Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-26-14, 07:13 PM   #401
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
8/24時点
るろうに剣心 京都大火編 293万814人/興収37億8886万700円

舊 08-27-14, 02:47 PM   #402
david
The One

票房咁好,似乎人誅篇有望吧。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-14, 05:51 PM   #403
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: david 查看文章
認同+1

PS:希望香港個面冇咁快落畫啦!(我23號先返港)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-14, 11:25 PM   #404
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
人誅篇我反而唔想佢拍
拍完京都篇完左咪幾好
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-14, 11:14 AM   #405
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 08-28-14 11:18 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 12:18 AM   #406
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
和月今鋪肥仔啦....咁收得..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 05:02 PM   #407
money
◆.西野司命.◆

『るろうに剣心 京都大火編/伝説の最期編』の前編『るろうに剣心 京都大火編』が、28日までに310万8685人を動員し、興行収入40億円を突破したことが、配給会社の発表によりわかった。

今年公開された日本映画の実写作品で興行収入40億円以上を記録したのは、『テルマエ・ロマエII』(4月26日公開)のみ。公開37日間で40億円を突破した『テルマエ・ロマエII』に対し、9日早い28日間での大台突破となった。

舊 09-01-14, 06:16 AM   #408
david
The One

嘩,和月玩完今鋪都應該可以退休...

唔知會唔會令到其他漫畫跟風齊齊出真人版電影?

---
舊 09-01-14, 08:26 AM   #409
okabe

引用:
嘩,和月玩完今鋪都應該可以退休...

唔知會唔會令到其他漫畫跟風齊齊出真人版電影?
其實近年已經好多動漫拍真人版電影....
不過好多套都好伏
舊 09-07-14, 12:30 AM   #410
money
◆.西野司命.◆

舊 09-08-14, 06:49 PM   #411
money
◆.西野司命.◆

『るろうに剣心 京都大火編』が昨日までで興行収入45億円を突破し、今年公開された実写邦画作品No.1になりました!動員数は354万人超え!本当にありがとうございます!今週末からはいよいよ『伝説の最期編』公開!

舊 09-09-14, 08:13 AM   #412
david
The One

引用:
作者: money 查看文章
卒之肯用翻個正常名,而唔係寶島個神劍XXX....

---
舊 09-09-14, 11:01 AM   #413
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
引用:
唔係不嬲都係用"浪客劍心"咩?
港版漫畫動畫都係呢個名
唔會咁低用台版名卦......
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 12:04 PM   #414
okabe

引用:
上輯都係用浪客劍心尼個名上....
神劍闖江湖係台譯
舊 09-09-14, 12:11 PM   #415
Junior Member

註冊日期: May 2014
始終係浪客劍心好聽D,另外志志鴻個樣都幾嚇人...
13942620 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 12:53 PM   #416
david
The One

引用:
作者: 葉老頭 查看文章
唔係不嬲都係用"浪客劍心"咩?
港版漫畫動畫都係呢個名
唔會咁低用台版名卦......
上集港版BD無記錯係用神劍XXX,仲有蕉蕉攞命...

浪客劍心係直譯日文名,係最正常不過啦。係寶島O的爛翻譯創意無限...

---
舊 09-09-14, 01:26 PM   #417
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: okabe 查看文章
人誅篇我反而唔想佢拍
拍完京都篇完左咪幾好
第一集同京都大火篇都已經拍好晒D回憶伏線片段啦,差在冇影巴嘅樣啫。我唔覺佢會搞咁多然後唔拍。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 01:48 PM   #418
okabe

京都大火篇未睇.....
唔好睇左就劇透,等上左你先講
舊 09-09-14, 02:33 PM   #419
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
第一集同京都大火篇都已經拍好晒D回憶伏線片段啦,差在冇影巴嘅樣啫。我唔覺佢會搞咁多然後唔拍。
多謝劇透!

PS:我都希望人誅篇電影化埋!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 06:57 AM   #420
david
The One

咁人誅篇基本上就係講翻劍心同雪代家O既恩怨情愁嘛,同埋佢十子刀疤O既由來,對無睇漫畫O既就係一個補完吧。

不過故事又要改就是了,外印已經無啦啦出佐...

---
舊 09-10-14, 11:25 PM   #421
money
◆.西野司命.◆

舊 09-11-14, 08:54 AM   #422
david
The One

頂....樓上係嚇圖O黎啦...

---
舊 09-11-14, 09:22 AM   #423
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: money 查看文章

點解要係crossover呢隻野
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-14, 10:37 PM   #424
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002

舊 09-11-14, 11:01 PM   #425
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
上帝都創造唔到一樣hello kitty crossover 唔到O既O野

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日劇] 月9「ガリレオ(神探伽利略)」続編放送終了 香港7月中旬放送決定丨映画「真夏の方程式」6月29日 香港日本同時公開 福山雅治、吉高由里子主演 dan Neo Entertainment TREND 517 10-06-13 11:19 PM
罷看香港電影,罷買香港cd和vcd winghon1986 ~清談館~ 133 04-12-07 05:30 PM
香港有線電視委託香港大學民調中心進行二○○四年香港娛樂圈調查 initial Neo Entertainment TREND 0 01-22-05 01:40 PM
香港vs大陸創意工業(更新香港代表....強!!!!!!) 亍 ◣ 收藏品討論版 14 11-16-04 03:05 AM
香港政府品味續篇 - 澳門與香港 t-cup ~清談館~ 10 07-19-04 09:47 AM

現在的時間是 06:51 PM

手機版 | APP版