Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-04-11, 11:48 PM   #251
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
竹宮本新作 青春紀行,睇咗一半發覺完全冇插圖
好奇之下揭埋後半睇,都係冇...
插畫師偷懶嗎?
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 08:13 AM   #252
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
百花<7>
刀語<11>

出左喇
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-11, 01:25 PM   #253
sumyuet
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: weinky 查看文章
竹宮本新作 青春紀行,睇咗一半發覺完全冇插圖
好奇之下揭埋後半睇,都係冇...
插畫師偷懶嗎?
呢個插畫師係n年前畫伊里野的天空o個位..
o個時已經係冇插圖..
純粹畫封面同頭1頁既彩圖
sumyuet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-11, 07:30 PM   #254
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
被多摩湖&黃雞閃光炸中=.=
黃雞請去死一死吧..
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-11, 01:12 AM   #255
Darby

註冊日期: Jan 2005
3DS Friend Code0387 8749 2265
PSN  IDlynx_darby
引用:
作者: 風無霜 查看文章
被多摩湖&黃雞閃光炸中=.=
黃雞請去死一死吧..
想問下呢本野同"電波女與青春男"有咩關係??
我見簡介好似話係伸延作!?

舊 06-13-11, 02:46 AM   #256
gardenwong
サンライズ瀬戸

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: Darby 查看文章
想問下呢本野同"電波女與青春男"有咩關係??
我見簡介好似話係伸延作!?
捏捏捏,唔想被捏唔好打開

青春男 同 多摩湖/黃雞同校
另外入間人間基本上本本作品都有一定關連
首先係說謊的男孩和壞掉的女孩,主角的舊小學同學長大後有係電波女有出現
之後多摩湖/黃雞有幾次係電波女正傳出現
而入間人間另一本偵探系既,電波女老豆係偵探助手

ガンダムだ...俺がガンダムだ...
gardenwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-11, 11:27 PM   #257
benkwong

註冊日期: Apr 2004
剛剛今日買了IS第四期
中左英國~

想換日本~

有要換嗎
pm我
thx

benkwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 11:36 AM   #258
stcdavidhk
God of Gamer

問一下,有冇板友知元朗番左IS#4未?昨天天水圍未見有-.-唔知元朗有未
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 11:43 AM   #259
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
問一下,有冇板友知元朗番左IS#4未?昨天天水圍未見有-.-唔知元朗有未
乜天水圍仲有漫畫鋪入書!?(雖則我印象天盛天澤有 天頌北江既都owata)

舊 06-21-11, 11:46 AM   #260
stcdavidhk

引用:
作者: ゆり 查看文章
乜天水圍仲有漫畫鋪入書!?(雖則我印象天盛天澤有 天頌北江既都owata)
原本係新北江買開,但2間都執左就轉左去天慈,最少有做賣書唔係主租書
舊 06-21-11, 11:48 AM   #261
ゆり

引用:
原本係新北江買開,但2間都執左就轉左去天慈,最少有做賣書唔係主租書
我真係以為天水圍冇鋪入新書 所以我依家都出mk買書...

舊 06-21-11, 11:51 AM   #262
stcdavidhk

引用:
我真係以為天水圍冇鋪入新書 所以我依家都出mk買書...
係我個邊算近(我附近得番呢間),但天水圍番書一向都慢...一陣收工出元朗睇下有冇IS#4先
舊 06-21-11, 11:55 AM   #263
ゆり

引用:
係我個邊算近(我附近得番呢間),但天水圍番書一向都慢...一陣收工出元朗睇下有冇IS#4先
照計合益果間應該番左

果間番書好快

舊 06-21-11, 09:24 PM   #264
stcdavidhk

引用:
照計合益果間應該番左

果間番書好快
收工出左去都未見有=0=
明天再去看看
舊 06-22-11, 04:31 PM   #265
stcdavidhk

今日出多次元朗都係冇,反而天水圍有-.-
抽中英國...有冇板友可以用日本同我換orz(如可以請pm orz)

此篇文章於 06-22-11 04:35 PM 被 stcdavidhk 編輯。
舊 06-29-11, 07:44 PM   #266
stcdavidhk

睇完百花7,終於等到某人再出場
舊 06-30-11, 12:10 AM   #267
relight
Game Master
普通的魔法使

引用:
睇完百花7,終於等到某人再出場
義仙真係成套野最好睇既角色

不過講真本野近呢幾期唔係好掂.... 雖然本來都期望唔大都係冇野睇果陣買黎睇下,但個男主角實在好廢好難頂...又係D典型既「遲鈍+唔知點解勁多女仔中意佢+廢柴型」男主角

而且套野故事發展得咁頹,我諗都幾難會有第2季動畫
舊 06-30-11, 08:06 AM   #268
stcdavidhk

引用:
作者: relight 查看文章
義仙真係成套野最好睇既角色

不過講真本野近呢幾期唔係好掂.... 雖然本來都期望唔大都係冇野睇果陣買黎睇下,但個男主角實在好廢好難頂...又係D典型既「遲鈍+唔知點解勁多女仔中意佢+廢柴型」男主角

而且套野故事發展得咁頹,我諗都幾難會有第2季動畫
小說其實真係悶到7彩...而且佢d打鬥場面我真係想像唔到(可能自問對日本刀/劍術文化認識少)

不過最少覺得比動畫版好,而且義仙終於再現(既然如此,就買多幾期睇下點先la)
舊 07-05-11, 12:52 AM   #269
relight
Game Master
普通的魔法使

引用:
小說其實真係悶到7彩...而且佢d打鬥場面我真係想像唔到(可能自問對日本刀/劍術文化認識少)

不過最少覺得比動畫版好,而且義仙終於再現(既然如此,就買多幾期睇下點先la)
其實我已經想cut書 (第7期直頭睇到想燒書.....廢到)

不過我先讀左自己到時冇野睇又會買返本黎頹睇下,話哂義仙終於返左黎
舊 07-05-11, 09:50 AM   #270
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
頭post 已更新
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 08:04 PM   #271
HM

註冊日期: May 2007
歡迎來到美少女遊戲世界(3)

幾好睇
雖然書既內容係針對緊某部分人,但唔會好令人反感
而且一d detail位,人物描寫,感情描寫都做得ok
但睇既大前提係玩開美少女遊戲果d人
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-11, 10:15 PM   #272
stcdavidhk

虫之歌bug#8(end)
虫之歌bug終於完結(少數我睇ge小說入面已完ge作品,雖然只係前傳)

結局唔太意外,始終正篇小狗有講過長槍使已不在...

希望正篇最後會係happy end,大助你咪成日剩住個蘿莉,得閒諗下亞梨子la

此篇文章於 07-15-11 10:51 PM 被 stcdavidhk 編輯。
舊 07-16-11, 12:26 AM   #273
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
聽講零使作者山口昇患重病入咗院
希望佢會冇事啦
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-11, 07:29 PM   #274
風無霜

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
歡迎來到美少女遊戲世界(3)

幾好睇
雖然書既內容係針對緊某部分人,但唔會好令人反感
而且一d detail位,人物描寫,感情描寫都做得ok
但睇既大前提係玩開美少女遊戲果d人
依套我有睇...
現實可以叫到遊戲女角色出黎就好
我要開後宮A_A
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-11, 10:27 AM   #275
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 風無霜 查看文章
依套我有睇...
現實可以叫到遊戲女角色出黎就好
我要開後宮A_A
故事話左你聽,開左唔一定好事
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 04:14 PM

手機版 | APP版