Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-14-14, 08:13 PM   #451
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 夜貓 查看文章
今次為了睇套電影開了套gaim,估唔到咁好睇さすがN+
有没人可以話我知舊年套wizard得唔得(睇到出flame dragon style就没睇
聽晴人講左廿幾次 我係最後的希望。咁就一年了

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 08:15 PM   #452
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
就連個翻譯都唔尊重,「強龍change」都可以亂咁譯!

算吧啦!不要浪費時間了!如果唔係有偽法拉和真由,一早已cut番了!
如果唔系有獸電同光美頂住, 真系好難頂得順睇埋wizard
好記得上年晨咁早起身為左睇獸電同光美, 一播wizard就只系聽聲

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 08:46 PM   #453
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
個人意見:新平成最差
引用:
算吧啦!不要浪費時間了!如果唔係有偽法拉和真由,一早已cut番了!
引用:
作者: 魔璃 查看文章
wizard睇最後幾話就得架啦, 得最後幾集先跑劇情
引用:
作者: GN00508771 查看文章
唔該哂各位,幫我省下不少時間
去開其他新番先

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 09:08 PM   #454
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: GN00508771 查看文章
所以今年就出光實吐糟佢
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 09:31 PM   #455
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: 夜貓 查看文章
今次為了睇套電影開了套gaim,估唔到咁好睇さすがN+
有没人可以話我知舊年套wizard得唔得(睇到出flame dragon style就没睇
完全唔掂當

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 09:55 PM   #456
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
就連個翻譯都唔尊重,「強龍change」都可以亂咁譯!

雖然係冇獸電咁好睇,但我覺得列車都唔差!
闇黑皇帝深藏不露;又有主角五人係咪已經死咗這個謎待解。

獸電係好作品, 可惜停播太多搞到最後結尾有啲趕, 但伏筆收得好好.

列車係一貫小林阿姨既特色, 放左好多伏筆同謎題, 例如怪人點解可以變第六人, 闇黑皇帝點解咁執著光明, 將軍既目的, 五個主角既身世etc 都有戲味令人追落去; 好期待今次小林阿姨點玩紅戰士.

Wizard... 你只需睇23(最近一次打不死鳥), 同埋46至53集就夠(52 & 53集係番外篇, 但論RIDER既主旨竟然仲深刻過本番, 你就知本番既劇情幾差), 其他都係LOOP: (i)出怪獸/(ii)目標GATE嘔奶就黎變怪/(iii)晴人彈出黎話我係你既希望/(iv)Wizard同魔龍各打怪一次收工... 大部份時間都無主線劇情...
舊 07-14-14, 10:38 PM   #457
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 魔璃 查看文章

電腦奇俠好呀勁想睇
或者都希望佢可以咁快就上倒鎧武劇場版
我都想睇電腦奇俠!
鎧武劇場版...睇完第37集後...覺得雷片多!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 10:40 PM   #458
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
睇完37,唯一感想係估唔到貴虎潛咗一集水就上返岸

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 11:06 PM   #459
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
烈車第六人O個几集OK好笑

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 11:12 PM   #460
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
烈車第六人O個几集OK好笑
另類既耍帥, 搞笑地認真.
舊 07-15-14, 01:01 AM   #461
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
我都想睇電腦奇俠!
鎧武劇場版...睇完第37集後...覺得雷片多!
感覺套鎧武單發企劃時已經塞左太多商品提案
令到編劇(唔係虛淵)駕馭唔到
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-14, 09:09 PM   #462
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

睇左第一集ウルトラマンギンガS

坂本浩一
坂本浩一
坂本浩一

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 07-17-14, 01:21 AM   #463
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
我想問...有無人知新既鎖幾時到香港???
E.L.S.-05果D....

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-14, 02:17 AM   #464
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
唔知貼過未...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-14, 11:46 PM   #465
gingq7

註冊日期: May 2008
終於睇了拉打大戰...

其實如果成套都用番555同X果條線個tone就會好得(後日談+補完+和前人互動/開導), 亦應該係最多人想睇既野, 但可惜幾條線入面得呢一條線做倒.

至於作為主角既鎧武同一號果條線就根本浪費了一號個演員, 兩個零互動, 一號一出黎就追住鎧武打唔知為乜 (大佬你ZX都無間道到做倒boss了, 竟然搵唔倒目標?)

decade, W和蕉純搞笑反而算ok.

戰隊亂入得淡笑, 比多d時間ZX好過啦, 由戰隊亂入開始就成套野失控至完場, 最尾無啦啦搵藉口打多場, 正式畫蛇添足

----

另外點解Black同RX可以一齊出場

最強既平成拉打成日有人討論, 但最弱既平成主角拉打係唔係 龍騎
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 12:11 AM   #466
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: gingq7 查看文章
終於睇了拉打大戰...

其實如果成套都用番555同X果條線個tone就會好得(後日談+補完+和前人互動/開導), 亦應該係最多人想睇既野, 但可惜幾條線入面得呢一條線做倒.

至於作為主角既鎧武同一號果條線就根本浪費了一號個演員, 兩個零互動, 一號一出黎就追住鎧武打唔知為乜 (大佬你ZX都無間道到做倒boss了, 竟然搵唔倒目標?)

decade, W和蕉純搞笑反而算ok.

戰隊亂入得淡笑, 比多d時間ZX好過啦, 由戰隊亂入開始就成套野失控至完場, 最尾無啦啦搵藉口打多場, 正式畫蛇添足

----

另外點解Black同RX可以一齊出場

最強既平成拉打成日有人討論, 但最弱既平成主角拉打係唔係 龍騎
其實我都一直好介意尐劇場版Black和RX可以一齊出場,咁點解新舊1號、2號、Skyrider兩個型態、Biorider和Roborider又唔可以同場一齊出?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 12:20 AM   #467
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
如果套野用555那邊做主線會好好多,
感覺gaim最慘係好似連decade都出場多過佢(素體).

作為一個kabuto的fans,接受唔到佢比sky咁打死....
引用:
其實我都一直好介意尐劇場版Black和RX可以一齊出場,咁點解新舊1號、2號、Skyrider兩個型態、Biorider和Roborider又唔可以同場一齊出?
1號還有櫻吧.
其實你可能遲下會慢慢見到其他型態會同原型一齊出,
因為平成年代一日未完一直會加新人,
但昭和唔會加,而且已經開始唔夠人,今次連"真"都要出先夠一打一.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 12:59 AM   #468
gingq7

註冊日期: May 2008
我係由當年睇spirits先開始鍾意1至10號

所以今次一見倒badan做惡役係有d驚喜的 (因為trailer完全無佢地份), 另一驚喜是出番舊果堆怪人
要彈既係既然請埋ZX個演員, 但ZX又出咁少實在係講唔通...

另外, 我覺得555 + X條線同埋某幾場混戰係有少少做倒spirits個feel

此篇文章於 07-20-14 01:04 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 09:38 AM   #469
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

最強form又開始被打臉

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 07-20-14, 10:14 AM   #470
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
睇n年拉打,不嬲都最Q憎D勁form為俾人打面,而專登寫俾人打面o既垃圾編劇
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 11:26 AM   #471
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
其實考慮到對手係終於癡左線既光實,極Arms今次輸算係情有可原
不過徒手接芒果鎚果下真係有D過左火

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 11:40 AM   #472
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

可能因為係老虛⋯⋯我覺得發生咩事都好合理wwwww
DJ槍戈集 都俾斬用真一個橫格吹飛左啦

舊 07-20-14, 01:02 PM   #473
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
空手接鎚之黑實
老實講傻橙逐個形態俾黑賽KO
再同傲蕉聯手都無行
黑實會否升LV過份得可以

舊 07-20-14, 07:36 PM   #474
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: exiazero 查看文章
空手接鎚之黑實
老實講傻橙逐個形態俾黑賽KO
再同傲蕉聯手都無行
黑實會否升LV過份得可以
可以理解為黑實消除咗內心嘅迷惘,從而完全發揮斬月•假嘅威力;仲有儍橙始終都係放水...
舊 07-20-14, 07:47 PM   #475
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

鎧武&特急者劇場版宣傳

只要收集到在節目裡面出現的關鍵字
然後到玩具店對店員說出
就能獲得神秘禮物:特製Lock Seed唷!
各位小朋友記得留神
好好的觀賞到最後喔!

-
(半小時後)
-

關鍵字公開
本周來自幪面超人鎧武的關鍵字是:

「黙ってろよクズ・・・」

各位小朋友記得儘快趕去玩具店對店員說出這個秘密字眼囉!
........

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 10:01 PM

手機版 | APP版