Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後
電視遊戲討論版>Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV 情報區 2 l 已售
SHCEHUK 02:22 PM 12-01-16
請問UPDATE中途可不可以關機明天繼續在那裏下載,因看到要下載9G多點的資料,
預定時間要9-10小時(我網絡比較差)
強化人間ですの~★ 02:25 PM 12-01-16
作者: SHCEHUK:
請問UPDATE中途可不可以關機明天繼續在那裏下載,因看到要下載9G多點的資料,
預定時間要9-10小時(我網絡比較差)
可以,但你休眠等佢自己down咪得囉
豪傑公子 02:39 PM 12-01-16
作者: 野良猫:
第一時間搞掂佢先咪得

我通常都係瞬移去遠處搵咗佢哋响邊冇得瞬就迴避到遠處
如果事前冇打散佢哋嘅話通常都痴埋一堆
瞬移埋去再大劍橫斬一下即時全部瞓低,再補兩三刀就拜拜

依家槍手唔難打
Lv44嘅雙刀兵先甘,冇硬直之餘佢即時回你幾刀

不過自己冇用槍,應該遠處龜佢先係正路,而且弱點好似都係驚槍
雙刀兵暫時未見, 不過有時會跳隻LV.7X嘅裝甲兵器落嚟,
D飛彈一下秒殺~~ (我而家進度係第3章,LV.30)

全部幾多章?
表面15, 實際14
Athrun ^^ 02:57 PM 12-01-16
想問召喚喊點用,佢叫你禁L2但又無反應
野良猫 03:58 PM 12-01-16
作者: Athrun ^^:
想問召喚喊點用,佢叫你禁L2但又無反應
要緊按
aquarius 06:51 PM 12-01-16
用召喚獸clear有無經驗值?
野良猫 06:58 PM 12-01-16
作者: 豪傑公子:
雙刀兵暫時未見, 不過有時會跳隻LV.7X嘅裝甲兵器落嚟,
D飛彈一下秒殺~~ (我而家進度係第3章,LV.30)

表面15, 實際14
LV7X未遇過
我LV38去挑啲LV44兵都要食好幾個回復先勉強打過(冇食飯),但打贏又唔係多EXP…

咁我都差唔多到一半,繼續慢慢推先清下任算
野良猫 07:23 PM 12-01-16
 スクウェア・エニックスは、2016年11月29日(火)に全世界同時発売した『ファイナルファンタジーXV』の販売本数(パッケージ初回出荷本数とダウンロード販売本数の合計)が、発売初日で500万本を突破したことを発表した。これは歴代の『ファイナルファンタジー』シリーズの中でも最速の記録とのこと。
斯羅 07:27 PM 12-01-16
街邊撞到魔導兵lv33 仲易打過bounty hunter個隻lv18既蟹
咩設定
野良猫 07:38 PM 12-01-16
作者: 斯羅:
街邊撞到魔導兵lv33 仲易打過bounty hunter個隻lv18既蟹
咩設定
遊戲有提到任務啲怪係比街遇嘅強
LEGOCAPTOR 07:45 PM 12-01-16
大家打得咁快的,隻GAME出咗3日咋喎,
真係日而繼夜、夜而繼日,再日而繼夜、夜而繼日咁玩~!(MC興腔)

由於我之前玩Final Fantasy XV Platinum Demo是玩XBOX ONE版,
宜家正式版反而買了PS4版,
所以諗諗下都係打返PS4個Platinum Demo一次先重新玩正式版,
反正個Platinum Demo係免費下載的~!

睇新手指南片有提話Platinum Demo果隻卡邦庫爾會係正式版幫手做復活喎~!

另外,顯示返體力計配合時間出無限跑同改鏡頭做最遠似乎都係幾實用的新手提示嚟喎~!

《Final Fantasy XV》快速上手必看攻略
https://www.youtube.com/watch?v=QFLyd28mSCc

Final Fantasy XV Beginner's Guide

https://www.youtube.com/watch?v=AObSRqu_QXo

LEGOCAPTOR 08:13 PM 12-01-16
接狩獵副任、做農夫種蘿白?、旅遊攝影達人、賣寶物,
王子窮遊世界脫貧之旅…?

大家玩落仲有無其他更有效的賺錢方法可以分享?

Final Fantasy XV - 4 Easy Ways to Earn Money

https://www.youtube.com/watch?v=rRaktYVNQHw

aquarius 09:16 PM 12-01-16
https://www.youtube.com/watch?v=pHa4pvspCqc

喺youtube睇到呢條原曲MV..
我開始明白點解會用stand by me做theme song
LEGOCAPTOR 11:14 PM 12-01-16
打返Platinum Demo再入FF XV正式版一入GAME的確係會多咗一句話Demo果隻卡邦庫爾會係正式版幫手的~!

事隔兩日終於可以正式得閒玩了,
不定期會做下直播,有興趣可以睇睇指教下應該要點打先有效率~!
放心無旁白的可以靜心欣賞~!
https://www.twitch.tv/legocaptorlive

FF XV香港中文版首一小遊玩時影片(無剪輯)
https://www.twitch.tv/legocaptorlive/v/104529447

https://www.youtube.com/watch?v=ZT7RW7t-Q9U
斯羅 11:20 PM 12-01-16
遊戲有提到任務啲怪係比街遇嘅強
有咩?無留意開
不過我以為係bountyhunter任務名前個icon顏色係分易or難

不過你講開說明,game中有無位可以睇返d hints 同系統解說?
leslie1103 12:14 PM 12-02-16
睇報導見隻game大賣, 突然諗之前話今代大改係因為眼見前幾代流失大量玩家想吸新血, 如果今次成功, 嚟緊隻FF7R會唔會改做今代咁類似全動作玩法呢, 係就可以當一隻全新game玩喇
wuxu 12:37 PM 12-02-16
作者: 斯羅:
有咩?無留意開
不過我以為係bountyhunter任務名前個icon顏色係分易or難
都係咁分,紅icon的話同一種怪,lv講就20其實等同25-30
RPG之鬼 12:51 PM 12-02-16
1) 點樣賺錢?次次打副本都食十幾廿支平價藥,搞到冇錢買嘢食

2) 唔係好明釣魚既玩法,出現紅色BAR果陣時話按R2,但成日冇魚食。終於食到又成日斷魚絲……餵貓EVENT玩到得翻一個魚餌同一條魚絲……
野良猫 12:57 PM 12-02-16
作者: RPG之鬼:
1) 點樣賺錢?次次打副本都食十幾廿支50蚊藥,搞到冇錢買嘢食

2) 唔係好明釣魚既玩法,出現紅色BAR果陣時話按R2,但成日冇魚食。終於食到又成日斷魚絲……餵貓EVENT玩到得翻一個魚餌同一條魚絲……
打怪賣素材
如果去到接阿妹個城後有個影相任,不斷接接多幾次都儲到一筆

紅色係唔好拉條絲,會扣耐久值
魚要啱餌先會食,但唔會即刻食,要不時拉下魚絲扮真魚咁
LEGOCAPTOR 04:42 PM 12-02-16
作者: leslie1103:
睇報導見隻game大賣, 突然諗之前話今代大改係因為眼見前幾代流失大量玩家想吸新血, 如果今次成功, 嚟緊隻FF7R會唔會改做今代咁類似全動作玩法呢, 係就可以當一隻全新game玩喇
我玩到CH3開始咋,
我覺得今次隻FF XV大改得幾好吖~!

同埋一路玩一路覺得佢係想把幾隻日系GAME代表作的精華濃縮到傳統的FF度,
開場>CH1至2果個大地圖,美式舊世代FEEL的汽車、汽車旅館及餐廳,
配合沙漠及類似非洲大草源的背景同生物,
唔知點解玩玩下覺得似打緊Metal Gear Solid V: The Phantom Pain個非洲場景咁~!
打到皇墓果度有二足步行機械人、炮台出現添~!

野生行嚟行去的巨獸又少少似玩Monster Hunter,
釣魚果part釣起細個玩The Legend of Zelda: Ocarina of Time的回憶。

暫時都幾滿意,
係個故事的節奏怪怪地,一開場係醉爆伴郎團(The Hangover)+四個小生去旅行,極開心feel的~!
但去到碼頭>亡國、死老豆新聞果度只係灰咗一陣,
之後NPC的對白都係講緊返本國搵方法救國之前,
可唔可以順便繞道去下d旅遊景點先…都幾搞笑下!

作者: RPG之鬼:
1) 點樣賺錢?次次打副本都食十幾廿支平價藥,搞到冇錢買嘢食

上面有兩段片講,不過我自己暫時淨係打自己能力範圍打到的狩獵副任(黃色)為主未去到咁遠,可以種蘿蔔果d。

釣魚,唔同魚要買唔同款的魚餌先會快同易d上釣的,
碼頭有個舖賣的了,同埋果個位最少有兩處可以釣魚,一個係碼頭,另一個碼頭餐廳左方的海邊,
如果只係過貓魚EVENT應該好多釣到的了~!

釣魚唔可以用死力,要反方向放下收下咁,同埋條魚絲低過40%左右NPC會提你換就換,
唔好太慳,唔係魚絲會 斷連個魚餌都蝕埋…
aquarius 07:21 PM 12-02-16
skill升晒 シフトブレイク強化 先都無壞
帝國鎗兵可以一發一隻, 清場啱用
SHCEHUK 07:32 PM 12-02-16
請問瞬間移動是不是只能在休息後的地方和車輛兩個地方,
另外初期升甚麽SKILL比較好?因為現在LV7打LV14數隻都好辛苦
LEGOCAPTOR 08:42 PM 12-02-16
玩玩下中文版FF XV慢慢開始發現疑似Bugs,
例如:

1.玩到CH2尾段,主角會執到帝國兵的武器,
通設入設定睇有個黃色「+」號的武器,
之後劇情/副任話車房Cid爺可以幫你改造果類武器(需要執零件先)。

但我試過有武器所需零件的情況下搵Cid爺改造,
佢會有系統訊息叫你先拆除已裝備的武器(通常係按L3)才能進行改造,
但個bug就會把件武器變咗灰色,拆唔到出嚟亦不可以更換其他武器。

唯有讀返之前的save,係改造前先拆除相關要改造的武器,
再同Cid爺講嘢就直接正常改造到完成副任。
(即係避免果句系統訊息出現)

https://www.youtube.com/watch?v=5tFeZwS8SJk

2.陸行烏,
啱啱拎住陸行烏,但發現有時騎陸行烏一段時間後會有落唔到陸行烏的情況。
或者要停定好耐,出出入入下裝備MENU先正常返,可以落鳥…

唔知關唔關LOADING事,可能佢上車/陸行烏再轉返去步行MODE,
都要LOAD 一LOAD先可以,但我覺得係bug多d了。

https://www.youtube.com/watch?v=dC-uozm-Blg
ikari28 09:04 PM 12-02-16
如果未知既朋友
拾到「ふるい小銭」或「めずらしいコイン」既時候
用黎精製魔法
個魔法會有昇exp効果
LEGOCAPTOR 09:55 PM 12-02-16
作者: ikari28:
如果未知既朋友
拾到「ふるい小銭」或「めずらしいコイン」既時候
用黎精製魔法
個魔法會有昇exp効果
我見好似用食物、回復品果D都樣有,
可以整冰+毒效果魔法、火+回復魔法,
但唔係好明果個POWER果度係咪投入的數量越多就越勁,
因為我暫時無乜用AP升技能樹合成方面的能力,好似精製得更有效率吧?
標籤:FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後

返回主題版面