Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-21-14, 05:30 PM   #701
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
仲有班高中生全部都係天生既殺人狂

第一次殺人對佢地黎講好似一早演集過幾十次咁,仲勁過halo既斯巴達二期生

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 05:33 PM   #702
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 小嘉 查看文章
成套D設定只有自HIGH用
無合理性可言
討論落去嘅原因就係要證明自己唔係懶深奧地自High嘅朋友
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 05:35 PM   #703
細路翔
The One

引用:
作者: leungky1 查看文章
討論落去嘅原因就係要證明自己唔係認真地自High
我由頭到尾都當笑片睇無可能唔係自high

就算係非商業作品,我都聯想唔超過二十歲既成年人仲寫得出咁小學雞等級既角色交流

英國說大家抱團死
舊 05-21-14, 05:48 PM   #704
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: casio 查看文章
呢段SPOILER會唔會好D
不過講開就講埋另一個更可笑嘅設定
當年四葉為咗幫真夜報仇令大漢滅亡,同人講實驗品/兵器都有尊嚴,自己都有關心家人嘅感情,但轉頭就成家族就唔將上帝係自己人,因為只係佢「唔及格」
...
果次報復好似無講係關家族感情事, 只係有講邊個得罪四葉家, 就要誅佢九族

舊 05-21-14, 06:08 PM   #705
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
...
果次報復好似無講係關家族感情事, 只係有講邊個得罪四葉家, 就要誅佢九族
但開會嗰陣成村都係係度講緊呢D係私人恩怨,自己都有仔女同人倫喎,定我眼花

引用:
作者: leungky1 查看文章
討論落去嘅原因就係要證明自己唔係懶深奧地自High嘅朋友
其實小說睇上帝成日掌嘴同打自己臉真係幾High

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 05-21-14 06:11 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-14, 08:17 AM   #706
細路翔
The One

我覺得魔劣劇情真的演到要核平日本時,大概會是這樣(不負責任亂猜)
美:老大哥被騙宣佈要使用核武,發現真相的美國被屌打的最強魔法師(笑)想辦法阻止卻無法,結果達爺早就看穿了跑過來救場 在達爺和其他高中生屌打美國部隊後老大哥發現是誤會一場,美國信用重創,日本被國際稱讚
亞:因為白癡理由使用核武,達爺去幫忙重畫中國地圖,最後大亞被打到殘廢只能看日本臉色生活,日本成為世界前幾強國,國際敬畏<<

b

英國說大家抱團死
舊 05-22-14, 08:30 AM   #707
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我覺得魔劣劇情真的演到要核平日本時,大概會是這樣(不負責任亂猜)
美:老大哥被騙宣佈要使用核武,發現真相的美國被屌打的最強魔法師(笑)想辦法阻止卻無法,結果達爺早就看穿了跑過來救場 在達爺和其他高中生屌打美國部隊後老大哥發現是誤會一場,美國信用重創,日本被國際稱讚
亞:因為白癡理由使用核武,達爺去幫忙重畫中國地圖,最後大亞被打到殘廢只能看日本臉色生活,日本成為世界前幾強國,國際敬畏<<

b
喂,抄中國yy小說唔係咁好喎,改多少啦。

舊 05-22-14, 08:43 AM   #708
細路翔
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
喂,抄中國yy小說唔係咁好喎,改多少啦。
改左就無抗中奇俠大魔劣既情懷

英國說大家抱團死
舊 05-22-14, 10:50 AM   #709
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
成套D設定只有自HIGH用
無合理性可言
其實講左N次...E套野D設定...只係所謂設定...=.=完全不對應所有人
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-14, 11:01 AM   #710
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
設定唔對應所有人
咁設定黎做乜
一個故事成日咁多角無視設定
咁唔係一個好故事
只係亂咁黎
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-14, 11:28 AM   #711
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
設定唔對應所有人
咁設定黎做乜
咁唔係一個好故事
只係亂咁黎
設定只係用嚟俾作者自High
你要佢認真看待自己設定,即係要佢做個做責任感嘅正常人一樣,無可能架啦~
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-14, 11:46 AM   #712
細路翔
The One

引用:
作者: ouki 查看文章
其實講左N次...E套野D設定...只係所謂設定...=.=完全不對應所有人
係一定程度下所有角色都要遵守既先係設定

出一次改一次既係笑話

英國說大家抱團死
舊 05-22-14, 11:49 AM   #713
ouki
戸松控

引用:
係一定程度下所有角色都要遵守既先係設定

出一次改一次既係笑話
先出設定....當期/下期上帝直接BAN左設定......之後我地GE反應.....下.....禁又用左成幾頁講設定
舊 05-22-14, 11:53 AM   #714
ouki
戸松控

引用:
設定唔對應所有人
咁設定黎做乜
咁唔係一個好故事
只係亂咁黎
我只覺得以自HIGH品來睇睇上帝屈人機幾好睇.....如果你對他存在其他網上的人話"神作"....可以比美SAO呀...E D 期望....禁就包你失望

重申...我仲意睇川原的作品....但我也不覺SAO係"神作"
舊 05-22-14, 11:56 AM   #715
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
令我想起見到有人話is神作,天元差d……時代唔同品味也不同?

舊 05-22-14, 11:59 AM   #716
leungky1

引用:
令我想起見到有人話is神作,天元差d……時代唔同品味也不同?
當年好似都有AB超越3神作同k-on嘅講法
呢D野真係間唔時出現一次
舊 05-22-14, 12:00 PM   #717
細路翔
The One

引用:
品味依d野我地識條毛

is用糖紙包住舊屎仲賣到咁多當然係神作

天元我記得當年都係賣得萬幾隻

英國說大家抱團死
舊 05-22-14, 12:09 PM   #718
ouki
戸松控

引用:
IS?......我完全唔知自己睇緊D咩....唔為D聲優真係唔會睇
舊 05-22-14, 12:21 PM   #719
leungky1

引用:
品味依d野我地識條毛

is用糖紙包住舊屎仲賣到咁多當然係神作

天元我記得當年都係賣得萬幾隻
平均計
天元 2萬+BOX 1萬4、IS1 3萬3+BOX 3千、IS2 1萬7

講番呢套,幾個商業榜仲有啲地位
但粉絲向嘅NICO、PIXIV之類都幾淡
舊 05-22-14, 12:46 PM   #720
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
我只覺得以自HIGH品來睇睇上帝屈人機幾好睇.....如果你對他存在其他網上的人話"神作"....可以比美SAO呀...E D 期望....禁就包你失望

重申...我仲意睇川原的作品....但我也不覺SAO係"神作"
我一直以為話SAO係神作都係因為UW幾乎成場戰爭都睇唔到某人出現咋

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-14, 01:44 PM   #721
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
小豬世界明明比刀劍好看多了........

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-14, 02:25 PM   #722
ouki
戸松控

引用:
作者: casio 查看文章
我一直以為話SAO係神作都係因為UW幾乎成場戰爭都睇唔到某人出現咋
我E家只希望川原改左成場戰爭那到.....E家根本冇咩大改....

某人係UW其實好弱.....

引用:
作者: pet3 查看文章
小豬世界明明比刀劍好看多了........
我覺得差不多....小豬每一個章都RESET.......川原有心把UW所有設定同某人拖去小豬世界
舊 05-22-14, 02:32 PM   #723
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
我E家只希望川原改左成場戰爭那到.....E家根本冇咩大改....

某人係UW其實好弱.....

我覺得差不多....小豬每一個章都RESET.......川原有心把UW所有設定同某人拖去小豬世界
黑雪, 大天使,飲牛奶遙 都超萌啊

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-14, 06:32 PM   #724
HM

註冊日期: May 2007
因為加速而跳入黎,加速問題唔係中二自high, 係劇情鬼打牆,我睇到13忍唔住cut書,春雪個性有成長,但班女角無。尤其黑雪我越睇越火,劇情打左十幾本仲係感覺唔到入戲,反而越拋越多坑,anyway. 我對春雪幾有好感,係反感黑雪唔知做緊乜,佢近期路人化都係好事,睇春雪同拓武都夠

另外我喜歡的楓子都路人化了orz
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-14, 06:39 PM   #725
ouki
戸松控

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
因為加速而跳入黎,加速問題唔係中二自high, 係劇情鬼打牆,我睇到13忍唔住cut書,春雪個性有成長,但班女角無。尤其黑雪我越睇越火,劇情打左十幾本仲係感覺唔到入戲,反而越拋越多坑,anyway. 我對春雪幾有好感,係反感黑雪唔知做緊乜,佢近期路人化都係好事,睇春雪同拓武都夠

另外我喜歡的楓子都路人化了orz
由手機版發出
黑雪要到14/15/16期先好睇D.....開始有決心打....反而春雪D能力就快走出PLAYER.....開始GM化
頭1X期....黑雪的角色也是旁觀者

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 08:51 PM

手機版 | APP版