Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-17-14, 07:52 PM   #551
紗理占
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
仲以為金髮舞係皇妃

我估博士應該打醬居多,呢類玩小手段角色,唔多覺有最終Boss的感覺

舊 08-17-14, 08:23 PM   #552
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
竟然最後一部分完哂所有Ovelord嘅功用

原來唔係Loop時間
而係Loop緊全部被入侵種族嘅命運
DJ叫先代持有者「公平」交出果實一部分>先代賦予大部分果實力量俾下一種族女孩->
先代種族被內憂外患殺盡->下一種族爭奪女孩認同得到完整果實->
森林入侵另一都市->下一種族成為先代

如此一來
已經懷疑橙結局會好似某魔法少女咁
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 10:01 PM   #553
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
太糟糕...榴槤逗人地條劍仔3下/\

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 10:23 PM   #554
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 紗理占 查看文章
仲以為金髮舞係皇妃

我估博士應該打醬居多,呢類玩小手段角色,唔多覺有最終Boss的感覺
金髮舞是未來的舞吧?

黃金果實似乎機制是要先交給一女性再交給下任王?白亞提過是王妃給他果實
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 10:47 PM   #555
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Sito 查看文章
金髮舞是未來的舞吧?

黃金果實似乎機制是要先交給一女性再交給下任王?白亞提過是王妃給他果實
我覺得唔係機制,而係成件事順理成章咁Loop

王嘅爭奪者,一直都太多了
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 11:50 PM   #556
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: pet3 查看文章
其實現在第1件事不是應該回收世界上的植物嗎?
看來傻橙在今集尾聲已被OL力量控制, 睇下集預告佢反而似想將現實世界植物化...
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 11:50 PM   #557
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: leungky1 查看文章
我覺得唔係機制,而係成件事順理成章咁Loop

王嘅爭奪者,一直都太多了
OL即係上一代文明?
舊 08-18-14, 04:53 AM   #558
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
今集好精彩
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
-skip-
王妃條頸鏈仲有咩伏線可以俾?a
我都有D在意,唔通禁果就係係鍊?
另,鴛鴦眼唔通就係暗示禁果持有人o既特徵?

舊 08-18-14, 12:17 PM   #559
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
話說個黃金蘋果有限en定系劇組有問題

白王比橙哥斬幾下都冇事但系比翡翠背刺一下就跪低左 ... a

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 12:46 PM   #560
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: 魔璃 查看文章
話說個黃金蘋果有限en定系劇組有問題

白王比橙哥斬幾下都冇事但系比翡翠背刺一下就跪低左 ... a
白亞應該晌開打前已經俾左黃金蘋果阿舞, 佢中翡翠伏前已經中左傲蕉一野, 可以解釋為佢顧唔到咁多方面既攻擊掛?
舊 08-18-14, 02:43 PM   #561
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
白亞應該晌開打前已經俾左黃金蘋果阿舞, 佢中翡翠伏前已經中左傲蕉一野, 可以解釋為佢顧唔到咁多方面既攻擊掛?
不是新果比楊丞林
舊果就快用盡(但還是好強)

之後被拔出 當垃圾掉了

之後就變成只是比較強的ol怪

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 08-18-14 04:15 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 03:38 PM   #562
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
不是新果比楊丞林
舊果就快用盡(但還是好強)

之後被拔出 當垃圾掉了

之後就變成只是比較強的ol怪
ic thx
OT一下:王妃有個別表情便很像李思捷扮女人
舊 08-18-14, 03:46 PM   #563
sohaboss
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
XBox Live Gamertagsohaboss
暗箭難防(?
但係佢明明直食完傻橙D招都可以自動回復
sohaboss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 04:16 PM   #564
pet3
The One

引用:
作者: sohaboss 查看文章
暗箭難防(?
但係佢明明直食完傻橙D招都可以自動回覆
斬中回復時都無被拔出

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 08-18-14, 04:29 PM   #565
sohaboss
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
XBox Live Gamertagsohaboss
引用:
斬中回復時都無被拔出
果個唔係投影?
我以為一早俾左舞
sohaboss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 04:33 PM   #566
pet3
The One

引用:
作者: sohaboss 查看文章
果個唔係投影?
我以為一早俾左舞
舊果未被拔出之前多英勇

被拔後你看看
他在地上無反抗之力

FGO 目標預算
舊 08-18-14, 05:20 PM   #567
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
斬中回復時都無被拔出
明明系打左背之後跪低 > 拔

咁即系咩? 無啦啦弱化 ?

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 08-18-14 05:22 PM 被 魔璃 編輯。
舊 08-18-14, 06:18 PM   #568
pet3
The One

引用:
明明系打左背之後跪低 > 拔

咁即系咩? 無啦啦弱化 ?

咁打背會會心一擊嘛

FGO 目標預算
舊 08-18-14, 07:39 PM   #569
紗理占

引用:
作者: Sito 查看文章
金髮舞是未來的舞吧?

但DJ話金髮舞係"始まりの女"

唔通玩時空loop 梗!?

舊 08-18-14, 08:10 PM   #570
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
王應該係無得回mp大招放太多,型完無mp就gg吧。
突然覺得neta緊聖經……夏娃將禁果交俾亞當……
不過今集完得幾好睇,不過搞完一大輪最後都係要鬼打鬼,下集黑提退場了吧。

舊 08-18-14, 08:14 PM   #571
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 尼路 查看文章
王應該係無得回mp大招放太多,型完無mp就gg吧。
突然覺得neta緊聖經……夏娃將禁果交俾亞當……
不過今集完得幾好睇,不過搞完一大輪最後都係要鬼打鬼,下集黑提退場了吧。
其實唔止聖經,好多同金蘋果有關神話嘅都係由某女神交俾其他人

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 08:25 PM   #572
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: casio 查看文章
其實唔止聖經,好多同金蘋果有關神話嘅都係由某女神交俾其他人
你咁講又好似係,而且多數都無好野……

舊 08-18-14, 10:10 PM   #573
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: 紗理占 查看文章
但DJ話金髮舞係"始まりの女"

唔通玩時空loop 梗!?
雞生蛋,蛋生雞...未來嘅舞知道人類會因為爭禁果而末日,所以回到過去想改變歷史。但次次返到去都失憶(正常嘅舞),DJ作為世界呢個遊戲嘅GM,每次都耍手段令未來舞嘅計劃失敗,從而達到調整世界平衡,或者世界/森林嘅意志係想盡量減少有自由意志嘅物種 - 人類。
舊 08-19-14, 10:30 AM   #574
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

其實依家睇落可以去返第一集三分天下個局

感覺上系:
新世界之神 - 傻橙
打倒魔王的RPG勇者 - 笨奈々
人類代表 - ..... 私だ

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 08-19-14, 06:42 PM   #575
紗理占

引用:
其實依家睇落可以去返第一集三分天下個局

感覺上系:
新世界之神 - 傻橙
打倒魔王的RPG勇者 - 笨奈々
人類代表 - ..... 私だ
"私だ" 會復活? 咁黑加侖子呢?
由手機版發出
紗理占 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 11:43 AM

手機版 | APP版