Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-01-14, 08:27 PM   #701
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Irwin 查看文章
仮面ライダー剣 :相川 始( 仮面ライダーカリス / ジョーカー)

佢先係?
仲有小Ankh算唔算?雖然佢最後係成功拯救到火野映司等佢唔使變Greeed。
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-14, 09:19 PM   #702
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
蕉爺型到
咁劇情都過到……明唔係俾小朋友睇吧

舊 09-01-14, 09:32 PM   #703
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: 尼路 查看文章
蕉爺型到
咁劇情都過到……明唔係俾小朋友睇吧
超暴走...大破新十年唔敢派便當既傳統, 看來最後要靠黃金果實RESET全世界?
傲蕉到最後升級都係唔使靠人, 傲蕉OL Form一定要出SHF呀

此篇文章於 09-01-14 09:46 PM 被 pierrekwok 編輯。
舊 09-01-14, 10:59 PM   #704
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-14, 11:03 AM   #705
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
個蘋果變成幽靈飛黎飛去,
點爭?
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-14, 12:14 PM   #706
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
點爭?
由手機版發出
所以最後係阿舞嘅意願做主導,佢到底想交個蘋果俾邊個?
舊 09-02-14, 12:18 PM   #707
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: 細路翔 查看文章
蕉爺變OL點解霸氣過傻橙第一次過用水果藍咁多
其實劍king式異變好冇實在感

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-14, 12:22 PM   #708
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
點爭?
由手機版發出
一直無話過要搶,而係等蘋果自己揀,
所以大家打來打去只係為左搏表現......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-14, 02:15 PM   #709
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
一直無話過要搶,而係等蘋果自己揀,
所以大家打來打去只係為左搏表現......
我理解係即使禁果唔知去左邊
森林個力量本身都值得爭

所以其實大家搶緊DJ
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-14, 03:01 PM   #710
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
蕉爺overlord係成套野最型既人設

而且今集一次過解晒幾條伏線
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 09:51 AM   #711
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
死火,44比唔返我43的沖擊,而且睇完45預告。。。其實直接打快少少去45都得la。

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 10:45 AM   #712
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: ai. 查看文章
死火,44比唔返我43的沖擊,而且睇完45預告。。。其實直接打快少少去45都得la。
今集主要作用是清雜兵吧, 可憐鳳蓮大叔又被打臉. 第一集三分天下的局勢都叫解釋番. 其實用埋今集去講明貴虎真係死左仲好啦, 等大家唔使再估估下. 下集又係重溫形態既時候.
有個問題, 紘汰係OVERLORD, 戒斗又係OVERLORD; 點解紘汰個傷口咁耐都好唔番, 但戒斗又好得咁快?

此篇文章於 09-07-14 10:49 AM 被 pierrekwok 編輯。
舊 09-07-14, 12:02 PM   #713
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
一個體內有毒素+直接咬

一個經過腰帶呢個媒介非直接地變吧?

下集應該掃埋最後兩個拉打⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 12:12 PM   #714
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
發燒食藥都係直接打針退燒快過啪丸…

蕉爺係傷口中毒等時間令身體產生抗體(血清?)進化入OL

傻橙係用外置插卡進化入OL,估佢都無直接進化咁快回復啦…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 12:22 PM   #715
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: GN00508771 查看文章
一個體內有毒素+直接咬

一個經過腰帶呢個媒介非直接地變吧?

下集應該掃埋最後兩個拉打⋯
桃姐同埋阿Zack都唔係真係效忠戒斗,佢一定睇得出啦。
舊 09-07-14, 03:08 PM   #716
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: pierrekwok 查看文章
桃姐係真心吧....

睇預告發展似

ZACK偷襲成功 打甩蕉爺條腰帶 之後桃姐救駕 相討(條腰帶)

舊 09-07-14, 08:43 PM   #717
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

第二話, 用檸檬

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 09-07-14, 08:48 PM   #718
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: 魔璃 查看文章

第二話, 用檸檬
第三話, 用蜜瓜???

此篇文章於 09-07-14 08:53 PM 被 pierrekwok 編輯。
舊 09-07-14, 08:57 PM   #719
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: GN00508771 查看文章
桃姐係真心吧....

睇預告發展似

ZACK偷襲成功 打甩蕉爺條腰帶 之後桃姐救駕 相討(條腰帶)
維持平成新十年傳統,第二拉打都係畀女溝(除咗仁藤)
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 08:57 PM   #720
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
智障由頭fail到尾,仲以為最後點都上番2線

榴槤咁樣埋單又係唔知點咁....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 09:57 PM   #721
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
智障由頭fail到尾,仲以為最後點都上番2線

榴槤咁樣埋單又係唔知點咁....
等左咁耐
結果榴槤都係冇強化

舊 09-07-14, 10:34 PM   #722
leungky1

註冊日期: Jul 2009
最後幾集用哂去淘汰人
係差在會唔會死

榴槤組戲份係幾可惜
好彩嘅係活到最後

兩人決戰比想像中更早有交集
咁樣做多兩集收尾應該都OK

將第一集定為原世界線算係巧妙
不過最後一戰似乎都唔會整番類似嘅戰亂了
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-14, 01:45 AM   #723
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
但今集d對白令我覺得佢地爭女才是最重要目的,黃金果實只係順便
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-14, 03:23 AM   #724
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
原來第一集個情景係咁(雖然覺得有d夾硬,但總算埋左個坑)

榴槤叔果然經驗老到,一早就知蕉有唔妥

真係唔明戒斗點解仲要變做Rider,明明唔使用腰帶都可以變到OL

絃汰到今時今日都仲唔明戒斗諗乜,抵俾人叫傻橙

引用:
作者: pierrekwok 查看文章
雖然最初應該係想利用戒斗,但聽到桃姐愛的宣言,應該係真心(但好可惜蕉爺心中已有小舞)
(話時話點解今集咁多告白o既?
繼桃姐之後,小舞,戒斗都有愛的宣言(老虛:有名你叫愛的戰士))
Zack會背叛最初真係估唔到(比起自稱智將的栗子好多了)

此篇文章於 09-08-14 03:26 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-14, 12:22 PM   #725
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

究竟NEVER GIVE UP條腰帶有冇爛到

鏡頭只系見爛鎖, 榴槤就刻意影哂兩樣爛左比人睇

\ /
/ \
\(^ω^)/

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 02:01 PM

手機版 | APP版