Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-19-12, 11:28 PM   #451
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: money 查看文章
SKIP
呢張睇咁多次已驚訝完
但隔黎果長露上半身好似都好引喎

舊 06-19-12, 11:42 PM   #452
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇完係覺得現代軍備>>>>>魔術

全部被殺ge master都唔係死o係魔術下

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-12, 04:38 AM   #453
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
大圖

-skip-
終於睇清楚龍之介拎住d乜...人皮降落傘

引用:
真係無悔?王后韋伯唔係命令你要嬴架咩?

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
其實比泥浸果陣切嗣同言峰都分別睇到聖杯比佢地睇既影像
所以你見言峰起身比切嗣用槍指果陣言峰係知道聖杯既內容

只係我地見唔到言峰視點only
乜麻婆唔係見到切嗣老婆同個女咩?

引用:
作者: STRIFE 查看文章
點解成日都話動畫無解釋乜乜乜,無描述邊個心境

-skip-

想詳細知道,根本就要睇小說先知,一向都係咁
要係動畫表現小說大部份變化,完全就係累贅

表現左小說個正常流程,無突如其來既過份skip
對動畫黎講就好夠
請認清小說動畫既分野
雖然動畫的確唔係要每件事,每個人o既心境都交代清楚,
但今集B哥o既心境真係唔應該斬,
由頭到尾佢都好明顯對saber執著,但到最後都無交代原因o既時候,
我會覺得令個故事失去左完整性.

另,其實我想問好耐,成日講Saber個仔,其實幾時出過場?

舊 06-20-12, 08:25 AM   #454
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: the fool 查看文章

由頭到尾佢都好明顯對saber執著,但到最後都無交代原因o既時候,

我也同意,這會使不知小說的人有所誤解

saber的仔在fate的動畫版出過場了,還有zero 的ed1最後給saber插的人正是他
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-12, 10:02 AM   #455
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235

實際時間

舊 06-20-12, 10:15 AM   #456
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: Norm 查看文章
UBW電影版就唔好提啦....完全係搞笑....唔睇小說以為個file花左
其實我覺得唔錯....基本重點都做齊

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
但係睇老豆同麻婆對戰完全唔會覺得呢套嘢同魔幻有關囉
老豆用時魔...同埋時魔玩命...唔係可以成日用.....(你兩父子都仲意玩命)
麻婆本身係代行者=.=....代行者GE戰鬥方式點都勁過一般魔術C GE戰鬥方式
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-12, 04:40 PM   #457
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
點會冇關係
切嗣用時魔法
言峰用マジカル八極拳

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-12, 04:45 PM   #458
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
雖然好正
但係覺得完得好突然甘
個個打幾下就收工...

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-12, 07:24 PM   #459
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
點會冇關係
切嗣用時魔法
言峰用マジカル八極拳
[玩嘢MODE]
老豆只係吳大導迷,所以咪識令觀眾慢動作,慢4倍都得呀
麻婆只係睇得多北斗之拳,學咗半桶水北斗神拳O者
果D飛劍只係動作快拎出黎O者
[玩嘢MODE/]

此篇文章於 06-20-12 08:49 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-12, 10:22 PM   #460
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: the fool 查看文章
終於睇清楚龍之介拎住d乜...人皮降落傘

真係無悔?王后韋伯唔係命令你要嬴架咩?

乜麻婆唔係見到切嗣老婆同個女咩?

動畫: F/SN 好似係中間 Berserker 果幾集有一幕..
F/Z 就係 ED 1 片尾
總之都係講 Saber 親手殺左佢個仔
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-12, 10:24 PM   #461
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
如果依家播左
你地想BD加乜?

舊 06-20-12, 10:33 PM   #462
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
作者: メソウサ 查看文章
如果依家播左
你地想BD加乜?
其實佢播乜呢套我都收硬嫁啦
可以考慮係BD+返F/SN最初個D野

舊 06-23-12, 12:10 AM   #463
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
第25話「Fate/Zero」
絵コンテ:あおきえい/演出:あおきえい・恒松圭・野中拓也/
作画監督:須藤友徳・碇谷敦/作画監督補佐:石塚みゆき

舊 06-23-12, 05:50 PM   #464
money
◆.西野司命.◆

Fate/Prototype初の書籍化
上傳的圖像
檔案類型: jpg 603845215.jpg (24.8 KB, 376 次查看)

舊 06-23-12, 06:40 PM   #465
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
Fate/Prototype初の書籍化
將來有望,小說->漫畫->動畫化

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 10:15 PM   #466
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
將來有望,小說->漫畫->動畫化
最重要係請翻之前CP特典版既卡士。

至於編劇,都係唔好比虛淵啦,佢寫FZ呢類黑暗前傳就o岩o西。

除非好似魔法少女小圓般有新房呢類重量級人物睇實佢唔比佢亂黎,等個結局冇咁黑暗。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 10:45 PM   #467
money
◆.西野司命.◆

舊 06-23-12, 11:17 PM   #468
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 06-24-12 04:11 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 11:19 PM   #469
leotam3

引用:
nice body

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 11:23 PM   #470
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
爭支事後煙
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 11:29 PM   #471
money
◆.西野司命.◆

舊 06-23-12, 11:57 PM   #472
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
完了~~

結果將蘭斯的對話放左係今集...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 11:58 PM   #473
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
裸王!!!!

舊 06-23-12, 11:58 PM   #474
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
加番lancelot個段
除左金皮皮個度笑鬼死之外收晒貨

安心訂bd
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 12:06 AM   #475
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
全劇終
英雄王重新受肉果度都Cut埋
同小說比完全係2套野黎
BD可以慳返

從未低頭 途經幾百萬傷口
站在我的身後 要確保你無愁沒憂
不聽閒言 若你好 就已經 很足夠
浪漫溫馨一世紀
那裡只得我共你 勝過絕美的晨曦
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 03:28 PM

手機版 | APP版