Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-08-14, 12:35 PM   #726
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: the fool 查看文章
原來第一集個情景係咁(雖然覺得有d夾硬,但總算埋左個坑)

榴槤叔果然經驗老到,一早就知蕉有唔妥

真係唔明戒斗點解仲要變做Rider,明明唔使用腰帶都可以變到OL

絃汰到今時今日都仲唔明戒斗諗乜,抵俾人叫傻橙

雖然最初應該係想利用戒斗,但聽到桃姐愛的宣言,應該係真心(但好可惜蕉爺心中已有小舞)
(話時話點解今集咁多告白o既?
繼桃姐之後,小舞,戒斗都有愛的宣言(老虛:有名你叫愛的戰士))
Zack會背叛最初真係估唔到(比起自稱智將的栗子好多了)
戒斗應該係想特別顯示自己同紘汰嘅差別吧
一直以嚟佢都係想喺同一個戰場上表現自己最強

正式嘅或者下集lock seed巡禮時會講返
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-14, 12:54 PM   #727
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
原來第一集個情景係咁(雖然覺得有d夾硬,但總算埋左個坑)

榴槤叔果然經驗老到,一早就知蕉有唔妥

真係唔明戒斗點解仲要變做Rider,明明唔使用腰帶都可以變到OL

雖然最初應該係想利用戒斗,但聽到桃姐愛的宣言,應該係真心(但好可惜蕉爺心中已有小舞)
(話時話點解今集咁多告白o既?
繼桃姐之後,小舞,戒斗都有愛的宣言(老虛:有名你叫愛的戰士))
Zack會背叛最初真係估唔到(比起自稱智將的栗子好多了)
阿ZACK反戒斗肯定失敗收場, 今集結尾佢放走傻橙做得太明顯, 希望阿ZACK唔使死啦.
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-14, 08:14 PM   #728
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我又唔覺今集差過上集,蕉爺依然型到
先變拉打再變ol明讓Round啦

舊 09-08-14, 08:56 PM   #729
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 尼路 查看文章
先變拉打再變ol明讓Round啦
但不要忘了佢係常敗將軍

而且佢心態都變了根本唔應該留手

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-14, 09:08 PM   #730
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
但不要忘了佢係常敗將軍

而且佢心態都變了根本唔應該留手
傲蕉始終是一名口硬心軟的嘴炮死中二,肯定最後都係認同儍橙同金髮舞嘅理念而讓賽。
舊 09-09-14, 12:48 PM   #731
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
提子應該真係可以笑到最後
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 02:13 PM   #732
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: kakajit 查看文章
提子的終生伴侶是背後靈蜜瓜大哥
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 05:14 PM   #733
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
你指的是儍笑罷?
舊 09-10-14, 01:27 AM   #734
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
提子連腰帶都爛埋,要再起的唯一出路係變overlord,不過因為時間既關係,應該都係唔會架啦

引用:
其實我都睇唔明戒斗諗乜,
- 如果係想要舞, 點解要毀滅世界整個新世界?
-> 佢都明知舞唔想咁

- 嫌呢個世界唔係佢鍾意既弱肉強食果套?
-> 佢自己隱居去原始森林咪得囉,反正堆無智能的inves同動物都無分別

- 想要黃金果實成為最強?
-> 傻橙都話唔同佢搶送比佢

- 想同傻橙一對一證明自己最強?
-> 約埋傻橙兩個唔變身一對一隻抽吧,傻橙一定接受

- 想要成王?
-> 綠色果隻overlord已證明了統治堆無智力既inves係無樂趣的
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 12:36 PM   #735
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: gingq7 查看文章
提子連腰帶都爛埋,要再起的唯一出路係變overlord,不過因為時間既關係,應該都係唔會架啦

其實我都睇唔明戒斗諗乜,
- 如果係想要舞, 點解要毀滅世界整個新世界?
-> 佢都明知舞唔想咁

- 嫌呢個世界唔係佢鍾意既弱肉強食果套?
-> 佢自己隱居去原始森林咪得囉,反正堆無智能的inves同動物都無分別

- 想要黃金果實成為最強?
-> 傻橙都話唔同佢搶送比佢

- 想同傻橙一對一證明自己最強?
-> 約埋傻橙兩個唔變身一對一隻抽吧,傻橙一定接受

- 想要成王?
-> 綠色果隻overlord已證明了統治堆無智力既inves係無樂趣的
我會理解為傲蕉係享受與敵人(最好係實力相當甚至比佢強)鬥爭嘅過程,佢一直視儍橙為對手,當然想打敗佢黎滿足戰鬥欲,毀滅世界/爭蘋果/爭女都係次要。
另一個比較次要嘅理由,可能傲蕉想報復曾經令佢失去童年、家園嘅舊世界,至於點解佢之前會幫手打overlord,應該係佢想親手毀滅呢個由世界樹改造嘅世界。
舊 09-10-14, 01:06 PM   #736
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
提子有爛戰極腰帶?

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 01:22 PM   #737
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
前提係提子已經洗白左

其實提子就算唔變身 , 橙同蕉一定有一個(OR BOTH) 死/離開呢個世界 (雖然橙BYEBYE O既機會大好多)

到底成個世界仲唔係提子 O既
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 01:27 PM   #738
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: 魔璃 查看文章
提子有爛戰極腰帶?
應該無爛,好似只係俾傻橙捨身攬攬果時挍走同整爛佢個黃泉
之後只係蜜瓜二代俾藍檸屈爆
所以應該可以用番提子(玩洗白? 無左舞 -> 傻橙由我來保護! )

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 03:04 PM   #739
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: Irwin 查看文章
應該無爛,好似只係俾傻橙捨身攬攬果時挍走同整爛佢個黃泉
之後只係蜜瓜二代俾藍檸屈爆
所以應該可以用番提子(玩洗白? 無左舞 -> 傻橙由我來保護! )
斬月真好似無爛到,定係我記錯?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 04:52 PM   #740
gingq7

註冊日期: May 2008
我更正:
提子條soda腰帶被博士炸了

舊果條腰帶無提過去左邊
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 04:59 PM   #741
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

創世紀腰帶應該得返一條

SID - 比白王打爆
斬月真 (黑實) - Kill progess
蕉爺 - Kill progess
桃姐 - Kill progess
博士 (強化版創世紀腰帶) - 比桃姐執左

至於戰極腰帶 (今集為止)
傻橙, 蕉爺, 黑實, Zack ..... never give up(?)

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 09-14-14, 09:33 AM   #742
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
搞到桃姊咁,真係想打死阿邊個。(自己睇45,唔講太多)
spoiler

咁初頭4件soda都死灑?好心,要派,就連其他riders都派,唔好只係爆lock式

睇過tiger and bunny真人版,原來桃姊有份做dragon kid,但我睇左咁多集gaim都認唔到,可能tb做型後生啲。

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 09:38 AM   #743
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
tiger and bunny真人版?
舞台劇?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 11:27 AM   #744
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
竟然係佢退場(雖然冇血)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 01:19 PM   #745
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: GN00508771 查看文章
竟然係佢退場(雖然冇血)
阿Zack係唔係死埋?
舊 09-14-14, 02:00 PM   #746
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: mikemike 查看文章
tiger and bunny真人版?
舞台劇?
係,秋葉黃都有份。
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
阿Zack係唔係死埋?
今集之後想佢快啲死

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 05:47 PM   #747
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

最後黑實只系觀賞用 a

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 09-14-14, 05:58 PM   #748
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
到底舞鐘意橙定蕉?如果佢下定決心揀一個其實橙蕉係咪可以唔駛打落去?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 08:01 PM   #749
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
今集老虛派便當有D求其...

首先大叔同Zack點解覺得個炸彈可以炸死件OVERLOAD?

桃姐又點解覺得個炸彈可以炸死件OVERLOAD而走去救機?

然後桃姐用果個強化創世紀變左身都可以炸瓜佢好似好格硬

雖然桃姐係炸到飛左落街...
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 08:43 PM   #750
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
今集老虛派便當有D求其...

首先大叔同Zack點解覺得個炸彈可以炸死件OVERLOAD?

桃姐又點解覺得個炸彈可以炸死件OVERLOAD而走去救機?

然後桃姐用果個強化創世紀變左身都可以炸瓜佢好似好格硬

雖然桃姐係炸到飛左落街...
桃姐嘅死因似係飛街跌死喎,其實桃姐唔使死,今次嘅橋段好化學。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 10:08 AM

手機版 | APP版