Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-04-12, 03:31 PM   #276
阿棠
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
XBox Live GamertagTOM AIKAWA
點解要用三個令咒?唔係master 咁咪無en?

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 03:36 PM   #277
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 阿棠 查看文章
俾晒EN個SERVANT.....不過都係唔夠抽....

舊 06-04-12, 03:43 PM   #278
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-04-12, 03:47 PM   #279
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
佢兩個肯定唔係玩緊大戰略!

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 04:00 PM   #280
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: GN00508771 查看文章
佢兩個肯定唔係玩緊大戰略!
大帝國

舊 06-04-12, 04:56 PM   #281
money
◆.西野司命.◆

舊 06-05-12, 10:58 AM   #282
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
偉柏聽完老伯說話所以放棄參賽?
太太係boss?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 06:49 PM   #283
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
我唸原理應該類似Code Geass露露修送比朱雀既不死Geass一樣,如果個令咒既命令內容符合Servant本身既意志既話,令咒係會些微加強Servant既戰鬥能力既。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 06:54 PM   #284
Game Master

有樣野唔明,雖然雁夜已經比神父用利自娛既花生劇逼到癲左,但神父同英雄王打算點樣安排Berserker去應酬Saber呢?會唔會係雁夜已經咩都唔理有得Berserker周圍搵Saber挑機?
舊 06-05-12, 06:59 PM   #285
tongmak

註冊日期: May 2008
引用:
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
我唸原理應該類似Code Geass露露修送比朱雀既不死Geass一樣,如果個令咒既命令內容符合Servant本身既意志既話,令咒係會些微加強Servant既戰鬥能力既。
其實冇原因
只不過韋伯想消耗哂3個令咒

引用:
作者: 真!DC 查看文章
偉柏聽完老伯說話所以放棄參賽?
太太係boss?
由手機版發出
唔關老伯事
動畫CUT左少少野
冇講到RIDER點解同SABER打果下會輸

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
有樣野唔明,雖然雁夜已經比神父用利自娛既花生劇逼到癲左,但神父同英雄王打算點樣安排Berserker去應酬Saber呢?會唔會係雁夜已經咩都唔理有得Berserker周圍搵Saber挑機?
尼到動畫時間點問題
小說完本係會同下1集差唔多同時間發生

此篇文章於 06-05-12 07:01 PM 被 tongmak 編輯。
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 05:35 PM   #286
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
個3個令咒擺明係表白
表白完,死亡flag先成立.
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 05:40 PM   #287
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
呀伯係令到ウェイバー明白到自己係幾未熟
連對普通人既暗示魔術都做唔到

因為唔想再一次成為ライダー既負擔
所以決定用晒令呪放棄Master身份

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」

此篇文章於 06-06-12 05:46 PM 被 FURIMUKI 編輯。
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-12, 12:08 AM   #288
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: tongmak 查看文章
唔關老伯事
動畫CUT左少少野
冇講到RIDER點解同SABER打果下會輸
正解.
怪就怪動畫 牛車對excalibur果幕做得太求其 , 原著其實寫到幾勢均力敵
韋伯其實覺得當時自己係車上面先至令到 rider 出擊嘅時機同埋心理狀態都唔理想, 最後輸左俾 saber..
佢覺得自己由始至終係個負累, 未夠班做rider嘅master, 所以想用晒d 令咒, 話自己唔再係master叫rider走

此篇文章於 06-09-12 10:51 PM 被 someday 編輯。
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-12, 12:31 AM   #289
tongmak

註冊日期: May 2008
引用:
作者: someday 查看文章
正解.
怪就怪動畫 牛車對excalibur果幕做得太求其 , 原著其實寫到幾執均力敵
韋伯其實覺得當時自己係車上面先至令到 rider 出擊嘅時機同埋心理狀態都唔理想, 最後輸左俾 saber..
佢覺得自己由始至終係個負累, 未夠班做rider嘅master, 所以想用晒d 令咒, 話自己唔再係master叫rider走
補充少少
係rider要顧埋韋伯條命仔
變成左佢係唔可以放心咁全力出擊
佢係隻牛上面衝埋去佢未必會死但係韋伯死梗
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-12, 04:22 PM   #290
money
◆.西野司命.◆

舊 06-08-12, 05:30 PM   #291
money
◆.西野司命.◆

第23話“最果ての海”の先行カット

舊 06-09-12, 12:20 AM   #292
ptx003c
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
23話希望唔好太脫力.....可能ride唔好彩....有佢份果d畫面好多時都崩崩地

LANCER & BERSERKER戲份果D打鬥畫面特別精彩(實在?)依家得返 BERSERKER可以睇
SABER?佢同金閃閃一樣都係外掛佬......難怪金閃閃咁想同SABER搞基......

此篇文章於 06-09-12 12:25 AM 被 ptx003c 編輯。
ptx003c 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-12, 11:34 PM   #293
money
◆.西野司命.◆

舊 06-09-12, 11:37 PM   #294
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
製作組

舊 06-09-12, 11:49 PM   #295
Game Master

征服王,安息吧。Waver,好好地活下去,繼承佢既意志吧。

唔知我係咪被神父既變態感染左,見到Saber發現Berserker既真正身份後既頹喪樣就覺得好有趣。

FZ既樂趣果然就係見到Saber比人欺凌。
舊 06-09-12, 11:52 PM   #296
leotam3

EA雖然做到果種效果,
但係掃一下個結界就爆左好似兒戲左少少....

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-12, 12:01 AM   #297
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: leotam3 查看文章
EA雖然做到果種效果,
但係掃一下個結界就爆左好似兒戲左少少....
係條坑跌死左大半人
唔夠魔力維持...

舊 06-10-12, 12:09 AM   #298
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
雪糕筒點解變成俾我感覺係炸地形寶具...............

舊 06-10-12, 12:10 AM   #299
leotam3

引用:
作者: メソウサ 查看文章
係條坑跌死左大半人
唔夠魔力維持...
我指掃果下effect唔夠震撼
另外
1) 歡樂王最後衝果下原作老馬王好似直接用天之鎖鎮住歡樂王同隻馬, 冇用王之財寶wor?
定係我記錯?
(佢用天之鎖唔用王之財寶插係尊重呢個對手, 而家唔係咁做到個意思
2)老馬王同真女主角講果最後一句字幕番錯左吧....
果句係我覺得老馬王最型既一句.....

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-12, 12:20 AM   #300
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
1)有用王財
2)我覺得老馬王最型果句係:我不需要第二個朋友 不管從前還是今後都只有一人
動畫又係解唔到畫...

從未低頭 途經幾百萬傷口
站在我的身後 要確保你無愁沒憂
不聽閒言 若你好 就已經 很足夠
浪漫溫馨一世紀
那裡只得我共你 勝過絕美的晨曦
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 02:21 PM

手機版 | APP版