Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-14, 08:54 PM   #751
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
桃姐嘅死因似係飛街跌死喎,其實桃姐唔使死,今次嘅橋段好化學。
我知,我後面果句有講
但問題係變左身跳樓都應該死唔去

不過鎧武係我心目中同W一樣神作確定
只係衰就衰在兩套都好似趕收工咁
一套趕住打BOSS,一套趕住派便當
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 09:08 PM   #752
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
我知,我後面果句有講
但問題係變左身跳樓都應該死唔去

不過鎧武係我心目中同W一樣神作確定
只係衰就衰在兩套都好似趕收工咁
一套趕住打BOSS,一套趕住派便當
有啲為死而死嘅感覺,如果交待桃姐嘅腰帶炸爛左,變身失敗之後被吹飛落街跌死都無咁怪。
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 09:13 PM   #753
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
算啦,而家咁殉情算幾好啦...之後都亂戰冇得咁好死

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 09:25 PM   #754
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
算啦,而家咁殉情算幾好啦...之後都亂戰冇得咁好死
咁佢無死晌教授手上都好既
舊 09-14-14, 09:31 PM   #755
小忍~~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
咁佢無死晌教授手上都好既
俾機會桃姐示愛
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 09:33 PM   #756
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
有啲為死而死嘅感覺,如果交待桃姐嘅腰帶炸爛左,變身失敗之後被吹飛落街跌死都無咁怪。
咁樣會變成 成攤血出唔到街

但冇血又會俾人話

另 橙哥今集吃果實個樣⋯⋯好感觸

やばりうめえ....

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 09-14-14 09:36 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 09:58 PM   #757
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

其實我睇左咁多集每次見到D果實都有種“好似幾好食喎"既感覺

特別係D果實去左皮,果肉好似D荔枝咁晶瑩剔透,比人一種甜又多水多汁既感覺
舊 09-14-14, 10:20 PM   #758
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
其實我睇左咁多集每次見到D果實都有種“好似幾好食喎"既感覺

特別係D果實去左皮,果肉好似D荔枝咁晶瑩剔透,比人一種甜又多水多汁既感覺
死……我都覺,好似大粒荔枝又甜又多汁咁樣
桃姐同博士死因一樣……唔知點解我覺得有d搞笑……自衛隊呢個時候出場唔係又核單吧……
傻橙好身材,但其實我更期待佢ol個樣……

舊 09-14-14, 10:31 PM   #759
exiazero

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
桃姐同博士死因一樣……唔知點解我覺得有d搞笑……自衛隊呢個時候出場唔係又核單吧……
我都有同樣感覺想試下食

感覺真係似打算清左個源頭
呢個時候軍隊先出
雖然可以解釋到之前因為全世界都有INVEST所以無來到
但係感覺都似導彈清場
勝方應該可以好似白亞消滅導彈吧?

另外隊長原來係FOURZE獅子座來

舊 09-14-14, 10:36 PM   #760
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 尼路 查看文章
自衛隊入來戈下 我有少少期待 皆殺し的發展

舊 09-14-14, 10:48 PM   #761
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
睇橙食果實果段,諗起當年機動戰艦劇場版明人同ルリルリ果段,然後眼睛流汗了
估唔到阿實仲有戲,果然佢先係老虛心中嘅主角

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 11:14 PM   #762
pierrekwok
Crazy Gamer

傻橙同阿KING都好大隻同埋好身手, 近年特攝少見.
今集見到軍隊, 我擔心係黎捉澤芽市既人去做研究; 仲有傻橙真係一個悲情主角
舊 09-15-14, 02:09 AM   #763
leungky1

註冊日期: Jul 2009
Zack嗰度我當最終失救吧
桃姐就係rider再強都避唔過萬有引力……

光實等死定點?

橙同家姐最後對話真係想喊

仲以為下集最終回只會集中搞掂四角關係
但睇預告又有其他角色嘅疑似未來
咁睇嚟最後一集後日談有D唔簡單……
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-14, 04:49 AM   #764
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
到底黑提仲有無機會洗白呢?
戒斗o既講法其實都幾諷刺現實(但個做法咁咪同Fate/Zero一樣?!
另,原來Zack咁明白戒斗)
雖然早知結果會係咁,但睇住絃汰食生果真係喊左
原來首歌o既歌詞係反映緊佢地兩個o既命運
睇下集預告聽DJ語氣應該係絃汰臝左?(兩人共存真係無可能?)
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實我都睇唔明戒斗諗乜,
- 如果係想要舞, 點解要毀滅世界整個新世界?
-> 佢都明知舞唔想咁
佢先唔會理舞點諗
引用:
- 嫌呢個世界唔係佢鍾意既弱肉強食果套?
-> 佢自己隱居去原始森林咪得囉,反正堆無智能的inves同動物都無分別
佢唔係鍾意弱肉強食,係唔鍾意俾人蝦
引用:
- 想要黃金果實成為最強?
-> 傻橙都話唔同佢搶送比佢
- 想同傻橙一對一證明自己最強?
-> 約埋傻橙兩個唔變身一對一隻抽吧,傻橙一定接受
送俾佢唔代表佢係最強,只係人地未打認輸,以戒斗性格一定要打過先服氣
引用:
- 想要成王?
-> 綠色果隻overlord已證明了統治堆無智力既inves係無樂趣的
佢甚至連inves都唔想要

引用:
作者: ai. 查看文章
今集之後想佢快啲死
點解(雖然已領便當)

引用:
首先大叔同Zack點解覺得個炸彈可以炸死件OVERLOAD?
呢個我都想問
引用:
然後桃姐用果個強化創世紀變左身都可以炸瓜佢好似好格硬

雖然桃姐係炸到飛左落街...
變左身受一定程度傷害係會解除變身,可能飛街個Damage大過個件甲個防禦力

引用:
作者: GN00508771 查看文章
自衛隊入來戈下 我有少少期待 皆殺し的發展
我第一眼都以為會

舊 09-15-14, 05:53 AM   #765
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

睇傻橙個死款九成赢左收返哂所有森林力量
之後比返戒斗同舞做返人,再將自己同森林封印都似

講開又講,不如官方照道具咁整層皮,再用整和式糕點既方法做入面D果肉
和式糕點可以整到好似D果肉,之後拎出來賣
糕點食完又可以留返層皮玩,出既我一定買
舊 09-15-14, 07:30 AM   #766
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
睇傻橙個死款九成赢左收返哂所有森林力量
之後比返戒斗同舞做返人,再將自己同森林封印都似

講開又講,不如官方照道具咁整層皮,再用整和式糕點既方法做入面D果肉
和式糕點可以整到好似D果肉,之後拎出來賣
糕點食完又可以留返層皮玩,出既我一定買
我覺得啲果肉似蒟蒻。
舊 09-15-14, 10:11 AM   #767
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
其實蕉爺系咪想學老馬修咁創造新世界之後等人消滅自己

引用:
作者: casio 查看文章
睇橙食果實果段,諗起當年機動戰艦劇場版明人同ルリルリ果段,然後眼睛流汗了
呢段真系好有感觸

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-14, 10:42 AM   #768
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 魔璃 查看文章
其實蕉爺系咪想學老馬修咁創造新世界之後等人消滅自己

呢段真系好有感觸
我又唔多覺蕉想扮魔王,似真係想做新世界的神
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-14, 01:57 PM   #769
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: the fool 查看文章
變左身受一定程度傷害係會解除變身,可能飛街個Damage大過個件甲個防禦力
是但一個Armored Rider一拳都打幾頓攻擊力,一腳仲要10幾頓...平時打都無事,而家話桃姐飛街死真係好夾硬黎

果然女性拉打真係唔多會有好下場
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-14, 02:39 PM   #770
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: fortel 查看文章
是但一個Armored Rider一拳都打幾頓攻擊力,一腳仲要10幾頓...平時打都無事,而家話桃姐飛街死真係好夾硬黎

亞樹子: 我都做過半集W架

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-14, 04:11 PM   #771
尼路
The One

引用:
作者: fortel 查看文章

你可以睇成平時有受身,今次硬食

舊 09-15-14, 06:28 PM   #772
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
著甲飛落街趺死真係唔多合理, 但如果拍成無著甲飛落街就肯定無全屍講遺言,
係其他情況下Zack亦無可能令桃姐拎便當, 所以呢少少bug都係算啦

話說Zack其實死左未.....?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-14, 07:22 PM   #773
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
著甲飛落街趺死真係唔多合理, 但如果拍成無著甲飛落街就肯定無全屍講遺言,
係其他情況下Zack亦無可能令桃姐拎便當, 所以呢少少bug都係算啦

話說Zack其實死左未.....?
睇唔出佢死左喎, 傲蕉都只係斬爛佢條腰帶.
舊 09-15-14, 08:12 PM   #774
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

唔著甲咁高跌落街

一係就成攤血出唔到街
一係就血都冇滴俾人話唔真實

兩邊都死⋯ 所以依家咁就收貨

此篇文章於 09-15-14 08:18 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 09-15-14, 08:36 PM   #775
尼路
The One

其實可唔可以咁理解,當變身可擋100先解除,爆炸爆左70,落地食50,超過防禦極限,桃姐硬食20兼變身解除……

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 03:32 PM

手機版 | APP版