Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25  ... 最後
攻略及心得交流區>SD GUNDAM G GENERATION GENESIS[攻略情報更新中]
雷火武 08:34 AM 12-14-16
基本上最唔滿意係升人物點數時無得一下就升一點,要等佢十格填滿先升一點
好多角色已經幾萬ace point
女神master 而家成十幾萬ace point
唔想升⋯
遊雲gspirit 08:41 AM 12-14-16
作者: 雷火武:
基本上最唔滿意係升人物點數時無得一下就升一點,要等佢十格填滿先升一點
好多角色已經幾萬ace point
女神master 而家成十幾萬ace point
唔想升⋯
按''口''可以加快....
Gundam MK-2 08:57 AM 12-14-16
作者: HakiK:
已做實驗:
裝左廢棄零件只係得到既經驗值變成0
參與支援都係計左減半份EXP比佢

另一實驗:
低三圍機CALL高三圍機殺敵, 兩部機各自分開計強度補正, 高三圍機EXP都係咁少

四字總結: 一切照舊
感謝測試report

咁個廢棄件到底有咩用?
pet3 09:32 AM 12-14-16
作者: Gundam MK-2:
感謝測試report

咁個廢棄件到底有咩用?
完美無缺

不過插HP自動回復就解決到
Gundam MK-2 10:11 AM 12-14-16
作者: pet3:
完美無缺

不過插HP自動回復就解決到
意味不明
pet3 10:19 AM 12-14-16
意味不明
你看看完美無缺的效果就明為什麼不要升級
Gundam MK-2 10:31 AM 12-14-16
作者: pet3:
你看看完美無缺的效果就明為什麼不要升級
注意が必要なのはユニットのレベルアップ。レベルアップで上昇した分のHPは回復しないので、このアビリティが発動しなくなってしまう。

原來係咁,無留意到呢點
fami~yan 10:40 AM 12-14-16
注意が必要なのはユニットのレベルアップ。レベルアップで上昇した分のHPは回復しないので、このアビリティが発動しなくなってしまう。

原來係咁,無留意到呢點
我琴日就係打last果關突然攻擊力急降...原來少左200hp
雷火武 02:04 PM 12-14-16
完美無缺我只係比伏朗托坐新自護,再做master
所以每turn 回番hp就無問題

癈棄件梗係比個d平時鍾意玩零改機戰既人自high用
fami~yan 02:09 PM 12-14-16
作者: 雷火武:
完美無缺我只係比伏朗托坐新自護,再做master
所以每turn 回番hp就無問題

癈棄件梗係比個d平時鍾意玩零改機戰既人自high用
玩GGEN可以既都只會用原創人物~
pet3 02:19 PM 12-14-16
其實部隊長有教導
和插強化晶片hp 回復即可
andy0430 07:25 PM 12-14-16
我想知12月dlc大約幾多號出?
都已經月中,一d消息都沒
Squall-Lucifer 07:49 PM 12-14-16
反過來說我想問有哪一個官方NEWS來源比如Twitter是可以在第一時間知道官方消息的?
雷火武 11:14 PM 12-14-16
攻擊力最多只能999
新自護加伏朗托打hell 黑歷史都係切菜
高級嘍囉 11:50 PM 12-14-16
作者: andy0430:
我想知12月dlc大約幾多號出?
都已經月中,一d消息都沒

可能係12月20日,因為漫畫送嘅DLC要到嗰日先用得。
Chris Redfield 04:09 PM 12-15-16
想問一下關於經驗值既事:
例如一部機有100啦,咁master+支援5部一齊打落去,master同支援機會各有幾多?
高級嘍囉 04:25 PM 12-15-16
作者: Chris Redfield:
想問一下關於經驗值既事:
例如一部機有100啦,咁master+支援5部一齊打落去,master同支援機會各有幾多?
master = 100 (唔肯定,要驗證)
支援 = 100/參加機數

Group攻擊:
戰艦 = 100 x (1 + 0.1 x 參加機數) [艦橋成員] = 艦長所得 x 0.5
MS/MA = 100 x 0.5 / 參加機數

白旗機補正 = 0.3
MAP補正 = 0.5
HakiK 05:12 PM 12-15-16
作者: 高級嘍囉:
master = 100 (唔肯定,要驗證)
支援 = 100/參加機數
唔會,普通支援補正係直接除參加數
即係master同5部支援機都係100/6

只係強度補正分開計,所以會出現廢機多d exp既情況

Group attack就戰艦食滿100% + 10% x 參加機數
參與group attack既機再額外有得分
所以9鎖升艦先會快到咁誇張
強化人間ですの~★ 05:20 PM 12-15-16
exp公式

Chris Redfield 06:31 PM 12-15-16
即係反而越多機一齊打先唔著數?
雷火武 06:45 PM 12-15-16
升戰艦就要多機作group攻擊
升ms 就個別一部咁升
HakiK 07:08 PM 12-15-16
即係反而越多機一齊打先唔著數?
無話著唔著數,總經驗都係一樣只係除開哂比咁多部機 (代價係全部機都開招扣EN)
你想一部一部升定一次過升哂既分別

個人鐘意一部一部升, 易管理開發
血之淚 07:01 PM 12-16-16
白金\/
最煩都係升lv75機,刷UC第1關刷到訓著
Chris Redfield 02:02 AM 12-17-16
唔明點解唔可以機+SFS一齊出發
Squall-Lucifer 11:50 AM 12-17-16
唔明點解唔可以機+SFS一齊出發
一直以來都要先出SFS食你一Turn,我都沒考慮過這問題
標籤:G-Gen, Gundam, 攻略
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25  ... 最後

返回主題版面