Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-14, 02:31 PM   #126
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Van仔 查看文章
點解象棋咁多人彈/定唔明

根本個度 係強調 "無犯規就ok" 既遊戲, 同埋兩兄妹點去嘗試唔犯規取勝

我反而覺得依樣野明顯影射社會
因為本身以為真係捉象棋點知係咀炮戰略game,期待落差啦。感覺好似你睇睇下棋魂點知變左遊戲王咁……

舊 05-30-14, 02:47 PM   #127
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: 尼路 查看文章
因為本身以為真係捉象棋點知係咀炮戰略game,期待落差啦。感覺好似你睇睇下棋魂點知變左遊戲王咁……
你們這些被重力拘束的愚蠢靈魂阿
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-14, 02:54 PM   #128
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
點解象棋咁多人彈/定唔明

根本個度 係強調 "無犯規就ok" 既遊戲, 同埋兩兄妹點去嘗試唔犯規取勝

我反而覺得依樣野明顯影射社會
象棋RULE 我真係唔MIND

我MIND 既係佢係入面既行動我唔覺得有能力令到佢贏 佢贏到場比賽用嘴炮係冇問題 但佢既嘴炮入面無有力既支持

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-14, 04:41 PM   #129
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
你們這些被重力拘束的愚蠢靈魂阿
未到uc係咁架啦

舊 05-30-14, 07:12 PM   #130
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
象棋RULE 我真係唔MIND

我MIND 既係佢係入面既行動我唔覺得有能力令到佢贏 佢贏到場比賽用嘴炮係冇問題 但佢既嘴炮入面無有力既支持

你覺得佢既嘴炮入面無有力既支持係因為你身邊無白係度
甚至後嚟某人都話空一直以嚟嘅計劃都漏洞百出,只要走錯一步都會輸清光
就算空自己都承認「只有我一個的話絕對會失敗,但如果是『  』的話就另當別論」

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-14, 12:12 AM   #131
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
重點係個形勢唔覺得空用戈D所謂既咀炮就會反制到
只可以講戈個反炒位做得唔合理
咀炮冇問題
但係戈個情況下唔似咀炮就會解決到
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-14, 06:19 PM   #132
casio

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
重點係個形勢唔覺得空用戈D所謂既咀炮就會反制到
只可以講戈個反炒位做得唔合理
咀炮冇問題
但係戈個情況下唔似咀炮就會解決到
其實留意規則就會明白,棋子會依自己嘅意志判斷指揮者作為「王嘅資質」嚟行動
一般嚟講的確唔合理,但以「王」嚟講當時「親自斷後」嘅空的確比「藏身後方」嘅克拉米更具「王嘅風範」
嗰一場我覺得唯一問題係佢解釋黑棋嘅王自滅有D奇怪,如果將王自滅嘅理由改成黑王理解無勝算而自滅感覺會合理D

舊 06-02-14, 09:07 AM   #133
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
終於睇完東部戰,真係精彩,動畫不會只得12集吧…至少都出埋個款遊戲先啦

舊 06-02-14, 10:29 AM   #134
梅佬
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
終於睇完東部戰,真係精彩,動畫不會只得12集吧…至少都出埋個款遊戲先啦
一定會做埋,因為OP有狐耳。
果場根本係算到盡的計中計計後計。
梅佬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 01:50 PM   #135
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
睇依家d輕小說改編仲追求咩合理性

依套已經算正常邏輯無出咩大問題架啦

要吐糟既話,人類既反射神經就算最top class要控四隻滑鼠黎上google都有困難,更唔好講用黎打機

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 01:38 AM   #136
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
居然係因為同井口玩記憶黑白棋先臨時消失。我仲以為係同獸耳蘿莉玩完後既記憶被操縱後遺症。

即係對獸人種既對決仲未開始?要先行取得井口同能登既效力幫空白刺探敵方情報先作行動?

妹妹推理o個幕令我唸起Sherlock既Mind Palace。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 08:27 AM   #137
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
好趕的一集,都未明個game已經完了......不過又唔可以拉成兩集..........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 09:09 AM   #138
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
好趕的一集,都未明個game已經完了......不過又唔可以拉成兩集..........
這段小說的長度其實好長
足夠其他動畫做2-3集

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 09:17 AM   #139
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
比花田搞係咁架啦

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 09:30 AM   #140
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
這予告的NETA是ヨヨ王女了吧…
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 10:09 AM   #141
casio

引用:
小說第五同第六卷都好精彩
特別係第六卷,講大戰時期,有關十六種族嘅秘密,十六種點解都無人類種當時嘅記錄,特圖點解可以當最後贏家,信息量超大
另外睇完第六卷我明白特圖CV點解係釘宮了

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
居然係因為同井口玩記憶黑白棋先臨時消失。我仲以為係同獸耳蘿莉玩完後既記憶被操縱後遺症。

即係對獸人種既對決仲未開始?要先行取得井口同能登既效力幫空白刺探敵方情報先作行動?

妹妹推理o個幕令我唸起Sherlock既Mind Palace。
對獸人種既對決下集先開始,另外克拉米同菲嘅存在唔係你諗咁簡單,畢竟某種意義上克拉米已經比白更了解空

舊 06-05-14, 10:17 AM   #142
梅佬
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:

空白贏左黑白棋時已經將死晒成個獸人種。
梅佬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 11:39 AM   #143
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: casio 查看文章

又係女? 又變後宮?
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 11:53 AM   #144
casio

引用:
作者: J+1 查看文章
又係女? 又變後宮?
由手機版發出
神靈種貌似沒性別,但特圖完全係一隻傲嬌

舊 06-05-14, 12:41 PM   #145
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
小說第五同第六卷都好精彩
特別係第六卷,講大戰時期,有關十六種族嘅秘密,十六種點解都無人類種當時嘅記錄,特圖點解可以當最後贏家,信息量超大

對獸人種既對決下集先開始,另外克拉米同菲嘅存在唔係你諗咁簡單,畢竟某種意義上克拉米已經比白更了解空
第4冊已經十分精彩,笑死,居然玩心○回憶
不過唔明點解會有兩種遊戲出黎?同埋人類種必定是輸家
如果佢冇24集,實在太可惜,這段○跳回憶,同先前的85、54、85戰鬥力都好想動畫化

舊 06-05-14, 12:46 PM   #146
pet3
The One

引用:
如果佢冇24集,實在太可惜,這段○跳回憶,同先前的85、54、85戰鬥力都好想動畫化
因為人種基礎性能太低
不能用魔法就算了
但連別人用也0感知
玩其他遊戲又輸身體能力

只有被天選上的天才能這樣反攻

空是能用努力追上白的人,但其實能做到這種程度也已經是天才了( 白是超天才)

米米是因為有森種強者幫忙

--------------------------------------
動畫沒了我最想看的嘴炮
大奶: QAQ 能放過米米嗎 ?
白: 如果是你贏時 我這樣請求 你會放過兄嗎 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-05-14 12:58 PM 被 pet3 編輯。
舊 06-05-14, 01:23 PM   #147
casio

引用:

第4卷

本身進入王女嘅夢已經係一個遊戲,而贏嘅係王女所有一切
但係海棲種之後提出只要叫醒王女就可以得到海棲種的資源供給
而問題在於其實海棲種根本唔需要落第二份注,因為進入王女嘅夢其實唔需要得到其他海棲種同意
所以同海棲種下注叫醒王女就成為第二個遊戲
亦都即係空後嚟所講身為騎師不僅要親自落場,仲被迫將全部身家押係自己身上
至於人類種必定係輸家,係因為人類種無精靈迴廊,強如吉普莉爾都中王女的迷惑,抗魔0嘅人類種就更加唔使講

舊 06-05-14, 05:05 PM   #148
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 梅佬 查看文章
空白贏左黑白棋時已經將死晒成個獸人種。
即係對決左?定係你指空上集佈既局已經將獸人種逼入死角?

19號井口同精靈上黎挑機,21號妹妹等人起身食冇左20號既記憶,要靠搵線索線搵翻哥哥兼嬴埋黑白棋。

互相交換記憶後,空咁就多左一個後宮。加埋可以隨心隨意地操控精靈既記憶,變相即係可以任唔嬲。(話o西精靈自己都話空對佢做乜都得,D薄本作者仲唔開始做野? )
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 05:08 PM   #149
casio

引用:
即係對決左?定係你指空上集佈既局已經將獸人種逼入死角?

19號井口同精靈上黎挑機,21號妹妹等人起身食冇左20號既記憶,要靠搵線索線搵翻哥哥兼嬴埋黑白棋。

互相交換記憶後,空咁就多左一個後宮。加埋可以隨心隨意地操控精靈既記憶,變相即係可以任唔嬲。(話o西精靈自己都話空對佢做乜都得,D薄本作者仲唔開始做野? )
其實小說講明只修改一個記憶

舊 06-05-14, 05:17 PM   #150
pet3
The One

引用:
其實小說講明只修改一個記憶
動畫也只講了修改一次

因為當提出要求後
就不能更改

動畫提出的是一個

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[動畫] 劇場版「あの日見た花の名前を僕たちはまだ知らない。」BD & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 943 03-28-21 05:34 PM
[動畫] 「アルドノア・ゼロ」総合THREAD丨A-1 Pictures+TROYCA制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 984 12-25-16 09:28 PM
**** 藍井艾露 最新武道館LIVE BD/DVD (附簽名板)**** kitchopper 買賣專區 0 03-16-16 05:44 PM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM

現在的時間是 10:04 AM

手機版 | APP版