Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-13-12, 06:09 PM   #126
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: メソウサ 查看文章

外道
失敗篇

ED好正
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 06:49 PM   #127
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
師父都話明要航空塔指導佢點做...佢自己鬼識搵個沙漠降落咩...就算真係搵到個緲無人煙既地方降落成功, 佢任務都係失敗 因為一定冇可能打開度門淨係的目標條屍出黎
mission fail果刻 再加上佢自己都話自己要收山 已經暗示左師父已經同死左冇分別
老豆問埋佢收山之後打算做乜 佢答只好真的過家家扮人老母了 老豆不可能為左咁白痴既心願而放師父落地...
仲有,半空炸機,幾萬尺 如果駕駛倉塊玻璃開個洞 個洞夠大的話師父會即時被吸出去機外,有架生降落都可能吸左去引擎果邊
冇架生就唔駛講啦

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 07:18 PM   #128
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
師傅講咩都好
佢都會射落去
因為老豆既心係當日因為自己逃走引起全島玩完就已經死左
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 07:23 PM   #129
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: imons 查看文章
所以切嗣同士郎講唔好做正義使者,
佢就係貫徹信念最後,
直到最後乜都冇晒.....
你有誤解
老豆無叫過士郎唔好做
由手機版發出
舊 05-13-12, 08:17 PM   #130
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Kewellma 查看文章
師父都話明要航空塔指導佢點做...佢自己鬼識搵個沙漠降落咩...就算真係搵到個緲無人煙既地方降落成功, 佢任務都係失敗 因為一定冇可能打開度門淨係的目標條屍出黎
mission fail果刻 再加上佢自己都話自己要收山 已經暗示左師父已經同死左冇分別
老豆問埋佢收山之後打算做乜 佢答只好真的過家家扮人老母了 老豆不可能為左咁白痴既心願而放師父落地...
仲有,半空炸機,幾萬尺 如果駕駛倉塊玻璃開個洞 個洞夠大的話師父會即時被吸出去機外,有架生降落都可能吸左去引擎果邊
冇架生就唔駛講啦
嘩,洗唔洗咁認真回應啊?我用得個表情符號都應該估到我得淡笑講下o者。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 08:19 PM   #131
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
回憶得兩集咋。

我o係度唸,既然成架飛機都係喪屍,點解師父係一定要將佢降落o係人口密集既紐約?就算話自己打算逃出生天,大可以揀D了無人煙既偏僻沙漠等地方黎降落,然後打爛駕駛艙玻璃自己跳出去,最後先黎用自己D架生引爆架飛機都得o者。

到頭來虛淵係要咁夾硬兜個大圈黎整老竇。
紐約附近邊有無人煙既偏僻沙漠?
最近都要到南美州
而且以師父的性格,佢點都會咩都唔理帶條屍走

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 08:24 PM   #132
Game Master

引用:
作者: heeropo 查看文章
最近都要到南美州
嘆氣

我再用#130黎回應你:認真你就輸了。

就係因為虛淵D橋太過絕望地現實,偶爾開下玩笑舒緩下氣氛唔好嗎?
舊 05-13-12, 08:30 PM   #133
Game Master

引用:
作者: heeropo 查看文章
最近都要到南美州
不過如果認真去回答你既問題既話,飛機雖然係飛向紐約,但發生事故事架機仲響大西洋上空。

佢大可以轉飛兩個地方:

1. 東南邊既非洲北部撒哈拉沙漠

2. 西南邊既墨西哥中北部沙漠

但佢係都要飛紐約,唸住有可愛既徒弟仔幫手接應

不過如果當時飛機已經相當接近美國東岸上空就冇野好講啦

(原本根本冇唸住有人會認真討論,所以我呢個答覆預左謬誤甚多,請到時又唔好太過認真。 )
舊 05-13-12, 08:35 PM   #134
gingq7

註冊日期: May 2008
我都覺呢段有點夾硬........一個教人將自己生命放第一的極豐富經驗的殺手竟然無backup plan?
不過算了, 就當是為了突出老豆寧願殺錯人, 也極度小心的性格吧

不過話說...師父到底是用什麼魔術的?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 08:44 PM   #135
野良猫
肥倫

引用:
作者: gingq7 查看文章
我都覺呢段有點夾硬........一個教人將自己生命放第一的極豐富經驗的殺手竟然無backup plan?
不過算了, 就當是為了突出老豆寧願殺錯人, 也極度小心的性格吧

不過話說...師父到底是用什麼魔術的?
魔術師界失傳已久嘅"篤背脊"(誤

哩個位又係有啲夾硬嚟
之前講到咁棘手,點知一篤下背脊就瓜柴
舊 05-13-12, 09:24 PM   #136
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
雖然唔係親生, 但兩父子真係餅印

舊 05-13-12, 09:32 PM   #137
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
雖然去到一半都估到,但真係好黑……

舊 05-13-12, 09:38 PM   #138
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
虛淵既恋母結發作?
母親節個仔拎大炮射阿媽

師父用示範話俾切嗣知
任務係伴隨危險的

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 09:40 PM   #139
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
ed好正!
今集真係好痛好黑!
到底切嗣係想答什麼?
最後會有解答?

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 10:33 PM   #140
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
不過如果認真去回答你既問題既話,飛機雖然係飛向紐約,但發生事故事架機仲響大西洋上空。

佢大可以轉飛兩個地方:

1. 東南邊既非洲北部撒哈拉沙漠

2. 西南邊既墨西哥中北部沙漠

但佢係都要飛紐約,唸住有可愛既徒弟仔幫手接應

不過如果當時飛機已經相當接近美國東岸上空就冇野好講啦

(原本根本冇唸住有人會認真討論,所以我呢個答覆預左謬誤甚多,請到時又唔好太過認真。 )
但唔係話已經同目的地的機場人員聯絡好會協助降落嗎?
就算自動導航,應該唔識得中途轉地點…

另外一開始老爸同師父住的地方係未美國?
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 10:37 PM   #141
野良猫
肥倫

引用:
作者: shion_rei 查看文章
但唔係話已經同目的地的機場人員聯絡好會協助降落嗎?
就算自動導航,應該唔識得中途轉地點…

另外一開始老爸同師父住的地方係未美國?
自動係唔識,但可以轉手動的吧
舊 05-13-12, 10:43 PM   #142
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
今集好正
期待終局更精彩演出!

舊 05-13-12, 10:52 PM   #143
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 如月刃 查看文章
自動係唔識,但可以轉手動的吧
就如樓上咁講
老媽唔識渣飛機

就咁啦 唔洗咁複雜
其實好似我之前咁講
降落左先炸機都唔遲
反正d屍都唔識開門
識開門老媽就唔會咁安全係到渣飛機

結論: 老媽你都係安息啦
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 11:04 PM   #144
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
就如樓上咁講
老媽唔識渣飛機

就咁啦 唔洗咁複雜
其實好似我之前咁講
降落左先炸機都唔遲
反正d屍都唔識開門

有機會降落失敗、亦都有機會係老母走佬既時候「走屍」
所以老豆會選擇係佢降落之前就解決件事
我覺得根本無必要去討論點解唔搵第二個方式解決
會問呢個問題就代表大家未睇得透老豆既諗法

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 05-14-12, 12:41 AM   #145
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
今集好正
期待終局更精彩演出!
Saber 嘅結局已經早就畫左出黎, 你每集都睇到
老豆嘅.. 有睇過 F/SN 嘅就知都無好下場

此篇文章於 05-14-12 12:43 AM 被 someday 編輯。
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-12, 04:18 AM   #146
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
就如樓上咁講
老媽唔識渣飛機

就咁啦 唔洗咁複雜
其實好似我之前咁講
降落左先炸機都唔遲
反正d屍都唔識開門

師父好似識渣小型飛機的......吧?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-12, 09:08 AM   #147
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
小型飛機同大型飛機係兩回事……等同你有私家車牌唔代表你識渣貨櫃……(唔炒的前提下)

舊 05-14-12, 11:14 AM   #148
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
大型飛機要降落難好多架

空中一炮ko = 0風險
降落/其他方法 = 有風險(唔理多定少)

所以老豆一定係選1

引用:
作者: 如月刃 查看文章
失敗篇

ED好正
ed 雪地個scene我爆笑左

此篇文章於 05-14-12 11:30 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-12, 12:41 PM   #149
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
小型客機同大型客機係兩樣野, 難好好好好好多

舊 05-14-12, 01:23 PM   #150
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
其實走屍唔係問題...走極都仲可以一隻隻殺 殺盡都係3百隻倒,走果d屍蜂先係問題
點都唔開得機倉門...

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 05:23 PM

手機版 | APP版