Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-07-17, 06:41 PM   #76
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
製作組深得不露好過露的真理...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 03:53 PM   #77
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
比起洗衣板,我反而喜歡正宗嘅黑長直巨乳書店同學。

(唔講都唔知佢係由進擊嘅三笠配音。石川由依啲角色真係越配越萌)

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 06:51 PM   #78
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 06:56 PM   #79
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
工口老師好野,一野就抽低條褲 不過少有的覺得抵死

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 08:34 PM   #80
gingq7

今集才發現山田elf隻耳真係elf耳
舊 05-15-17, 12:36 AM   #81
Game Master

恭喜黑長直傳教成功,班長已經情不自禁迷上輕小說。

繼山田妖精後,今次輪到班長被變態妹妹凌辱(無誤)

千壽村征究竟同正宗有乜仇,係都要阻止佢出版?明明才華同人氣都高過正宗咁多,佢仲想點?

舊 05-15-17, 10:32 AM   #82
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
恭喜黑長直傳教成功,班長已經情不自禁迷上輕小說。

繼山田妖精後,今次輪到班長被變態妹妹凌辱(無誤)

千壽村征究竟同正宗有乜仇,係都要阻止佢出版?明明才華同人氣都高過正宗咁多,佢仲想點?
劇透

據WIKI講千壽係正宗的初期FANS,也因此開始寫小說。
後來見到正宗的小說覺得失望,而開始以自己的影響力來阻礙正宗,希望佢能夠做到只為了她而寫小說的人
佢父親是有名小說家,但唔想個女寫小說所以又用影響力阻礙佢出書

舊 05-18-17, 06:31 PM   #83
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

完全生産限定版特典 原作イラスト:かんざきひろ描き下ろし全巻収納BOX

http://eromanga-sensei.com/bd-dvd/01.html
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 01:10 PM   #84
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

妖精變成了正室格...隻假黑貓又自動送上門.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-21-17, 02:47 PM   #85
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
個蘿莉後官力場完全睇唔明點發動

舊 05-21-17, 04:44 PM   #86
Game Master

和服黑貓一集之內印象連升幾級逼近山田妖精。

仲要咁快就告白,不過同樣地迅速被發好人卡。

睇嚟伏見今次真係唔容許任何後宮節外生枝妨礙到佢嘅理想兄妹end。

明明係新人獎,點解可以比兩個現存作家參與?編輯姐姐你未免太偏袒啦掛?

仲要呢兩位包辦投票頭兩名。(我懷疑村征佢係故意寫多咗然後故意輸咗比正宗,因為佢自己都心知肚明就算唔點努力,佢寫嘅嘢係好過正宗。)

排第三嘅「真。新人作家」獅堂淚目,如果我係佢嘅話,一早反枱上編輯部晦氣。

舊 05-21-17, 11:13 PM   #87
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
感覺故事發展好似奇奇怪怪,發展好快
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 11:55 PM   #88
gingq7

反正伏見都只係想兄妹end, 所以快d out晒妹妹以外的end是好事,
我唔想又好似睇俺妹咁睇到吐血

妖精變成了正室格 X
妖精變成了基友格 O
舊 05-22-17, 06:27 PM   #89
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
反正伏見都只係想兄妹end, 所以快d out晒妹妹以外的end是好事,
我唔想又好似睇俺妹咁睇到吐血

妖精變成了正室格 X
妖精變成了基友格 O
伏見明玩野一個角色前因後果一次做晒一集就直接出局。
KENSNAKE 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 06:37 PM   #90
尼路
The One

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
伏見明玩野一個角色前因後果一次做晒一集就直接出局。
其實咁出來做乜?

舊 05-24-17, 01:13 AM   #91
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
其實咁出來做乜?
村正唔出來點引到妹妹告白
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 09:18 AM   #92
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

黑貓咁樣出場

阿哥女子力max

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 05-28-17 09:23 AM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 05-28-17, 02:22 PM   #93
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
其他作品竟然甘樣客串
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 02:48 PM   #94
尼路
The One

客串
獅童同學好慘,居然無閃盲

舊 05-28-17, 04:16 PM   #95
Game Master

劣等生哥哥大人+香辛料女狼+金手指桐子三個魔王聯手,你一個妖精就挑晒佢哋三個機,點贏啊?

松岡做主角之餘,客串返桐子都玩得幾過癮。Starburst Stream嗰吓笑到gapgap聲。XD

原本諗住鏡頭只係見到黑貓妹妹呢個彩蛋而睇唔到黑貓本人,但喜出望外直頭直頭影住。

(兼比花澤呃人工

村征自上集表白後,OP入面由冰山美人變成戀愛少女。今集亦係每次提到正宗就驚惶失措,編輯姐姐陰陰嘴偷笑嘅反應基本上就係我哋觀眾嘅反應。XD

此篇文章於 05-28-17 04:56 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 05-28-17, 08:12 PM   #96
gingq7

引用:
作者: 尼路 查看文章
客串
獅童同學好慘,居然無閃盲
唔係喎,
主角不停咁拒絕果兩位美女作家, 獅童應該好開心先係

今集最驚喜係堆客串
舊 05-28-17, 08:21 PM   #97
Game Master

引用:
唔係喎,

今集最驚喜係堆客串
獅童由島崎信長配,感覺會比班女仔更加能夠同松岡擦出腐色火花。

舊 05-28-17, 10:04 PM   #98
尼路
The One

引用:
唔係喎,

今集最驚喜係堆客串
問題係不停拒絕都重要貼上去,生無可戀先對吧

舊 05-28-17, 11:56 PM   #99
gingq7

樓上仲有隻母老虎, 完全唔怕樓下果兩位可以成功喎
舊 06-04-17, 11:32 AM   #100
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
https://animaru.jp/shop/prg/eromanga/
「エロマンガ先生」エルフ、ムラマサ、めぐみ、智恵のアクリルメガネスタンドは、
お気に入りのメガネで普段と違った表情が楽しめるアイテムです(゚▽゚*)

【アニまるっ!キャンペーン】「エロマンガ先生」関連商品を合計3,500円(税込)以上お買上げ
毎にプレゼントする缶バッジのデザインをご紹介(=^ー゚)ノ
エルフ、ムラマサ、めぐみ、智恵の缶バッジはそれぞれウサギ、つる、いぬ、うしの
着ぐるみ姿です(*゚∇゚)紗霧を入れた全5種をランダムでプレゼントします!
引用:

「エロマンガ先生」和泉紗霧Tシャツのお取扱いを開始!セリフの英訳&紗霧の身近にあるペンタブやぬいぐるみ、おやつをアクセントにデザインしています(゚▽゚*)
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 伏見つかさ「俺の妹がこんなに可愛いわけがない。」総合THREAD Vol.2 money 日本動漫畫討論版 865 11-15-18 11:15 PM

現在的時間是 12:44 PM

手機版 | APP版