Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-24-14, 07:14 PM   #26
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
本來以為係鬥智,結果係神經病玩無規則遊戲……雖然當笑片睇ok,但真係俾佢欺負左……

舊 04-24-14, 08:06 PM   #27
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: casio 查看文章
呢套唔好太認真,因為呢套簡單嚟講就係一個千王入咗精神病院同班神經病的玩遊戲
同癲佬玩遊戲都可以好好睇,而家純粹係作者冇料到

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 08:20 PM   #28
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: keijoey 查看文章
同癲佬玩遊戲都可以好好睇,而家純粹係作者冇料到
冇料咩....呢兩兄妹由一開始正攻失敗再咁短時間搵到遊戲當中真正玩法我覺得算唔錯啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 08:24 PM   #29
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
諗起開司果種無賴
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 08:59 PM   #30
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
冇料咩....呢兩兄妹由一開始正攻失敗再咁短時間搵到遊戲當中真正玩法我覺得算唔錯啦
異世界遊戲連異世界王女都唔識玩法,本身就講唔通。
點樣學習異世界既玩法,點樣看破對手,跟本就短到零交代。
再整場所謂既內心掙扎戲,然後萌妹一個眼神,就足夠秒通哂所有野,
仲可以又廢宅變到魅力max既領袖同溝女王...

人地鬥智,係搵遊戲上既盲點去對自己有利
而家作者只係一開始唔講rules, 入到中段就是旦整堆魔法,加個勇者威能濫充個結果

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

舊 04-24-14, 09:15 PM   #31
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

要你講o個種真係睇開司o個種先得

對我來講至少今次呢個象棋我接受呢種玩法

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-24-14, 09:31 PM   #32
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
異世界遊戲連異世界王女都唔識玩法,本身就講唔通。
點樣學習異世界既玩法,點樣看破對手,跟本就短到零交代。
再整場所謂既內心掙扎戲,然後萌妹一個眼神,就足夠秒通哂所有野,
仲可以又廢宅變到魅力max既領袖同溝女王...

人地鬥智,係搵遊戲上既盲點去對自己有利
而家作者只係一開始唔講rules, 入到中段就是旦整堆魔法,加個勇者威能濫充個結果
小說有講明套西洋棋本來係森精種用嚟係今次國王選舉對付其他國家間諜用,唔係人類種所有嘅西洋棋,何況連對面嗰位自己都搞錯咗玩法,所以王女根本唔會識玩法
另外,空溝女王嗰段係小說本來有講明佢係棋子被洗腦嘅同時已經諗到破解同之後取勝嘅方法,但因為呢步賭注太危險而令空有所猶疑,只係動畫改咗

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 04-24-14 09:37 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 09:48 PM   #33
keijoey
桐乃 x MIX

就算係咁, 一樣都係講唔通
你當我要求高啦, 我好老實, 睇妹算

舊 04-24-14, 10:03 PM   #34
casio

引用:
就算係咁, 一樣都係講唔通
你當我要求高啦, 我好老實, 睇妹算
嘛,點都好,呢套唔好真係當鬥智,因為後面嗰D遊戲係痴線的,由其天翼種同海棲種,唔係癲就傻……雖然成套小說本來就只係得(前)王女有常識

舊 04-24-14, 11:24 PM   #35
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
小說由第2本開始,已經對佢既"神級計謀,解釋" 視而不見,求其了解故事大概就算了。幸好故事整體都算不錯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-14, 12:04 PM   #36
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha

妹既依種倒V 咀有無咩學名
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-14, 10:02 PM   #37
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
想睇知力game你睇呢套錯左
去睇777啦

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-14, 01:10 PM   #38
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
小說2睇左一半(對完天翼種), 覺得太亂來無乜邏輯, 考慮跳船
試下777先

舊 04-26-14, 02:29 PM   #39
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
777都唔係考智力吧.....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-14, 07:07 PM   #40
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
係 "紳士斷臂" 式既智力...
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-14, 02:21 AM   #41
casio

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
小說2睇左一半(對完天翼種), 覺得太亂來無乜邏輯, 考慮跳船
試下777先
呢套我依家主要睇佢玩梗

舊 04-27-14, 02:36 AM   #42
a147852987
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2010
引用:
作者: casio 查看文章
呢套我依家主要睇佢玩梗
だが断る......
幾時玩埋
おまえの次のセリフは XXOO という!
a147852987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-14, 07:53 AM   #43
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

國王宣言

===============================

野生の白

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-02-14, 12:06 AM   #44
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
個演講出奇地熱血

舊 05-02-14, 12:41 AM   #45
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
いい最終回だった
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-14, 03:47 AM   #46
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
井口輸左後角色崩潰。XD
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-14, 08:15 AM   #47
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
井口輸左後角色崩潰。XD
順道收埋做後宮啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-14, 09:29 AM   #48
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
拿777 佢唔係考智力但我睇得明佢想點

呢個象棋我真係睇到 一聲

到最後我都唔明點解可以贏

感覺上製作組好努力 係玩game以外既地方真係幾好睇 例如演講 第一話online game 時d畫面之類 都幾吸引

睇就會睇落去既................

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-14, 09:49 AM   #49
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
其實一開始都講唔係西洋棋
只係披住西洋棋皮既咀砲game

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-14, 09:50 AM   #50
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
拿 我冇當佢捉緊棋

係嘴炮層面我都睇唔明

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[動畫] 劇場版「あの日見た花の名前を僕たちはまだ知らない。」BD & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 943 03-28-21 05:34 PM
[動畫] 「アルドノア・ゼロ」総合THREAD丨A-1 Pictures+TROYCA制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 984 12-25-16 09:28 PM
**** 藍井艾露 最新武道館LIVE BD/DVD (附簽名板)**** kitchopper 買賣專區 0 03-16-16 05:44 PM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM

現在的時間是 07:36 PM

手機版 | APP版