Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-17-14, 07:03 PM   #926
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
第四次會有個印象最勁係因為金閃閃同征服王呢兩個太屈機
基本上各代強弱我個人會咁睇

Servent
四次  五次  EX+CCC
賽巴  賽巴  無敵的羅馬皇帝/加文 理論上亞瑟王勁D 但實際打起黎同個性都係羅馬皇帝(ry 加文應該勁過唔齊裝既亞瑟王(只限日照時間)
紅茶  金閃閃  綠茶       唔駛比都知金閃閃嬴成條街啦,綠茶同紅茶,紅茶應該打法上剋著綠茶
雙槍  犬   串刺公/紅槍/カルナ  單計四同五次就一定犬勁D,計埋CCC一定係カルナ最勁,全裝備カルナ同金閃閃開到拖既水平黎....
征服王 蛇女  エルドラゴン     征服王一強,拉打又一定勁過區區海盜
阿殺仙s 山中老人 李書文       打鬥而言山中老人一定勁過阿殺仙大隊,不過講打一定李書文會嬴
蘭斯洛 海格   真祖姬/呂布       真祖姬係論外,所以必然地海格一定係一強,佢一定勁過蘭斯洛特同呂布。反而係蘭斯洛特同呂布唔知邊個好打D sosad
青髭  米迪亞 淫亂Pink/童話故事  淫亂Pink一強 次點應該係愛麗絲,然後就到米迪亞,青髭連魔術師都唔係
唔係播,我覺得紅A嘅UBW正正係奈須用嚟剋住金閃閃嘅巴比倫之門嘅屈機設定。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-14, 07:17 PM   #927
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
唔係播,我覺得紅A嘅UBW正正係奈須用嚟剋住金閃閃嘅巴比倫之門嘅屈機設定。
金閃閃唔輕敵世上根本無對手
佢把乖離劍係對界寶具黎
用到乖離劍
UBW既下場只會同F/0入面既王之軍勢一樣
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-14, 07:46 PM   #928
Game Master

引用:
作者: 海野藻屑 查看文章
金閃閃唔輕敵世上根本無對手
佢把乖離劍係對界寶具黎
用到乖離劍
UBW既下場只會同F/0入面既王之軍勢一樣
你都識講,佢有「輕敵」呢個設定架嘛。

至於把乖離劍,Fate線已經證明咗,對住裝上「遙遠的理想鄉」嘅Saber前係完全冇佢符。金閃閃應該慶幸切嗣咁多年嚟將「遙遠的理想鄉」收埋唔比Saber用。

HF
最後當然係櫻,一開波櫻就即刻一招收咗佢皮。

不過櫻唔係Servant所以唔計。

此篇文章於 10-17-14 07:49 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 10-18-14, 01:13 AM   #929
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
HF 金閃閃都係老馬至中招
RIDER方面印象中征服王抗魔冇B捱唔到石化眼(唔肯定)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-14, 01:53 AM   #930
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
其實淨係出現過士郎打金閃閃打嬴,無出現過紅茶打嬴金閃閃
而士郎打嬴金閃閃 實質有賴紅茶幫手放左個櫻花盾
但係紅茶單挑金閃閃 就算金閃閃慢心都未必有得嬴,就係咁簡單
其實實際上,果個都唔叫相剋,只係「應對到」寶具投擲罷了

事實上就係唔慢心既金閃閃(即係CCC果件)根本就無敵 我諗暫時英靈黎計得齊裝既カルナ可以同佢一戰
而基本上唔可以計佢慢心 你咁計既你話金閃閃最弱都得.....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 10-18-14 02:14 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-14, 11:21 AM   #931
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
老馬既野凡人識條鐵咩

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-14, 11:23 AM   #932
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

カルナさん有幾勁
大概就係
1.) 用眼力可以殺人(畫面既表現係射Beam,但實際上係用眼力) 真の英雄は目で殺す!
2.) 有傳說連太陽神都可以射死既神槍
3.) 有將所有攻擊都減傷到10%以下既無敵黃金甲(CCC本篇對戰中未使用)
4.) 食左金閃閃致命一擊都仲可以靠氣魄夾硬頂硬上生存多幾日
5.) 金閃閃認證 著甲可以同佢一戰
6.) 自己申告幸運B (註︰史實中明顯係超不幸人生)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 10-18-14 11:29 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 10-18-14, 11:54 AM   #933
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
TVアニメ「Fate/stay night[Unlimited Blade Works]」のOP&EDテーマCDの期間生産限定盤に同梱される映像内容が決定しました!

10月22日(水)発売 OPテーマ「ideal white」綾野ましろ
期間生産限定盤の特典DVDには"ノンクレジットOP映像"が収録決定!

11月19日(水)発売 EDテーマ「believe」Kalafina
期間生産限定盤の特典DVDには"ノンクレジットED映像"が収録決定!

舊 10-18-14, 01:13 PM   #934
美堂蠻
Ultimate Gamer
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
引用:
カルナさん有幾勁
大概就係
1.) 用眼力可以殺人(畫面既表現係射Beam,但實際上係用眼力) 真の英雄は目で殺す!
2.) 有傳說連太陽神都可以射死既神槍
3.) 有將所有攻擊都減傷到10%以下既無敵黃金甲(CCC本篇對戰中未使用)
4.) 食左金閃閃致命一擊都仲可以靠氣魄夾硬頂硬上生存多幾日
5.) 金閃閃認證 著甲可以同佢一戰
6.) 自己申告幸運B (註︰史實中明顯係超不幸人生)
弱左wo,明明神話話佢身上有黃金甲就係不死架

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-14, 01:45 PM   #935
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 美堂蠻 查看文章
弱左wo,明明神話話佢身上有黃金甲就係不死架
無錯
不過黎到Fate數值化之下(大家都知Fate好多設定懶係Table game咁架啦)可能又想同Avalon做個分別
所以變左減傷

インド神話において、英雄カルナが身にまとっていた黄金の鎧と耳輪。太陽そのものの輝きを放つ、強力な防御型宝具。光そのものが形となったものであるため、神々でさえ破壊は困難である。
神話ではインドラによって奪われたままだが、サーヴァント化したカルナはこの鎧を所持している。見た目こそ重厚になってしまうが、物理・概念とわずあらゆる敵対干渉を削減する無敵の鎧である。これがあるかぎり、カルナにはダメージ数値は十分の一しか届かない。

ペルソナ5

隨時更新
舊 10-18-14, 02:04 PM   #936
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: money 查看文章
係劇場版
做幾多部作 一部做幾多分鐘 全部仲係未決定

PIC

有卡蓮, B姐
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-14, 02:08 PM   #937
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
有卡蓮, B姐
PSV版隻GAME黎啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-14, 02:28 PM   #938
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 小嘉 查看文章
PSV版隻GAME黎啦
get錯左
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-14, 03:16 PM   #939
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:

Servent
賽巴  賽巴  無敵的羅馬皇帝/加文 理論上亞瑟王勁D 但實際打起黎同個性都係羅馬皇帝(ry 加文應該勁過唔齊裝既亞瑟王(只限日照時間)
紅茶  金閃閃  綠茶       唔駛比都知金閃閃嬴成條街啦,綠茶同紅茶,紅茶應該打法上剋著綠茶
雙槍  犬   串刺公/紅槍/カルナ  單計四同五次就一定犬勁D,計埋CCC一定係カルナ最勁,全裝備カルナ同金閃閃開到拖既水平黎....
征服王 蛇女  エルドラゴン     征服王一強,拉打又一定勁過區區海盜
阿殺仙s 山中老人 李書文       打鬥而言山中老人一定勁過阿殺仙大隊,不過講打一定李書文會嬴
蘭斯洛 海格   真祖姬/呂布       真祖姬係論外,所以必然地海格一定係一強,佢一定勁過蘭斯洛特同呂布。反而係蘭斯洛特同呂布唔知邊個好打D sosad
青髭  米迪亞 淫亂Pink/童話故事  淫亂Pink一強 次點應該係愛麗絲,然後就到米迪亞,青髭連魔術師都唔係
  「阿殺仙s」不就是「山中老人」嗎?第五次係「小次郎」。

舊 10-18-14, 03:31 PM   #940
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 44264 查看文章
  「阿殺仙s」不就是「山中老人」嗎?第五次係「小次郎」。
嚴格而言第四同第五次都係山中老人
不過因為兩者又明顯唔係同一個山中老人所以我會咁分別講
小次郎只係假Assassin 比較黎無意思所以我唔放落去計啦
小次郎連氣配隱匿都無,又無圈境,好難叫佢做Assassin

ペルソナ5

隨時更新
舊 10-18-14, 04:24 PM   #941
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:

Servent
傻巴>尼祿王打得贏大食王?大食王基本數值好似都贏幾條街wor。個性係尼祿王贏我同意,仲有歐派都係
高文的話,唔係一早講左圓桌武藝係蘭斯洛特>高文>大食王咩?不過齊裝一定係大食王贏哂的。
(話說奈須真係太優待圓桌,有咩理由敬陪末席既能登可以技術上打贏齊格飛)

阿茶>紅茶可是除了金閃外的犯規存在,不太認為綠茶有得打。反而同聖杯大戰隻黑茶就真係有得傾下邊個勁啲

幸運E>カルナ最強傳說。串刺公係佢個本城知名度補正開到最大去打都只係打平。犬的話勝在夠實用,不過對住カルナ應該都係冇得打。

拉打>征服王一強同意。我覺得連虛淵原著都唔係好表達到可以直接召喚英靈到底有幾恐怖,動畫表現更加只係一堆雜魚。

阿沙仙>1vs1李書文冇得輸,暗殺的話係山老。第四次果隻只係碟報用。

巴沙car>應該都係海格力斯贏(唔計真祖),12試煉太bug。蘭斯洛特對呂布的話,呂布寶具比較強。(不過蘭斯洛特master不濟,冇人知佢全力全開係點亦係事實)

CASTER完全同意。

引用:
嚴格而言第四同第五次都係山中老人
不過因為兩者又明顯唔係同一個山中老人所以我會咁分別講
小次郎只係假Assassin 比較黎無意思所以我唔放落去計啦
小次郎連氣配隱匿都無,又無圈境,好難叫佢做Assassin
其實都有氣配遮斷,不過算個人技能
比較傾向令人睇唔到出招動作而唔係發現唔到佢。
當然如果佢唔出手其實都係可以做到一樣既效果

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-14, 01:47 AM   #942
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 10-19-14, 02:00 AM   #943
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
遠坂不愧係'裹'主角

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-14, 02:00 AM   #944
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

凜的小屁屁

ペルソナ5

隨時更新
舊 10-19-14, 01:08 PM   #945
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
果然慢慢來交代細節最好了(對像我這類沒玩原作的人更重要),雖然今集整回文場但也不悶,尤其是看了ZERO後看SABER和麻婆的反應更感慨吧

下回終於是狂戰士一戰,看能否勝過電影版?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-14, 02:22 PM   #946
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依家睇返覺得青neet係第5次真係抽到一份爽工

ubw線佢得閒朝早起身打自己個master一鑊同食飯訓覺就贏左,除左中間比人妻C捉左去調教一陣

對比第4次真係爽太多(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-14, 03:14 PM   #947
Game Master

Saber握手個陣心諗:「總算有返個體諒D嘅Master啦。

不過之後當佢知道士郎嘅性格後有排佢受。

UBW為凜線,士郎係咁插旗。XD

舊 10-20-14, 03:31 AM   #948
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
睇返今集, 提到第一個接觸到聖杯,迴避戰鬥的Master(睇返game原來係麻婆)得物無所用,
其實算唔算同Zero有d接唔上(雖然Zero同SN唔同作者)

另,UBW線同黑聖杯無直接關係,其實唔提(畫面上)都應該無問題?

舊 10-20-14, 09:42 AM   #949
Game Master

引用:
作者: the fool 查看文章
睇返今集, 提到第一個接觸到聖杯,迴避戰鬥的Master(睇返game原來係麻婆)得物無所用,
其實算唔算同Zero有d接唔上(雖然Zero同SN唔同作者)

另,UBW線同黑聖杯無直接關係,其實唔提(畫面上)都應該無問題?
麻婆咁多年對切嗣明明贏左都選擇放棄聖杯好唔訓氣。當知道士郎姓衛宮後、當然係盡情喺士郎面前暗寸切嗣發泄。
由手機版發出
舊 10-20-14, 09:51 AM   #950
Game Master

Saber握手嗰陣表情真係好開心咁、睇完Zero可以明白佢被切嗣遭質得好慘、極度渴望有個體涼D既Master。

但事實永遠同期望係相差好遠。以某意義黎講、身為Master士郎都算係好遭糕(唔係講緊佢經驗不足呢方面) XD
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 05:14 PM

手機版 | APP版