Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-14, 09:31 PM   #676
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
應該係有人偷步放上網吧...冇理由早過日本禁多出街LO...
俾日本D電視台知道,實嘈...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 09:42 PM   #677
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 001015 查看文章
應該係有人偷步放上網吧...冇理由早過日本禁多出街LO...
係某大陸網站搞錯發佈嘅深夜時間所致

日本電視台先唔會嘈......

緊係京阿尼直接叫你賠錢
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 12:42 AM   #678
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 001015 查看文章
閣下睇錯左吧。

佢指既週三2:30應該係指週四凌晨2:30,所以係遲過日本成3個鐘。(日本係週四凌晨12:30,即香港週三晚上11:30)

為左打擊盜版,近幾年強國同台灣也跟隨美國Crunchyroll多左同步出爐既官方授權字幕,隔離PA既凪のあすから也係,所以並唔出奇。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 03:07 PM   #679
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
感覺作畫有幾次崩壞。

可能珠玉在前,今集唔多覺好笑。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 03:38 PM   #680
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
閣下睇錯左吧。

佢指既週三2:30應該係指週四凌晨2:30,所以係遲過日本成3個鐘。(日本係週四凌晨12:30,即香港週三晚上11:30)

為左打擊盜版,近幾年強國同台灣也跟隨美國Crunchyroll多左同步出爐既官方授權字幕,隔離PA既凪のあすから也係,所以並唔出奇。
但事實係尋日中午已經唔知點解有得睇第一集
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 06:09 PM   #681
car23288
Junior Member

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: kcf1201 查看文章
但事實係尋日中午已經唔知點解有得睇第一集
事件詳情
http://tieba.baidu.com/p/2803439360?...=0&mo_device=1
轉自百度貼吧中二病也要谈恋爱區
car23288 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 06:17 PM   #682
Game Master

搜狐有人偷步就唔清楚了,我只係從佢個公佈既字面意思黎分析,佢係應該遲日本3個鐘後先可以出街。如果屬實,睇黎有人頭需要落地了...

講翻今集,森大人為左逃避中二病可以去到幾盡?不過佢咁樣用德文同人招呼唔係又係另類中二嗎?睇黎再過多幾集就會回復原狀。

http://youtu.be/6xz-l5PjCbg
森大人用德文招呼係捏聲優o係Kill Me Baby既梗。呢已經唔係第一次森大人被捏聲優梗,上次沙灘回玩水槍也係用KMB同款水槍。
舊 01-09-14, 06:40 PM   #683
leungky1

好少見京都要出4人作監
似乎係前面套境彼嘅後遺症

劇情跌左少少watt
睇嚟都要新角色支持大局
或者可以期望支線會做番多啲?
舊 01-09-14, 07:21 PM   #684
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
工口書魔術師︰十花姐
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 07:51 PM   #685
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
公式サイト更新
●キービジュアル第2弾を公開しました!
●第1話スタッフコメントを公開! http://t.co/Z74melG6jc
●キャラクターページに第1話キャラクターマップを公開! http://t.co/jieU87pKNT
ギャラリーにキービジュアルページを追加しました! http://t.co/7veNSFliiu

舊 01-09-14, 08:04 PM   #686
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
op絕不及上緝,不過ed還不錯(線上短篇的ed倒真是不錯)

同居但沒事發生真是沒趣,不過這麼快有就沒戲做了

森大人黑髮了其實也還好啦,我想會變回「原型」吧?

果然十花才是本作最強的說(雷神怕牛奶原來正是她的原因)

此篇文章於 01-09-14 08:19 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 08:08 PM   #687
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
同居了

>劇情跌左少少watt
我覺得一樣好有趣

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 08:18 PM   #688
Game Master

引用:
作者: leungky1 查看文章
好少見京都要出4人作監
???
此話何解?
監督唔係同上次一樣都係石原立也咩?
舊 01-09-14, 08:28 PM   #689
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
op好微妙..ed還好吧
森大人新look實在看不慣..尤其是那長裙
森大人不要裝淑女自欺欺人了,快變回原來的森大人吧

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 08:36 PM   #690
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
???
此話何解?
哩集作画監督有4人

OP轉圈果度手繪!?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 10:22 PM   #691
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
森大人我只可以接受到巫女服個下囉……
依舊好歡樂不過感覺好趕咁……

舊 01-10-14, 12:24 AM   #692
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
同居了

>劇情跌左少少watt
我覺得一樣好有趣
+1 其實呢套不嬲冇咩劇情可言,只要歡樂有趣就ok
終於有幸見到暗炎使者戰鬥既英姿,點解唔用黑暗炎焰?

舊 01-10-14, 12:52 AM   #693
leungky1

引用:
???
此話何解?
作畫監督

無乜趕工嘅京動通常都係1集1人
呢集真係幾例外

引用:
作者: 真!DC 查看文章
哩集作画監督有4人

OP轉圈果度手繪!?
應該係

但其實就算係3D
佢個模組都好勁

此篇文章於 01-10-14 01:01 AM 被 leungky1 編輯。
舊 01-10-14, 09:19 PM   #694
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
成集我覺得最正係十花出招然後六花同勇太唔識問個字係點解o個下
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-14, 10:58 PM   #695
gingq7

註冊日期: May 2008
唔覺趺watt +1

有笑有萌就已經好了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-14, 12:44 AM   #696
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
十花大戰同好會

森大人竟然會參戰
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-14, 01:11 AM   #697
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
睇完
覺得無咩特別

PS. 森大人看來有方法對付下 用芝士

難度HARD全PERFECT已完成

暫時1SAFE 0SAD 0WORST/WRONG名單
已全清
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-14, 04:50 PM   #698
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
感想。。。。同第一季一樣。。。自己係到燒錢。。。

內容一樣普通。。。。但當小品睇就冇問題
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-14, 09:16 PM   #699
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-14, 05:10 PM   #700
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[賣] 中二病でも恋がしたい! Bluray nijigen 買賣專區 1 08-21-13 01:05 PM

現在的時間是 03:10 PM

手機版 | APP版