Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-21-14, 10:55 AM   #801
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
今集好喜感, 食左蘋果變鬼佬.
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-14, 11:40 AM   #802
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
食完蘋果變金髮真係搞笑。
幾鍾意今集打敗焦哥的方式,雖然都用了主角不死威能,但最少唔係用最强form屈死,已經很好好。

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-14, 05:14 PM   #803
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
覺得咁嘅結局唔似老虛寫

看完今集,終於明白金髮舞的由來
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-14, 06:44 PM   #804
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
兄さん吐便當真係太好了\/
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-14, 06:45 PM   #805
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
重post,del
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-14, 08:07 PM   #806
ai.
RELEASED

其實最估唔到係上次公佈件新arms係tv版出,而唔係劇場版.
不過最後一集虛只係做監修,失望....

另今次shf隻kachidoki arms超型~
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

此篇文章於 09-21-14 08:16 PM 被 ai. 編輯。
舊 09-21-14, 09:10 PM   #807
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: ai. 查看文章
其實最估唔到係上次公佈件新arms係tv版出,而唔係劇場版.
不過最後一集虛只係做監修,失望....

另今次shf隻kachidoki arms超型~
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
師兄是否食了炒價買現貨?
另邪武是否交給劇場版被DRIVE糟質用?
呢個結尾太歡樂了, 下集RIDER部隊出動END??
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-14, 09:20 PM   #808
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
食完禁果就要離開伊甸園

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-14, 10:50 PM   #809
ai.
RELEASED

引用:
作者: pierrekwok 查看文章
師兄是否食了炒價買現貨?
另邪武是否交給劇場版被DRIVE糟質用?
呢個結尾太歡樂了, 下集RIDER部隊出動END??
我訂的,約310左右入.

其實邪武最終話都出到,唔知同場會唔會有其他新ARMS呢~HAHA
不過最希望劇場版不要又平行世界

舊 09-22-14, 01:31 AM   #810
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
刻意拍到呢集突然斷尾咁
怕大家以為真係完哂?

最終殺著係理所當然
但真係好唔捨得戒斗

起始之男好型
結尾都徹底呼應左創世紀
新人類必須離開樂園去建立新生,但過程中不忘曾經孕育自己嘅搖籃

城之內同初瀨如果中後期有提番嘅
可以有更多感觸

貴虎大難不死

家姐唔多覺有出番嚟?
唔通……
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 02:30 AM   #811
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
下???幾時公佈的....死~~~又跟少左....

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 03:24 AM   #812
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
我仲以為Zack俾蕉爺條蕉插完會便當,但係點解係隻腳受傷
下集搞乜...去到最後仲要加個新拉打入去,笨大你係咪真係好缺$

舊 09-22-14, 07:31 AM   #813
SUNLOK
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
我估邪武就係傻橙本人,特登咁返黎試光實佢地自己能唔能夠守護到世界
SUNLOK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 09:08 AM   #814
ai.
RELEASED

其實依家主角學會了用拉拉鏈去teleport自己,咁佢同阿舞,得閒時都可以返黎玩兩下吧?

ps.昨晚自己在電視播46話再睇,好似見有一隻烏蠅襯mk信長係度同dj講野時飛左係佢胸口件甲上面行,唔知有無睇錯。(近鏡)
引用:
作者: 0001 查看文章
下???幾時公佈的....死~~~又跟少左....
我上面指的新arms係指邪武。雖然之後見到人地啲相有博士(藍底)新arms,不過你都應該見過。
引用:
作者: SUNLOK 查看文章
我估邪武就係傻橙本人
邪武有主角把劍,而且咁樣預告,都估係阿橙。
但見到dj去了另一個地方放生果,反而希望另一堆敵人攻過黎,之後接到劇場,唔好搞平行世界。

此篇文章於 09-22-14 09:24 AM 被 ai. 編輯。
舊 09-22-14, 09:42 AM   #815
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
我估貴虎番生已經係老虛O既最大妥協 , 始終都有大量小朋友睇
不過下集就好似W最尾咁 , 係都要比團圓更團圓
我諗就算BLADE O係呢幾年O既作品 , ENDING一定又會開開心心
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 09:47 AM   #816
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
大概因為MOVIE大戰有貴虎出場就唔洗當平行世界咁拍

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 09:19 PM   #817
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
無橙ol樣有d失望,但話說到預告前我真係意為今集完……比結尾還結尾

舊 09-22-14, 09:30 PM   #818
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 魔璃 查看文章
大概因為MOVIE大戰有貴虎出場就唔洗當平行世界咁拍
愛之戰士說過電影不是平行世界
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 10:48 PM   #819
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
今集HACK入貴虎個腦叫醒佢呢下真係…食過金蘋果之後有咁大的力量!??

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-14, 12:19 AM   #820
Game Master
狙擊王

引用:
作者: Irwin 查看文章
今集HACK入貴虎個腦叫醒佢呢下真係…食過金蘋果之後有咁大的力量!??
腦神經既野....真係好神奇的~~~XD

舊 09-23-14, 12:21 AM   #821
Game Master
狙擊王

引用:
我上面指的新arms係指邪武。雖然之後見到人地啲相有博士(藍底)新arms,不過你都應該見過。
我就係忘了...預告果件... 邪武唔係橙甲咩?點解係蘋果甲?

舊 09-23-14, 03:59 AM   #822
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
無橙ol樣有d失望,但話說到預告前我真係意為今集完……比結尾還結尾
起始之男應該已經算係Overlord樣啦....

----
- 大哥做了咁多集背後靈竟然有得吐便當
- 其實今集都完得, 出下集預告果下真係估佢唔倒....

- 鎧武 可能係平成拉打咁多套中, 完得最完整既一套了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-14, 10:02 AM   #823
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
唔洗變怪獸 , 又有女陪 , 傻橙都唔算好大犧牲O者
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-14, 10:45 AM   #824
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: gingq7 查看文章
起始之男應該已經算係Overlord樣啦....

----
- 大哥做了咁多集背後靈竟然有得吐便當
- 其實今集都完得, 出下集預告果下真係估佢唔倒....

- 鎧武 可能係平成拉打咁多套中, 完得最完整既一套了
証明左只要一日未收花仲有機會吐便當
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-14, 10:20 PM   #825
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
咁鎧武係咪最強RIDER?
接近神力

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 05:47 PM

手機版 | APP版