Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-19-12, 09:15 PM   #51
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
唔知係邊個老師的愛車,

不過架F40就咁變咗舊廢鐵, 個老師見到一定會.......

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 12:30 PM   #52
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
呢班打撈員
未有駕駛經驗, 就用頭D金句開坦克
仲要自學埋開炮

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 02:24 PM   #53
mok
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008

坦克大炮天下無敵,甚至連合理性都可以摧毀,單是那個先找教官,後找坦克的安排,已經看得人發笑了……
mok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-12, 02:28 PM   #54
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
西住間房D熊仔...

如果行S型, 會唔會俾人踢死?

舊 10-23-12, 01:12 AM   #55
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 10-23-12, 11:04 AM   #56
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
人哋隻戰艦仲大
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 11:23 AM   #57
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
Blu-ray第1巻 初回限定版の特典情報のご紹介です!
商品情報ページにすでに展開写真は公開されておりますが・・・

■完全新作OVA「ウォーター ウォー」 場面カット公開!

舊 10-23-12, 11:56 AM   #58
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 野良貓 查看文章
人哋隻戰艦仲大
一艦還有一艦大……

舊 10-23-12, 12:30 PM   #59
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
主角: 我的威能,沒有極限!!
成班人咁廢打極都打唔中主角,打得中又唔穿
打機咁樣包抄法應該死左好耐

舊 10-23-12, 02:42 PM   #60
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
西住流戰車術奧義
就算被人圍剿依然可以遊刃有餘
新任司機冷泉一邊睇說明書一邊駕駛,有NT潛質
開坦克接同學返學好正
會長部戰車好閃
下集打英國隊,等睇4號開無雙

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 07:37 PM   #61
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
金閃閃, 慌死人地見唔到
揸坦克返學

舊 10-23-12, 08:18 PM   #62
Billywto
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDBillywtohk
引用:
作者: 東條英俊 查看文章
西住流戰車術奧義
就算被人圍剿依然可以遊刃有餘
新任司機冷泉一邊睇說明書一邊駕駛,有NT潛質
開坦克接同學返學好正
會長部戰車好閃
下集打英國隊,等睇4號開無雙
[認真MOD]

睇左2,3集:

制作組 咪過份神化部短4號[支援戰車(75MM L/24 )]

係換上另一支75MM前
http://www.youtube.com/watch?v=kQfVY...eature=related

果4架英軍 馬提達II步兵戰車 厚甲,速度慢,火力不足(2磅炮)
4號戰車唔將距離拉近到 200 咪妄想擊破 馬提達II

邱吉爾步兵戰車 同樣厚甲,速度慢 ,但好似裝左支 6磅炮
足夠火力應付4號

真正主力係M3(車頭左邊裝有76MM),3號突擊砲(75MM L/48)
38t&89式一樣咪妄想擊破果5架重戰車 ,尤其架日本戰車

[/認真MOD]

此篇文章於 10-23-12 08:24 PM 被 Billywto 編輯。
Billywto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 10:00 PM   #63
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
原來尼隻都叫細
坦克返學
個人化好有個性a
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 10:45 PM   #64
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Billywto 查看文章
[認真MOD]

睇左2,3集:

制作組 咪過份神化部短4號[支援戰車(75MM L/24 )]

係換上另一支75MM前
http://www.youtube.com/watch?v=kQfVY...eature=related

果4架英軍 馬提達II步兵戰車 厚甲,速度慢,火力不足(2磅炮)

足夠火力應付4號

真正主力係M3(車頭左邊裝有76MM),3號突擊砲(75MM L/48)

[/認真MOD]

短4號要打穿邱吉爾同A12正面裝甲應該無乜可能
三突同M3可以做主攻,其他車做別働隊負責誘敵作戰or吸引火力
等主攻隊搵機會打對方側面或者打後欄
主角隊至少有速度同機動性上既優勢,就睇主角點樣展示指揮才能
同埋主角光環

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 12:17 AM   #65
Billywto
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDBillywtohk
引用:
作者: 東條英俊 查看文章
短4號要打穿邱吉爾同A12正面裝甲應該無乜可能
三突同M3可以做主攻,其他車做別働隊負責誘敵作戰or吸引火力
等主攻隊搵機會打對方側面或者打後欄
主角隊至少有速度同機動性上既優勢,就睇主角點樣展示指揮才能
同埋主角光環
要進化成 魏特曼 定 黑騎士 :XDXD:

用呢種訓練會有幾大成果 (拖~~~~~~~~

小林源文老師睇到呢套動畫唔知有咩反應 不過佢好似唔鐘意萌系

此篇文章於 10-24-12 12:37 AM 被 Billywto 編輯。
Billywto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 02:34 PM   #66
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
[認真MOD]

睇左2,3集:

係換上另一支75MM前

足夠火力應付4號

[/認真MOD]
你要考慮返時代同世界觀背景,佢地粒練習用彈質量上同現實既75mm炮唔一樣

作者鐘意吹到射程4km都仲得

我堅覺得佢地勝負上係睇有無比人打中果個型號本身既要害位,如果唔係人地間學校有錢d買幾架m1都夠屈晒機啦有咩好比賽

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 02:42 PM   #67
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
引用:
[認真MOD]

睇左2,3集:

係換上另一支75MM前

足夠火力應付4號

[/認真MOD]
你認真我又認真先:

M3果支係75mm M2 L / 31,唔同M4果支75mm M3 L / 40
76mm M1 L / 55無列裝過落M3
BTW,75mm M2 L / 31
AP M72 Shot ( Armor Piercing )
Weight 6.32 kg Velocity 588 m/s
100 m(76 mm)/500 m(64 mm)/1000 m(52 mm)

而且QF 2 Pounder實力真係唔叫雞,始終都係1.08 kg
除左正面蝦唔到StuG III同Panzer IV外,其他都得

6 Pounder根本就可以蝦曬全場

引用:
作者: 細路翔 查看文章
你要考慮返時代同世界觀背景,佢地粒練習用彈質量上同現實既75mm炮唔一樣

作者鐘意吹到射程4km都仲得

我堅覺得佢地勝負上係睇有無比人打中果個型號本身既要害位,如果唔係人地間學校有錢d買幾架m1都夠屈晒機啦有咩好比賽

應該唔會,講過彈藥要貼近現實
正常彈頭既能力應該唔會變太多
但Kw.K. 37 L / 24始終先天不足,好難補強,除非後幾集打輸要升級做Ausf H/G

此篇文章於 10-24-12 02:54 PM 被 brunhild 編輯。
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 02:52 PM   #68
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: brunhild 查看文章

應該唔會,講過彈藥要貼近現實
正常彈頭既能力應該唔會變太多
但Kw.K. 37 L / 24始終先天不足,好難補強,除非後幾集打輸要升級做Ausf H/G
因此我咪講應該係計佢地打到既部位黎分勝負

如果唔係剩計部車性能差異都已經無野好比

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 03:01 PM   #69
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: 細路翔 查看文章
因此我咪講應該係計佢地打到既部位黎分勝負

如果唔係剩計部車性能差異都已經無野好比
應該會計破壞力,計睇下可唔可以行動
點都唔可以將Q.F. 17 Pounder同Q.F. 2 Pounder 比埋一樣火力架

而性能差異就無計架喇
鬼叫果時進步得禁快
舊 10-24-12, 03:51 PM   #70
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

BTW,要升級
38t==>Hetzer
M3lee==>M7 Priest
Pz IV Ausf D==>Pz IV Ausf G
StuG III Ausf. F==>StuG III Ausf. G
89式==>算吧喇
舊 10-24-12, 03:54 PM   #71
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
[認真MOD]
個人愚見
日本戰車唔熟不作評論

部4號出名紙裝甲
一定要主角威能先唔爆得
第3集三突7.5cm炮唔好話射4號背面, 正面炮盾都係可以一擊穿, 同樣38(t)打底盤都已經夠殺

以真係有作戰能力只有4號, m3 lee, 三突. 38(t)又唔係38(t)NA, 根本就只係一台偵察車

m3 lee其實本人唔多睇好, 太高身, 當佢係驅逐車支炮又唔夠大力, 裝甲情況大致上同4號睇齊(甚至更薄), 而且75mm L31又好L37又好打一般重車正側一定彈, 都唔知製作果班人唔知諗咩會選m3 lee, 明明雪曼比較有代表性

第4集角色定位m3 lee(前) 三突(中) 打狙,三突個車頭都叫頂得住 , 4號 同38(t)做偵察打游擊仲要打炮塔背, 4號/三突 用10.5cm he先夠力, 不過前提係對方冇間隔裝甲, 4號 /38(t)同Matilda II比, 雖只有速度能贏, 識打唔一定會輸, 但幾乎一炮都唔中得(穿硬),唯一難題係邱吉爾Mk IV, 其實只不過一堆小妹妹作戰, 又唔洗堅到殺人打到部車爆開, 打到對面暈曬冇作戰能力反而係輕而易舉.....(其實佢地好好揪, 粒彈都幾十KG照搬不誤.....)

[/認真MOD]
引用:
BTW,要升級
38t==>Hetzer
M3lee==>M7 Priest
Pz IV Ausf D==>Pz IV Ausf G
StuG III Ausf. F==>StuG III Ausf. G
89式==>算吧喇
師傅跳曬級噃...而且一般坦克同驅逐車定位同駕駛有唔同...其實搵到高級少少0既車取代38t同M3lee就得, 唔好話 TIGER/KV/IS呢D高級野, 一部T34加一部T1 HEAVY TANK 已經唔同好多
其實89式係唔係一部垃圾??

此篇文章於 10-24-12 04:12 PM 被 amaderasu 編輯。
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 04:30 PM   #72
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: amaderasu 查看文章
[認真MOD]
個人愚見
日本戰車唔熟不作評論

部4號出名紙裝甲
一定要主角威能先唔爆得
第3集三突7.5cm炮唔好話射4號背面, 正面炮盾都係可以一擊穿, 同樣38(t)打底盤都已經夠殺

以真係有作戰能力只有4號, m3 lee, 三突. 38(t)又唔係38(t)NA, 根本就只係一台偵察車

m3 lee其實本人唔多睇好, 太高身, 當佢係驅逐車支炮又唔夠大力, 裝甲情況大致上同4號睇齊(甚至更薄), 而且75mm L31又好L37又好打一般重車正側一定彈, 都唔知製作果班人唔知諗咩會選m3 lee, 明明雪曼比較有代表性

第4集角色定位m3 lee(前) 三突(中) 打狙,三突個車頭都叫頂得住 , 4號 同38(t)做偵察打游擊仲要打炮塔背, 4號/三突 用10.5cm he先夠力, 不過前提係對方冇間隔裝甲, 4號 /38(t)同Matilda II比, 雖只有速度能贏, 識打唔一定會輸, 但幾乎一炮都唔中得(穿硬),唯一難題係邱吉爾Mk IV, 其實只不過一堆小妹妹作戰, 又唔洗堅到殺人打到部車爆開, 打到對面暈曬冇作戰能力反而係輕而易舉.....(其實佢地好好揪, 粒彈都幾十KG照搬不誤.....)

[/認真MOD]

師傅跳曬級噃...而且一般坦克同驅逐車定位同駕駛有唔同...其實搵到高級少少0既車取代38t同M3lee就得, 唔好話 TIGER/KV/IS呢D高級野, 一部T34加一部T1 HEAVY TANK 已經唔同好多

邊度有跳級
Hetzer用38t底盤
M7 Priest用M3lee底盤

而且邊架坦克既主炮炮彈有幾十KG

你不如講下有邊架WW2日本戰車係好用?

此篇文章於 10-24-12 04:38 PM 被 brunhild 編輯。
舊 10-24-12, 04:46 PM   #73
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
邊度有跳級

你不如講下有邊架WW2日本戰車係好用?
玩大戰略日本戰車部部都好用 對中國果時

舊 10-24-12, 05:15 PM   #74
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
邊度有跳級

中小型坦克 >>> 驅逐坦克, 可能講跳車比較0岩

以前D炮彈我唔係太清楚, 但現代0既100mm炮彈都有26~30 KG重, 咁你話舊時果d75mm~105mm又有幾重?最少都有10~20 kg啦, 仲未出到後期果d 堅車噃, 要一個十零歲0既女仔連續拎十幾kg0既炮彈噃...Hetzer 10.5mm L280既彈一粒都坐底20kg啦

WW2日本戰車果然不光彩.....

此篇文章於 10-24-12 05:24 PM 被 amaderasu 編輯。
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 07:16 PM   #75
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: amaderasu 查看文章
中小型坦克 >>> 驅逐坦克, 可能講跳車比較0岩

以前D炮彈我唔係太清楚, 但現代0既100mm炮彈都有26~30 KG重, 咁你話舊時果d75mm~105mm又有幾重?最少都有10~20 kg啦, 仲未出到後期果d 堅車噃, 要一個十零歲0既女仔連續拎十幾kg0既炮彈噃...Hetzer 10.5mm L280既彈一粒都坐底20kg啦

WW2日本戰車果然不光彩.....
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%9B%...AA.AA.E6.98.8E

我覺得你係WOT上身了

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「THE ROLLING GIRLS ローリング☆ガールズ」#12 (終)「未来は僕等の手の中」 supermanlady 日本動漫畫討論版 25 01-15-16 08:17 AM
[日本] 深夜食堂 劇場版 cancerman 電影版 1 06-20-15 07:21 AM
[收]Figma 少女與戰車 ガールズ&パンツァー 系列 哈雅貼 買賣專區 0 04-24-15 08:19 PM
[PSV] ガールズ&パンツァー 戦車道、極めます! 1人プレイ 「課金無?」販売好調!! 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 38 06-30-14 11:13 AM
[賣] ガールズ&パンツァー 少女與戰車 初回版Bluray #1 nijigen 買賣專區 0 04-16-13 01:06 PM

現在的時間是 06:36 PM

手機版 | APP版