Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-27-06, 06:09 PM   #51
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
咁多POST做咩

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-06, 10:21 PM   #52
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 法修
未必個個有睇Macross
有睇過
但係機戰度...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-06, 01:00 PM   #53
法修
Game Master
Ace Killer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: chunwai0091
咁多POST做咩
呢d... 係忍術黎
引用:
作者: izumo
有睇過
但係機戰度...
要睇原裝, 熱血d

法修 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-06, 01:27 PM   #54
天星碼頭高達
Insane Gamer
簡稱:天碼高達

註冊日期: Nov 2006
XBox Live GamertagEdinburghPier
引用:
其實點解要搞咁多野 ,
阿幻同彈正一開始任填十個人名時,
寫d無能下忍名上去填夠十個咪一下子搞掂,
唔駛死咁多睇得又打得ge勁人o羅
擺明就係人力資源大浪費
國內人才本應利用於戰場上
用來對抗大元朝鮮暹邏之類o既其他鄰國
依家居然為左繼位呢o的小事而o徙曬
(因為根據德川個系統,阿豬阿狗繼位其實都係差唔多)
攪到人才凋零
怪唔得多年後四艘黑船就KO左成個德川家

(我在老吹)

此篇文章於 11-28-06 01:35 PM 被 天星碼頭高達 編輯。
天星碼頭高達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-06, 11:21 PM   #55
kcf1201
Game Master

引用:
其實點解要搞咁多野 ,
阿幻同彈正一開始任填十個人名時,
寫d無能下忍名上去填夠十個咪一下子搞掂,
唔駛死咁多睇得又打得ge勁人o羅
同甲賀、伊賀兩族個名譽有關
佢地邊敢派D普通人去打

引用:
作者: 天星碼頭高達
擺明就係人力資源大浪費
國內人才本應利用於戰場上
用來對抗大元朝鮮暹邏之類o既其他鄰國
依家居然為左繼位呢o的小事而o徙曬
(因為根據德川個系統,阿豬阿狗繼位其實都係差唔多)
攪到人才凋零
怪唔得多年後四艘黑船就KO左成個德川家

(我在老吹)
德川家康驚兩族突然會掘興,繼而危及自己個地位
所以就用呢個生死決鬥黎令兩族損兵折將
但如果就咁叫佢地兩族生死決鬥好似好怪咁
所以就用選擇繼位人呢個藉口等佢地打生打死
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-06, 04:30 PM   #56
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: kcf1201
佢地邊敢派D普通人去打

德川家康自己都話, 如果大阪之陣有佢地幫手咪好囉, 但係依家係和平時期, 惟有飛鳥盡, 良弓藏

反而服部半藏聰明, 冷眼旁觀, 叫個仔唔好捲入無謂既政治爭鬥

絕殺 車輪斬 去舊迎新
=========================女忍殺==
edison1610 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-06, 06:01 PM   #57
天星碼頭高達
簡稱:天碼高達

註冊日期: Nov 2006
XBox Live GamertagEdinburghPier
引用:
佢地邊敢派D普通人去打

好似係真人版電影先用呢個理由。原著冇

其實忍者早就已經o係當年俾「第六天 魔王」織田信長剿滅得七七八八(天正伊賀之亂)
剩落來o既又受過德川恩惠
根本就不足為患
天星碼頭高達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-06, 10:26 PM   #58
kcf1201
Game Master

引用:
作者: 天星碼頭高達
好似係真人版電影先用呢個理由。原著冇

其實忍者早就已經o係當年俾「第六天 魔王」織田信長剿滅得七七八八(天正伊賀之亂)
剩落來o既又受過德川恩惠
根本就不足為患
岩岩睇番
原來係因為南光坊天海提議用決鬥黎選擇繼承人
但佢又唔想令德川家D武士有任何傷亡,所以就叫德川家康搵兩族做代表黎比賽

不過就算D忍者係天正伊賀之亂個次死得七七八八
但睇番今次呢個決鬥入面個20個人
如果聯手上黎,德川家廣政權真係無硬架喎
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-06, 10:44 PM   #59
ambrose35hk
Game Master

註冊日期: Nov 2005
引用:
岩岩睇番
原來係因為南光坊天海提議用決鬥黎選擇繼承人
但佢又唔想令德川家D武士有任何傷亡,所以就叫德川家康搵兩族做代表黎比賽

不過就算D忍者係天正伊賀之亂個次死得七七八八
但睇番今次呢個決鬥入面個20個人
如果聯手上黎,德川家廣政權真係無硬架喎
鬼武者都出口.....
ambrose35hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 12:18 AM   #60
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
推~~~

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 12:20 AM   #61
D-Joe
Game Master

PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
今日最後兩集未?
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 12:30 AM   #62
izumo

下星期6 歡樂滿東華
舊 12-03-06, 12:35 AM   #63
結城yuuki
Senior Gamer
軍曹

註冊日期: Sep 2006
o岩o岩都有東華廣告
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 12:37 AM   #64
izumo

舊 12-03-06, 12:39 AM   #65
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
cut到阿媽都唔認得...

舊 12-03-06, 12:39 AM   #66
izumo

引用:
作者: K死狗(K9999)京
cut到阿媽都唔認得...
算啦~~
舊 12-03-06, 12:39 AM   #67
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
又死多次? X)

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 12:40 AM   #68
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
吟就完

舊 12-03-06, 12:45 AM   #69
-水原-
Senior Gamer
CB

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDInnovade0988
今集TVB嘅朧配到冇晒feel咁..囧
-水原- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 12:50 AM   #70
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

註冊日期: Jul 2006
在第14集出現的詩:

風吹十萬次,夢繫百千年;
幻月朦朧夜,輕彈廿五弦。

請問日文假文是怎樣?

絕殺 車輪斬 去舊迎新
=========================女忍殺==
edison1610 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 12:52 AM   #71
izumo

伊賀之刑
舊 12-03-06, 12:52 AM   #72
維他仔

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDvitason_1019
陽炎。。。無了。。。
今晚佢表現算係咁啦,殺左一次天膳 + 雜卒x2

舊 12-03-06, 12:52 AM   #73
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
阿斯蘭讀得好辛苦/\

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 12:52 AM   #74
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
無睇好多集...死淨幾多個??

...仲以為佢比人緊~
嗌得咁大聲都係收翻細聲個電視機~

舊 12-03-06, 12:53 AM   #75
izumo

引用:
作者: 小恐
阿斯蘭讀得好辛苦/\

真陰公