Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-28-17, 10:46 AM   #126
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
我個FRD日區...開到連見她ONLINE 都見唔到, 個ONLINE SYSTEM 好似仲有D問題....

BTW, 她話同全世界一齊玩, 如果FRD 連唔到, 又差左D
問題分區係game 卡本身分左定係個nintendo account分?

舊 04-28-17, 11:58 AM   #127
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: Tdot 查看文章
問題分區係game 卡本身分左定係個nintendo account分?
GAME個時講左唔分區, 所以我覺得有可能係係AC度著手,不過我覺得個ONLINE SYSTEM 都未搞好....琴晚同個FRD 連個時, 明明知她係ONLINE左, 玩緊, 但係我個好友LIST 只係見到她幾多分鏗之前玩過, 我熜GAME 再開都未即時見她ONLINE到, 唸全住要成部機熜再RESTART個時, 她又突然彈出黎話她ONLINE, 之後就係個GAME入面見到她ONLIST....就可以揀入她場....

奇奇怪怪咁....

舊 04-28-17, 12:01 PM   #128
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
ACCOUNT, 應該係美ACCOUNT本身會經US NINTENDO SERVER, 所以日/美連唔到吧~

舊 04-28-17, 12:05 PM   #129
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
GAME個時講左唔分區, 所以我覺得有可能係係AC度著手,不過我覺得個ONLINE SYSTEM 都未搞好....琴晚同個FRD 連個時, 明明知她係ONLINE左, 玩緊, 但係我個好友LIST 只係見到她幾多分鏗之前玩過, 我熜GAME 再開都未即時見她ONLINE到, 唸全住要成部機熜再RESTART個時, 她又突然彈出黎話她ONLINE, 之後就係個GAME入面見到她ONLIST....就可以揀入她場....

奇奇怪怪咁....
等update

舊 04-28-17, 01:34 PM   #130
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
NS主機同MK8D入手,
道具都準備好…

問題,究竟係香港玩ONLINE應該開美國定日本地區A/C好?

另外,見有個My Nintendo rewards program隻行game其實咪又係日版,
咁如果要儲分又會點計?
定暫時唔好搞住等香港eShop有相關活動先搞?

舊 04-28-17, 01:57 PM   #131
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
請問有無師兄知好景 同信和做緊咩價?
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 02:02 PM   #132
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
剛行過,hotline $410

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-28-17, 02:11 PM   #133
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
NS主機同MK8D入手,
道具都準備好…

問題,究竟係香港玩ONLINE應該開美國定日本地區A/C好?

另外,見有個My Nintendo rewards program隻行game其實咪又係日版,
咁如果要儲分又會點計?
定暫時唔好搞住等香港eShop有相關活動先搞?

因為隻game其中一個online對戰選項係「國內對戰」,就要睇你喜好決定了

而家my nintendo個獎賞係跟地區
(但唔同地區點計同有無分別我唔知)
但基本上買實體game/主機/配件都唔會有獎賞coin儲
一切都係e-shop先有獎
所以買實體game對你無影響

而e-shop買野d 獎賞coin會跟A/C
A/C如果改地區就所有coin一筆out消
所以唔同地區e-shop買野建議分別開唔同地區A/C

舊 04-28-17, 02:13 PM   #134
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: シェンムー 查看文章
剛行過,hotline $410

Sent from my iPhone using Gaforum
謝報價, 身在內地. 叫女朋友去買
舊 04-28-17, 02:16 PM   #135
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
幾時有個好友約戰區

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 02:16 PM   #136
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
因為隻game其中一個online對戰選項係「國內對戰」,就要睇你喜好決定了

獎賞coin係咪者係金幣? 如果係,實體game都有金幣~
舊 04-28-17, 02:17 PM   #137
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:

實體game都有得拎COIN

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 02:19 PM   #138
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:

實體 game 都有 gold coins, 只係無咁多 (MK8 實體有 16 coins, download 版 70 coins)

不過重點係咁多 coins 都無用
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 02:21 PM   #139
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
+1
我美區 個Frd日區,system見到佢online同玩緊,game入面就唔見 ..
問題係system見佢online同玩隻game唔代表佢在隻game 玩緊online
不過其實add左fd而佢又玩MKDX,game入面online friend個位會有佢個名
Join唔join到佢要睇佢有冇開到房同有冇網戰緊有位入

Confirm美日區A/C連係冇問題,因為我試左自己JP A/C ADD US A/C,入game online已見到名

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 04-28-17 02:40 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 02:36 PM   #140
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
如果今晚 12:00am之前冇人開 約戰 + 討論区
就將呢個 thread 搬過去算

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 03:23 PM   #141
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: enishi 查看文章
實體 game 都有 gold coins, 只係無咁多 (MK8 實體有 16 coins, download 版 70 coins)

不過重點係咁多 coins 都無用
由手機版發出
都冇野換, 唔好話實體野, 連打折既game都小
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 03:36 PM   #142
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: lodoss 查看文章
就黎會有關於my Nintendo switch既野(可能等E3後),儲定金coin先

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 03:43 PM   #143
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: lodoss 查看文章
NS 既優惠好似仲未開始
唔知係咪要等佢SERVER開始收錢先會做
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 03:45 PM   #144
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
實體版d金coin唔好咁快拎
因為金coin得1年期限,要用先入都未遲

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 04:04 PM   #145
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: catho7 查看文章
實體版d金coin唔好咁快拎
因為金coin得1年期限,要用先入都未遲
我仲換晒tim
舊 04-28-17, 04:22 PM   #146
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
我仲換晒tim
我都中伏了....

舊 04-28-17, 04:29 PM   #147
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
我仲換晒tim
其實我自己都係
我今個月有50個金coin過期

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 05:05 PM   #148
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: neo2046 查看文章
懶到你
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 05:12 PM   #149
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: neo2046 查看文章
洗唔洗又整埋個入好友CODE上線時間表

舊 04-28-17, 05:13 PM   #150
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: catho7 查看文章
其實我自己都係
我今個月有50個金coin過期
其實以WII-U 和3DS既經驗, D 新GAME打折機會高唔高, 我見佢都唔係好多GAME有折
仲要都會係D自家大作
如果唔係一出就有折其實金COIN真係冇咩用
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL] 3DS 美版 Mario kart、3D Mario land $100@ middledragon 買賣專區 3 04-04-16 03:59 PM
[3DS] Mario Kart 7 | 已售 | Here We Go ! W!LL 手提遊戲機討論版 856 09-24-12 09:36 PM
[PS2]Bomberman Kart DX圖片,4/15發售 neo2046 電視遊戲討論版 20 03-27-04 12:35 AM
[GBA]Super Mario Advance 4+逆轉裁判3+Mario Kart新作?? 神祕人1號 手提遊戲機討論版 8 05-13-03 03:39 AM
Mario Kart.................... neo2046 手提遊戲機討論版 15 01-03-03 09:49 AM

現在的時間是 03:56 AM

手機版 | APP版