Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-13, 08:29 PM   #501
icyfox45
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
約大家聽日8/12/2013
1630在尖沙咀地鐵間7仔等
請到的人報名:

1) 沖一
2) S.Wolf
3) icyfox
icyfox45 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-13, 09:12 PM   #502
ronald

註冊日期: Feb 2012
8/12/2013 1630在尖沙咀地鐵間7仔等

1) 沖一
2) S.Wolf
3) icyfox
4) ronald
ronald 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 01:45 AM   #503
聰一(沖一)

註冊日期: Mar 2007
做一下報告啦,

因為廠上面的卡拉OK遲遲未能修復的關係,
今日有4位忍受唔住內心饑餓的死士,
終於都衝上了黑心商人MUSIC BOX位於
尖沙咀的最新支部血拚三大小時

不愧是最新,
有別於以往的睇過期字典查歌仔,
多左部點歌用手提機,功能強大,又有專業評分,
唔洗顧忌左右街坊能夠盡情忘我叫喊的爽快心情,
著實令人興奮.....

但只是係埋單嘅時候,
黑心商人終於露出佢狐狸的尾巴,
我:「唔該埋單」
MB:「你地飲左咩野?」(鬼佬口音)
我:「我地無叫野飲WO」
MB:「NO啦,你地一定要叫飲野」(鬼佬口音)
我:「.........」

最後叫左4杯最平的可樂,每杯連加一係43蚊
最後每人2百5落樓,我的銀包君發出悲鳴........
晚餐S.Wolf帶團去左食附近最平的佐敦牛奶公司
全晚功德完滿,善哉善哉!
聰一(沖一) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 09:42 AM   #504
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
其實,music box向來都強制要叫一杯野飲架
明顯大家太耐無去唔記得啦

舊 12-09-13, 09:53 AM   #505
美堂蠻
Ultimate Gamer
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
同之前JSOUND 一樣,不過你地唱左幾耐?

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 10:37 AM   #506
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: 美堂蠻 查看文章
同之前JSOUND 一樣,不過你地唱左幾耐?
引用:
作者: 聰一(沖一) 查看文章
做一下報告啦,

......終於都衝上了黑心商人MUSIC BOX位於
尖沙咀的最新支部血拚三大小時

舊 12-14-13, 12:19 AM   #507
gsw
God of Gamer
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
岩岩CHECK PSN登記MAIL時見到

開催期間:12月12日(木)12:00〜12月18日(水)23:59
期間中、『24時間チケット』が300円から100円に!!

http://www.danbocchi.com/jd-campaign...gn=jd-campaign

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 10:53 AM   #508
ronald

ps3整成點?

好耐冇唱過K. ><
舊 01-27-14, 06:59 PM   #509
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
啱啱係日版WIIU卡啦OK買左90日,
請問邊D日文歌及英文歌推薦初學者唱呢???(本人日文係初級程度)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 07:01 PM   #510
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: 聰一(沖一) 查看文章
做一下報告啦,

因為廠上面的卡拉OK遲遲未能修復的關係
...
咩叫做「廠上面」??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 02-17-14, 10:00 AM   #511
mrk

引用:
作者: mrk 查看文章
啱啱係日版WIIU卡啦OK買左90日,
請問邊D日文歌及英文歌推薦初學者唱呢???(本人日文係初級程度)
請問有冇人K隱發作呀??

PS:我買左90日劵,我可以帶部機出呢一齊唱,請問有冇場地好介紹呀??有冇人有興趣呢?
PS2:本人可提供的設備有-〉日版WII U、HDMI線、WII色差線 或者 AV線、有線及無線MIC各1條。

此篇文章於 02-17-14 10:42 AM 被 mrk 編輯。
舊 02-17-14, 10:22 PM   #512
ronald

引用:

PS:我買左90日劵,我可以帶部機出呢一齊唱,請問有冇場地好介紹呀??有冇人有興趣呢?
PS2:本人可提供的設備有-〉日版WII U、HDMI線、WII色差線 或者 AV線、有線及無線MIC各1條。
(>x<)
舊 02-18-14, 12:52 AM   #513

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
係呀,遲遲開唔到因為我地本身個場D機故障左未整好

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 07:34 PM   #514
mrk

引用:

補充:漏左個usb to Lan adapter,Lan線(3M長)。

PS:個場有冇得插Lan提供??
PS2:個場有冇2腳插轉3腳插穌提供??(好彩WIIU牛係100-240V
PS3:如果係逢星期五、六、公眾假期的話,本人需要時間去請假或者搵人替班,所以請盡早通知聲!
PS4:最後係咪要請版主開新post留名留位呢?(我第1次搞,細節上重好多嘢唔清楚!)

此篇文章於 02-18-14 07:39 PM 被 mrk 編輯。
舊 02-28-14, 07:31 PM   #515
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
用wii同wiiu唱有咩分別?
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-14, 09:08 PM   #516
mrk

引用:
作者: MS331 查看文章
用wii同wiiu唱有咩分別?
Wii版本以前我只係試用過幾日,
個時未買USB to Lan adapter,
唯有行Wi-Fi試唱,感覺每首DL時間超慢,
Meun介面全部片假名,好唔人性化,運行速度好鬼慢,
所以給取教訓後,依家部WiiU一定會插Lan線用,
DL每首歌時間都快左,
Meun介面易睇左,(需然都係好多片假名,但真係好用左好多!)
硬件升左少少,運行速度快左,音質都當然會好左少少啦!(本身一直想入多部日版PS3玩唱K,依家覺得WiiU有埋個Gamepad,選歌方便好多!日版PS3都可以唔需要啦!)

PS:注意-重有NDS及Wii去到5月20日會終止Online服務,Wii版的卡拉OK服務應該都有可能到時停埋!

此篇文章於 02-28-14 09:18 PM 被 mrk 編輯。
舊 03-01-14, 10:19 PM   #517
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
咁我要搵部日版wiiu先啦
香港有無得買?咩水位?
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-14, 01:43 AM   #518
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
Wii版本以前我只係試用過幾日,
個時未買USB to Lan adapter,
唯有行Wi-Fi試唱,感覺每首DL時間超慢,
Meun介面全部片假名,好唔人性化,運行速度好鬼慢,
所以給取教訓後,依家部WiiU一定會插Lan線用,
DL每首歌時間都快左,
Meun介面易睇左,(需然都係好多片假名,但真係好用左好多!)
硬件升左少少,運行速度快左,音質都當然會好左少少啦!(本身一直想入多部日版PS3玩唱K,依家覺得WiiU有埋個Gamepad,選歌方便好多!日版PS3都可以唔需要啦!)

PS:注意-重有NDS及Wii去到5月20日會終止Online服務,Wii版的卡拉OK服務應該都有可能到時停埋!
日本software用片假名係好正常嘅事

https://joysound.com/ex/wii/
・ニンテンドーWi-Fiコネクションが2014年5月20日(火)を以て終了となりますが、カラオケサービスは引き続きご利用いただけます。

Karaoke係有料service,今次老任只係終止免費wifi服務
唔該睇清楚先,唔好亂放流料

舊 03-02-14, 05:25 AM   #519
mrk

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
日本software用片假名係好正常嘅事

https://joysound.com/ex/wii/
・ニンテンドーWi-Fiコネクションが2014年5月20日(火)を以て終了となりますが、カラオケサービスは引き続きご利用いただけます。

Karaoke係有料service,今次老任只係終止免費wifi服務
唔該睇清楚先,唔好亂放流料
哦!心急搞錯左,唔該晒!

舊 03-14-14, 12:37 PM   #520
mrk

4月12號(六)諗著自己搞番個版聚,
有興趣請留個名先,(人數上限10人)
活動地點:沙田區某私人地方
集合地點:沙田火車站票務處(我唔係住沙田,個道係咪得1個票務處??)
時間:中午至零辰12點(由於活動地點已確定,所以活動時間可以提早至中午開始,至於中午幾點開始,呢方面就要同各位傾下啦!)
場地費用:全免
重點:守版規!
其他:歡迎帶備自己的3DS玩擦身及瑪車7一齊Online對戰!(PSV我都歡迎!因為3月尾我都會入隻J群星!)

此篇文章於 03-27-14 09:18 PM 被 mrk 編輯。
舊 03-14-14, 10:09 PM   #521
ronald

引用:
4月13號(日)諗著自己搞番個版聚,
地點:未定
時間:未定(多數夜晚)
場地費用:未定(我會搵個盡量有咁平的啦!)
其他:歡迎帶備自己的3DS玩擦身及瑪車7一齊Online對戰!(PSV我都歡迎!因為3月尾我都會入隻J群星!)
1. ronald (未定)

好明顯我係保持未定既隊形黎既.
舊 03-16-14, 08:06 PM   #522
mrk

引用:
時間:未定(多數夜晚至零辰)
已更新!!(紅字係最新)
歡迎各位支持下呢個版聚!

舊 03-18-14, 08:46 PM   #523
ronald

引用:
1. ronald (30%去)

夜晚至零辰係一個concern
舊 03-22-14, 06:00 PM   #524
mrk

引用:
地點:沙田區
場地費用:全免
又1次更新,請各位支持下!

PS: ronald兄,我已發PM比你,請係活動1星期前留意下集合地點!

此篇文章於 03-22-14 06:02 PM 被 mrk 編輯。
舊 03-27-14, 04:10 AM   #525
聰一(沖一)

註冊日期: Mar 2007
1. ronald (30%去)
2. 沖一

我又去啦,
不過果日要返工(跟住放星期日),
最早都要收夜晚8點係銅鑼灣,
要睇下時間如何啦
聰一(沖一) 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ACG Karaoke, 聚會

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA SEASON 2017/18 直播時間表 (updated: 11 Mar 22:45) 魚伕 體育版 10 12-25-11 06:41 PM
★★★虎の穴同人誌 C80 Vol.01★★★(Close) ★星人44★ 水★專區 13 09-03-11 03:27 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE SR #1 (2008.12-2009.01) 題目:「節日」 KKH 照相館研習區 75 02-04-09 08:02 PM
Gundam Expo 2007 (14/12-01/01) KIM 收藏品討論版 46 12-23-07 12:33 AM
高達世紀展05+模型挑戰賽+GUNDAM WAR大賽---26/12-01/01 KIM 收藏品討論版 86 01-02-06 09:27 AM

現在的時間是 07:22 PM

手機版 | APP版