Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-24-12, 08:28 PM   #501
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
確實,同JC呢間原作粉碎機比較,DEEN既改編作品其實都算唔太過失禮。

只不過ufotable既製作實在太過神先將DEEN比落去。
DEEN的水準好隨機下
TVA時都是有略略慳錢的
UBW那次的級數平時TVA就不太可能見到

我覺得ufotable初段其實都唔慣TVA的方式
係後來動作場面多左先平衡到
希望今次以後
它們可以像京阿尼和PA年年出26集
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 09:08 PM   #502
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
死……金閃閃果幕令我想起某本金閃閃x籣斯的同人……
咁就完左好似差d乜感……

舊 06-24-12, 09:29 PM   #503
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
你冤枉左JC啦,因為根本就唔係佢地製作FSN,而係Studio DEEN啊。

(雖然我都同意JC要死趁早。 )

期待ufotable既月姬同FSN既重作。
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
Stay Night係DEEN嘛

但你諗下都6年前喇
其實我覺得DEEN算做得唔錯

JC STAFF?
呢間廠應該離開太陽系
因呢2個俾我印象差唔多(悪い意味で) 搞錯左,多謝指正
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 10:45 PM   #504
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
終於完滿結束,正\/
搵日得閑要翻睇一鑊!

舊 06-24-12, 11:25 PM   #505
mok
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
看完之後,我決定下星期要去信和買一套DVD,永遠收藏了……
mok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 11:43 PM   #506
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
睇埋動畫版
我再一次深切感受到
雁夜係抵死的

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 12:34 AM   #507
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
雁夜雖然動機不純,
不過我讚同佢做法

老虎同老豆點識?
同埋到底老豆係點死?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 12:37 AM   #508
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
雁夜雖然動機不純,
不過我讚同佢做法

老虎同老豆點識?
同埋到底老豆係點死?
老豆係比聖杯詛咒而死
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 01:21 AM   #509
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
唔可以同6年前比較既...果陣資金不足吧....重製HF線啦!

同埋最尾其實係咪講過如果用咖哩棒打個黑洞而唔係打聖杯就唔會有咁樣既結果?

舊 06-25-12, 01:22 AM   #510
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
Stay Night係DEEN嘛

但你諗下都6年前喇
其實我覺得DEEN算做得唔錯

JC STAFF?
呢間廠應該離開太陽系
套UBW
俾DEEN攪到用エミヤ做BGM我都唔覺得燃

舊 06-25-12, 01:46 AM   #511
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: money 查看文章
套UBW
根本就應該做兩小時或以上
作畫再好都不過是宣傳片的模樣......
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 03:35 AM   #512
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Norm 查看文章
唔可以同6年前比較既...果陣資金不足吧....重製HF線啦!

同埋最尾其實係咪講過如果用咖哩棒打個黑洞而唔係打聖杯就唔會有咁樣既結果?
Yes, 如果係攻擊黑洞就唔會咁
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 03:35 AM   #513
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
如果冇記錯既話,DEEN版既電視FSN有好幾集編劇由當時仲未紅既岡田麿里同志茂文彦擔當,算係提DEEN版既Fate線挽回唔少分數。至少我個人認為個結尾算係有D交代。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 04:24 AM   #514
gingq7

註冊日期: May 2008
果然是很黑...很黑....
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 05:28 AM   #515
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
DEL...
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 01:37 PM   #516
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
DEEN嘅Stat Night我覺得算係唔錯
除左補魔力果段太離譜之外
但至少叫做整到條完整嘅Fate線出黎

UBW當笑片睇都ok架

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 10:34 PM   #517
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:

UBW當笑片睇都ok架
奇就奇在之後 PS2 隻 Realta nua 都轉左呢個補魔方法
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 01:44 AM   #518
Rse9

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: someday 查看文章
奇就奇在之後 PS2 隻 Realta nua 都轉左呢個補魔方法
其實呢D咁重要既劇情改造應該唔係比晒DEEN全權負責啦

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 09:47 AM   #519
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
咁櫻過左幾耐先變成FSN果個?
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 10:15 AM   #520
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:

UBW當笑片睇都ok架
唔通拍拍拍俾你睇咩=.=
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 11:39 AM   #521
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: ouki 查看文章
唔通拍拍拍俾你睇咩=.=
ova補完
3p

認真
我覺得當年deen畫面同音樂都做得唔錯啦
係故事嘗試3線合1做得唔好者, 應該專心做好fate線算
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 11:52 AM   #522
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
冇睇原作,不個知道係啪啪啪
改左之後好似事前事後佢地反應怪怪咁

想睇櫻復仇
由手機版發出

此篇文章於 06-26-12 12:04 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:02 PM   #523
ouki
戸松控

引用:

UBW當笑片睇都ok架
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
ova補完
3p

認真
我覺得當年deen畫面同音樂都做得唔錯啦
係故事嘗試3線合1做得唔好者, 應該專心做好fate線算
UBW那D又係第2樣拍拍拍
舊 06-26-12, 12:18 PM   #524
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: someday 查看文章
其實講真就.......呢個方法合理好多
問心果句 有幾多人玩Fate同UBW果時無覺得過H係夾硬加入去?

引用:
作者: money 查看文章
套UBW
其實本身做得唔差
只係時間問題實在cut太多描寫
無左果個描寫下 一切都爭果臨門一腳

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 12:21 PM   #525
ouki
戸松控

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實講真就.......呢個方法合理好多
問心果句 有幾多人玩Fate同UBW果時無覺得過H係夾硬加入去?

其實本身做得唔差
只係時間問題實在cut太多描寫
無左果個描寫下 一切都爭果臨門一腳
我不流都覺得多如....所有野都係為18而18正如ZERO D虫虫同SN的JJ虫

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 07:49 PM

手機版 | APP版