Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-28-17, 03:03 PM   #251
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
今朝 旺角朗豪坊早場睇完, 真係好正
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 04:07 PM   #252
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
岩岩響元朗睇完,好正!!
睇之前完全無睇相關既POST
一片空白咁入去睇,都唔會話跟唔到
睇完之後好想會有第二季

P.S. 同場有好多死小孩響度不停咁大聲傾計同發表偉論…有D掃興
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 07:29 PM   #253
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: rinxlun 查看文章
睇完之後好想會有第二季

P.S. 同場有好多死小孩響度不停咁大聲傾計同發表偉論…有D掃興
希望今次劇場版收得第二季夠錢做半年番,一口氣做到第九卷對機凱種

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 07:51 PM   #254
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: casio 查看文章
希望今次劇場版收得第二季夠錢做半年番,一口氣做到第九卷對機凱種
第1日個D場都好爆, 不過我見星期日MCL場就吉吉地
日本個邊收唔收得?

不過堅係好睇, 真係睇到眼濕濕, 有睇原作同無睇原作去睇可能有差

舊 10-28-17, 08:09 PM   #255
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: rinxlun 查看文章
睇完之後好想會有第二季

元朗那間有?
有幾多場?(上次那網址唔見既)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 09:23 PM   #256
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
元朗那間有?
星期日開始加咗唔少場
http://wmoov.com/movie/showtimes/375...ck_check_movie
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 09:46 PM   #257
pet3
The One

引用:
作者: supermanlady 查看文章
已購票

明天看

thx

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 10-28-17 09:51 PM 被 pet3 編輯。
舊 10-29-17, 09:07 AM   #258
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
元朗那間有?
元朗YOHO百老匯呀

引用:
已購票

明天看

thx
睇完之後,搞到想要套特典,睇吓有冇機會…去特典場睇多次…
舊 10-29-17, 12:09 PM   #259
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
睇左早場
演出同催淚位都到位
仲有全力既小吉
又唔係嘴砲亂up都算合理

PS嘈住睇戲既死靚仔真係好易中
<受害者+1

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂

此篇文章於 10-29-17 01:29 PM 被 風音 編輯。
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-17, 01:27 PM   #260
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
剛睇完,好正。

同好彩冇死小孩

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-17, 01:30 PM   #261
pet3
The One

超好看

做成劇場版真是太好了

我看的場次
大家都好乖好安靜

我有少少眼濕濕
我右邊的直接哭了(不認識的

看著ED寫花田十輝....
我睇錯????
佢竟然無做壞?

這套單計2017動畫電影
我覺得真的是最好(比煙花,你名,SAO好看)

FGO 目標預算

此篇文章於 10-29-17 01:33 PM 被 pet3 編輯。
舊 10-29-17, 01:39 PM   #262
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
超好看

做成劇場版真是太好了

我看的場次
大家都好乖好安靜

我有少少眼濕濕
我右邊的直接哭了(不認識的

我睇錯????
佢竟然無做壞?

這套單計2017動畫電影
我覺得真的是最好(比煙花,你名,SAO好看)
所以應該會去再睇多次,睇吓買唔買到特別場既飛先
舊 10-29-17, 06:26 PM   #263
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: ko121314 查看文章
第1日個D場都好爆, 不過我見星期日MCL場就吉吉地
今日MCL康怡下午場爆滿。

冇睇開小說,雖然見到主題有個0字預咗係前傳,但入場前係完全乜資料都冇睇過,所以冇諗到係成6000年前嘅創造神話。

但總體上都無咩太唔明白,而且因為故事係6000年前,幾乎同現在嘅人物冇乜關係(除咗天翼由香里同森精能登外),投入反而更加容易咗。甚至就算忘記晒電視第一季劇情都唔會有大礙。

劇情

日笠定位都基本上估到係人類開國女王

人類領袖松岡同機凱蘿莉茅野喺成功建立新世界後,會唔會係釘宮神安排佢哋投胎轉世,然後等佢哋長大到適當年齡再由地球度召喚佢哋返嚟再玩過?

由香里雖然大展身手,不過居然係走去請茅野食便當,變咗戰犯。

引用:
我睇錯????
佢竟然無做壞?
電視版都係佢寫啦。

花田係嗰種需要有人睇實佢佢先唔會暴走嘅編劇。佢唔暴走時嘅質素都可以算係一流嘅。

此篇文章於 10-29-17 06:29 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-17, 11:17 PM   #264
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
剛睇完特典場
140好貴……(平時睇慣早場)

好睇,小說呢段已經好睇,動畫同樣出色
有笑有淚,節奏控制得唔錯,小說有的動畫也有,以個半鐘來說移值得原汁原味

希望有就二季

PS 雖然有死小孩,但去到沖涼果度就被帶走,有乜嘢睇啫,係時候教下細路仔架啦

舊 10-30-17, 01:26 PM   #265
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
話說,特典係乜?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-17, 06:09 PM   #266
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

加開左星期五、六、日既特典場
舊 11-02-17, 05:21 AM   #267
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
想講頭一粒鐘同一條橋玩得有點多,因為係劇場版,1粒鐘內要講到雙方好似好深感情咁,除左格硬話一見鐘情都冇咩好拗了w
還好過左求婚果度之後入正題終於開動戲玉佢再玩開5分鐘就頂唔順了...
然後又正因為睇過動畫/原作先會感覺到[隻小白"死"左但終有一日"空白"可以重遇]果個感動位,前面情情塔塔位先體現到凝聚氣氛個作用
的確是佳作了

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-17, 07:42 AM   #268
pet3
The One

引用:
作者: Kewellma 查看文章
想講頭一粒鐘同一條橋玩得有點多,因為係劇場版,1粒鐘內要講到雙方好似好深感情咁,除左格硬話一見鐘情都冇咩好拗了w
還好過左求婚果度之後入正題終於開動戲玉佢再玩開5分鐘就頂唔順了...
然後又正因為睇過動畫/原作先會感覺到[隻小白"死"左但終有一日"空白"可以重遇]果個感動位,前面情情塔塔位先體現到凝聚氣氛個作用
的確是佳作了
其實空白(下世) 也是一見鐘情

男主角會喜歡休比的主原因有一個
就是只有和她一起時能舒服安心的笑(遊戲)

壓力到爆的他
會喜歡上她絕對正常

休比的問題是一開始就是錯誤機嘛

FGO 目標預算

此篇文章於 11-02-17 07:45 AM 被 pet3 編輯。
舊 11-02-17, 08:04 AM   #269
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:

壓力到爆的他
會喜歡上她絕對正常

係乜嘢作品裡,只要研究人類都會有問題出現,所以休比是很正常的
好研究唔研究,遍遍研究人類,所以才有這個故事

舊 11-02-17, 08:09 AM   #270
pet3
The One

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
係乜嘢作品裡,只要研究人類都會有問題出現,所以休比是很正常的

好研究唔研究,遍遍研究人類,所以才有這個故事

被田村轟炸時對話
已經證明她真的已經擁有心了

看完電影當天我直接重看動畫全套

0=如果我們兩人是一體,就不會怕任何問題

空&白=空白是不會失敗的

FGO 目標預算
舊 11-04-17, 09:47 PM   #271
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
今朝係朗豪坊睇左, 佳作
勁多女仔喊, 我都睇到眼濕濕

ED 鈴木又唱得幾好

引用:
作者: kaichung20 查看文章
淨係睇左動畫版既我睇完既感覺係:呢套係no game no life黎架咩!?咁沈重既~~~
但係真係好好睇!
同感
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-17, 11:19 PM   #272
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:

壓力到爆的他
會喜歡上她絕對正常

x休比是錯誤機
o對機鎧種的創造者來說其他才是「錯誤機」

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-17, 02:10 PM   #273
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
剛睇完,真係好好睇,比起煙花,SAO好太太太多……
不過開段種沈重有D唔慣
然段結尾
好想講尾刀王……

舊 11-08-17, 02:22 PM   #274
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
朗豪坊又追加特典場, 可以去睇多次
(上次去睇唔係特典場嚟…)
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-17, 02:30 PM   #275
pet3
The One

https://youtu.be/JDVVJg6bqC8

這歌其實真的幾配合到 0的失敗去到1的成功

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[動畫] 劇場版「あの日見た花の名前を僕たちはまだ知らない。」BD & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 943 03-28-21 05:34 PM
[動畫] 「アルドノア・ゼロ」総合THREAD丨A-1 Pictures+TROYCA制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 984 12-25-16 09:28 PM
**** 藍井艾露 最新武道館LIVE BD/DVD (附簽名板)**** kitchopper 買賣專區 0 03-16-16 05:44 PM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM

現在的時間是 06:17 PM

手機版 | APP版