Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-21-17, 02:26 PM   #551
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
http://news.livedoor.com/article/detail/13921608/
北海道篇會唔會因而休刊?

島袋光年曾經都試過因為援交而被JUMP強制完結作品和冷藏一段時間
說不定真的會被JUMP處罰
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 02:34 PM   #552
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
剛開新章就搞這種事出來。。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 02:47 PM   #553
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
九月開張,十月被搜。
真係好難唔懷疑係有內鬼送佢一程

不過SQ越黎越少野睇,判刑阻唔到工作既,集英未必會雪藏佢啩…

舊 11-21-17, 03:09 PM   #554
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
躺著中鎗rip

此篇文章於 11-21-17 03:11 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 03:29 PM   #555
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
監獄畫草稿比編輯搵人畫
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 03:33 PM   #556
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
九月開張,十月被搜。
真係好難唔懷疑係有內鬼送佢一程

不過SQ越黎越少野睇,判刑阻唔到工作既,集英未必會雪藏佢啩…
肯定係內鬼啦, 學劉SIR話:邊個知呀,

不過其實應該捉"供給方"先係, 可惜供給方永遠都係背後有一股龐大勢力响度.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 05:49 PM   #557
神人ではない!新人だ

引用:
作者: harakuma 查看文章
肯定係內鬼啦, 學劉SIR話:邊個知呀,

不過其實應該捉"供給方"先係, 可惜供給方永遠都係背後有一股龐大勢力响度.
同D環保團體一樣理論啫,打到冇人敢/去拎供應商就自然消失。

此篇文章於 11-21-17 05:52 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 06:28 PM   #558
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
・集英社が「るろうに剣心」休載を発表。
作者が児童買春・ポルノ禁止法違反容疑で書類送検されたため。

休載!

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 06:55 PM   #559
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
和月有一顆少年jump的心
真 PADx浪客劍心合作

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 08:46 PM   #560
鐵之侍

引用:
作者: GN00508771 查看文章

休載!
慘慘慘

我還期待永倉新八出場

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 10:57 PM   #561
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
原來只係四隻碟...

舊 11-21-17, 11:10 PM   #562
bbdaishogun
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2013
滿心歡喜以為長期有得睇,轉頭就玩完
BTW,北海道編之前是否有短編是講拿志志雄劍的細路們的故事?未見有漢化?
bbdaishogun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 11:31 PM   #563
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
可惜!難得有正傳續篇!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-17, 12:47 AM   #564
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
唉.....點會咁易比人周到o架

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-17, 09:24 AM   #565
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章

休載!

我估就算復刊都會叫佢盡快完.

舊 11-22-17, 09:24 AM   #566
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
唉.....點會咁易比人周到o架
我估佢係俾人督

舊 11-22-17, 11:29 AM   #567
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: wing 查看文章
我估佢係俾人督
報道話查緊相關案件時懷疑佢有
應該系掃大場時搵到購買/送貨記錄
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-17, 12:25 PM   #568
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
沒有攻擊人但是一定有拔刀

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-17, 11:27 PM   #569
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
唉,點解會搞成咁架?

近排好似全世界都陸續有影星名人逐一被踢爆性醜聞,一朝功名盡喪,今日輪到Pixar嘅總監賴嘢。真係我嘅童年就咁樣被毀咗

而家連日本ACG界都唔例外。我以後點樣看待劍心呢件神作?

唔好同我講其實仲有其他知名漫畫家,動畫導演甚至聲優有呢啲唔見得光嘅黑材料。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-17, 11:42 PM   #570
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
DL或租碟睇完就算,買來收藏就出事
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-17, 06:45 AM   #571
casio
Ultimate Gamer

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
唉,點解會搞成咁架?

近排好似全世界都陸續有影星名人逐一被踢爆性醜聞,一朝功名盡喪,今日輪到Pixar嘅總監賴嘢。真係我嘅童年就咁樣被毀咗

唔好同我講其實仲有其他知名漫畫家,動畫導演甚至聲優有呢啲唔見得光嘅黑材料。
ACG大把loli控啦,不過係睇二次元片定三次元片嘅分別

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-17, 07:41 AM   #572
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁和月只係睇片冇果班真係攪人既咁嚴重既
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-17, 09:38 AM   #573
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: supermanlady 查看文章
JUMP SQ 10月号
如果連載順利,出年年尾應該會有單行本?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-17, 09:40 AM   #574
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
同照看待本書有咩關係?島袋衰11入去坐完出黎畫果套係腐女向啦直頭,有關架咩?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-17, 09:52 AM   #575
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
唉,點解會搞成咁架?

話實,其實藏有DVD唔係D咩大問題,作者既性癖同作品在下覺得可以分開黎睇,你話佢走去搞細路就話大件事啫

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日劇] 月9「ガリレオ(神探伽利略)」続編放送終了 香港7月中旬放送決定丨映画「真夏の方程式」6月29日 香港日本同時公開 福山雅治、吉高由里子主演 dan Neo Entertainment TREND 517 10-06-13 11:19 PM
罷看香港電影,罷買香港cd和vcd winghon1986 ~清談館~ 133 04-12-07 05:30 PM
香港有線電視委託香港大學民調中心進行二○○四年香港娛樂圈調查 initial Neo Entertainment TREND 0 01-22-05 01:40 PM
香港vs大陸創意工業(更新香港代表....強!!!!!!) 亍 ◣ 收藏品討論版 14 11-16-04 03:05 AM
香港政府品味續篇 - 澳門與香港 t-cup ~清談館~ 10 07-19-04 09:47 AM

現在的時間是 01:04 PM

手機版 | APP版