Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-16, 02:57 PM   #501
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: harakuma 查看文章
劍心唔係走咗去中國, 之後比人帶返日本後死係老婆懷裏咩
個個係OVA,
北海道篇係新版漫畫追加的事

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 03:01 PM   #502
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
終於可以看到北海道篇了

應不是劍心做主角,可以期待新撰組的永倉新八出場吧?
新撰組少有的人生贏家
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 05:31 PM   #503
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006

最簡單直接能吸引人再睇劍心嘅方法大家已經講咗好多年,佢哋就係唔聽。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 05:46 PM   #504
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
好慘,迫住畫番劍心
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 05:56 PM   #505
h0104788
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
宗次郎去咗北海道,應該講多啲佢啦
h0104788 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 06:22 PM   #506
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
好慘,迫住畫番劍心
由手機版發出
也不完全是啦,北海道篇本來是有計劃做的(接京都篇),現在總算能推出也應算還了和月老師一個心願的(應是)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 06:25 PM   #507
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
也不完全是啦,北海道篇本來是有計劃做的(接京都篇),現在總算能推出也應算還了和月老師一個心願的(應是)
點解果時唔畫? 反而整左個唔好睇的人誅篇.

舊 12-01-16, 11:12 PM   #508
h0104788

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: wing 查看文章
人誅篇要用來帶出追憶篇, 講十字傷由來
我好喜歡追憶篇
h0104788 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 11:45 PM   #509
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: wing 查看文章
最後一期(28)作者話當中, 佢自己都講畫到心情好差等等, 甚至我個人認為, 和月當時真係想神谷死鬼咗佢算, 可能最後讀者加上編輯壓力, 復活返佢咁, 或者編輯見佢咁唔安定, 草草完咗佢算,

經過咁多年洗練, 我估佢再畫的話, 應該好好多掛.

不過日本動漫好似真係唔多掂咁, 寫新嘢不如返炒舊嘢仲穩陣, 幾日前就魯馬修, 依家就劍心, 過幾日會唔會阿月野免出嚟警惡情姦
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 01:14 AM   #510
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
北海道篇係人誅篇之前京都篇之後?

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 01:36 AM   #511
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
北海道篇係人誅篇之前京都篇之後?
乜唔係人誅篇之後咩?一爺決定唔同劍心決鬥,隻身前往北方,劍心仲話佢常置身最危險境地....

今次有宗次郎唔知有冇安慈呢,佢都係去咗北邊坐牢

今次集英社都幾嚴重,得番 One Piece, 阿銀都就完,真係要想辦法救亡
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 06:58 AM   #512
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我睇單行本唔知有冇改,見一早有伏線條屍係假的
好似話晝完京都篇已經想原左佢
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 09:27 AM   #513
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: h0104788 查看文章
人誅篇要用來帶出追憶篇, 講十字傷由來
我好喜歡追憶篇
追憶篇我都唔like. 真係情願京都篇之後就完鬼左佢.

舊 12-02-16, 09:41 AM   #514
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
相比劍心我更希望有鍊金...
是否我太奇怪?
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 09:53 AM   #515
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
劍心唔係走咗去中國, 之後比人帶返日本後死係老婆懷裏咩
不是說劍心去了一間居酒屋還留下了一袋垃圾嗎(喂!

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 10:01 AM   #516
david
The One

註冊日期: Mar 2002
其實劍心華傳入面O既彩頁結局個人覺得係最好O既結局,而家咁搞我覺得係和月等錢駛但又無新貨O既決定O黎...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 10:19 AM   #517
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: swatty 查看文章
相比劍心我更希望有鍊金...
是否我太奇怪?
武裝錬金? 個時唔係已經叫做腰斬o左? 斬o左好難返生吧?

此篇文章於 12-02-16 11:03 AM 被 martinnitram 編輯。
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 10:21 AM   #518
地獄黑仔王

引用:
作者: sugoteam 查看文章
乜唔係人誅篇之後咩?一爺決定唔同劍心決鬥,隻身前往北方,劍心仲話佢常置身最危險境地....

今次有宗次郎唔知有冇安慈呢,佢都係去咗北邊坐牢

今次集英社都幾嚴重,得番 One Piece, 阿銀都就完,真係要想辦法救亡
即係係個故事完哂之後再駁落去?

舊 12-02-16, 10:22 AM   #519
地獄黑仔王

引用:
作者: david 查看文章
其實劍心華傳入面O既彩頁結局個人覺得係最好O既結局,而家咁搞我覺得係和月等錢駛但又無新貨O既決定O黎...
和月畫新貨扑直又唔係未試過...

舊 12-02-16, 10:25 AM   #520
地獄黑仔王

引用:
最後一期(28)作者話當中, 佢自己都講畫到心情好差等等, 甚至我個人認為, 和月當時真係想神谷死鬼咗佢算, 可能最後讀者加上編輯壓力, 復活返佢咁, 或者編輯見佢咁唔安定, 草草完咗佢算,

經過咁多年洗練, 我估佢再畫的話, 應該好好多掛.

不過日本動漫好似真係唔多掂咁, 寫新嘢不如返炒舊嘢仲穩陣, 幾日前就魯馬修, 依家就劍心, 過幾日會唔會阿月野免出嚟警惡情姦
死靚妹早一兩年唔係已經返出咩? 見o的周邊而家仲賣緊
話時話 eva 好似好耐無出o黎 cap 水了?

舊 12-02-16, 10:36 AM   #521
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: martinnitram 查看文章
死靚妹早一兩年唔係已經返出咩? 見o的周邊而家仲賣緊
話時話 eva 好似好耐無出o黎 cap 水了?
美戰係動畫重出, 漫畫好似無掛, 等佢老公D錢用鬼晒之餘又唔動手畫公仔既, 咁老婆就要出手.
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 10:47 AM   #522
david
The One

引用:
作者: martinnitram 查看文章
和月畫新貨扑直又唔係未試過...
劍心應該就佢身涯最高峰作品,雖則後期O既倭刀術,尤其係「大絕」虎伏絕刀勢O既設定,我覺得佢係開始HEA...

無聊一拜WIKI,原來隨佐武裝錬金佢仲有兩套漫畫,再生魔人 -THE ANOTHER TALE OF FRANKENSTEIN- 呢套都原來玩佐幾年,原全唔知道有佢O既存在(身在異鄉絕少留意日漫)...

---
舊 12-02-16, 10:49 AM   #523
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: david 查看文章
劍心應該就佢身涯最高峰作品,雖則後期O既倭刀術,尤其係「大絕」虎伏絕刀勢O既設定,我覺得佢係開始HEA...

無聊一拜WIKI,原來隨佐武裝錬金佢仲有兩套漫畫,再生魔人 -THE ANOTHER TALE OF FRANKENSTEIN- 呢套都原來玩佐幾年,原全唔知道有佢O既存在(身在異鄉絕少留意日漫)...
最後都係腰斬, 而且呢套都幾經常休刊
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 10:51 AM   #524
david
The One

引用:
美戰係動畫重出, 漫畫好似無掛, 等佢老公D錢用鬼晒之餘又唔動手畫公仔既, 咁老婆就要出手.
邊有可能咁快用得曬呢,淨係美戰週邊COMMISSION呢條水都有排食...

FF啱啱先出,冨奸有排都唔會動筆啦,再唔係咪搵佢老婆(美型)或者佢個仔(草稿)代畫一兩話咁囉...

---
舊 12-02-16, 10:55 AM   #525
david
The One

引用:
作者: 大破人間 查看文章
最後都係腰斬, 而且呢套都幾經常休刊
噢,原來係咁,即係和月繼劍心之後就一籌莫展...

---

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日劇] 月9「ガリレオ(神探伽利略)」続編放送終了 香港7月中旬放送決定丨映画「真夏の方程式」6月29日 香港日本同時公開 福山雅治、吉高由里子主演 dan Neo Entertainment TREND 517 10-06-13 11:19 PM
罷看香港電影,罷買香港cd和vcd winghon1986 ~清談館~ 133 04-12-07 05:30 PM
香港有線電視委託香港大學民調中心進行二○○四年香港娛樂圈調查 initial Neo Entertainment TREND 0 01-22-05 01:40 PM
香港vs大陸創意工業(更新香港代表....強!!!!!!) 亍 ◣ 收藏品討論版 14 11-16-04 03:05 AM
香港政府品味續篇 - 澳門與香港 t-cup ~清談館~ 10 07-19-04 09:47 AM

現在的時間是 10:33 AM

手機版 | APP版