Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-16, 10:04 PM   #501
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 細路翔 查看文章
其實我真係好想知點解電影版一個兵仔就可以召喚11隻巨神兵幫手打

但game入面完全覺醒王之力既王子最後返到去要靠自己清怪仔
因為眾王借左力量俾佢,代價就係死

無記錯果幾隻巨神兵係舊牆(新牆係老豆個個shield)
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 10:15 PM   #502
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
因為眾王借左力量俾佢,代價就係死

無記錯果幾隻巨神兵係舊牆(新牆係老豆個個shield)
我知

仲有一點我唔明點解王子唔可以好似老豆咁借王之力比三個兄弟

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 10:27 PM   #503
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20161207067/

日本69萬...
難怪SE要即刻話有更新, 等D人唔放2手住, 如果唔係去唔到店頭死貨....

舊 12-07-16, 10:34 PM   #504
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Celes 查看文章
http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20161207067/

日本69萬...
難怪SE要即刻話有更新, 等D人唔放2手住, 如果唔係去唔到店頭死貨....
XIII中完伏後好多人醒咗
不過睇番XIII初週都151萬人中伏

依家求哥同田哥個名臭哂,SE你下次諗住搵邊個整FF?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 10:39 PM   #505
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
[Final Fantasy] 請返坂口博信 & 植松伸夫把啦 [/Final Fantasy]
ACT,真係唔係 SE 既強項,做返 Command RPG 好過啦

舊 12-07-16, 10:55 PM   #506
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: Marco 查看文章
[Final Fantasy] 請返坂口博信 & 植松伸夫把啦 [/Final Fantasy]
ACT,真係唔係 SE 既強項,做返 Command RPG 好過啦
信我,做Command RPG只會死得更慘
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 10:56 PM   #507
野良猫
肥倫

引用:
人物動作唔知野村有冇份俾意見,係流暢自然咗好多
以前玩過SE堆動作GAME,人物動作又生硬又死板,15今次哩方面係進步咗

不過同對手嘅接合點佢唔識搞定唔去搞,淨係睇佢巨人嘅招吸引同啲怪嘅出招就知
基本上肯定佢係分開嚟搞,堆怪設定好招式就算,唔會拎王子去試下啲招係點,被一堆怪圍隻隻出唔同招會唔會有屈機情況

自由戰鬥嗰度都已經睇到,成堆哥布林堆埋一齊出招,你唔禁住正方基本係不斷中招硬直,俾你反擊一下然後又係中招硬直
舊 12-07-16, 11:04 PM   #508
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
玩過晒FF零式同KH
我完全唔認為ACT佢地唔得囉

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 11:10 PM   #509
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
而家FF我諗坂口都救唔番
odassy同blue dragon其實都用番佢嘅類似FF5嘅ability set
但玩落真係無咗以前嗰種快感
而且FFX以後嘅FF我覺得發得太大
已經好難番轉頭..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 11:18 PM   #510
野良猫
肥倫

引用:
作者: aquarius 查看文章
而家FF我諗坂口都救唔番
odassy同blue dragon其實都用番佢嘅類似FF5嘅ability set
但玩落真係無咗以前嗰種快感
而且FFX以後嘅FF我覺得發得太大
已經好難番轉頭..
odassy俾我最大驚喜係開頭播片直接連落戰鬥,日系好似佢係第一隻無縫入戰鬥
不過就係得嗰一下
舊 12-07-16, 11:29 PM   #511
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
的確,如果呢隻系Command式,我已棄game
本身無偏好一種型式,但呢隻15如果吾系動作一定仲悶

此篇文章於 12-07-16 11:32 PM 被 TSZ 編輯。
TSZ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 11:32 PM   #512
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
講真坂口同其他好多離巢既著名製作人一樣...離巢之後越來越頹...
真係要搞返FF都唔係靠佢...

其實69萬初週算係咁,連埋下載版最終應該過百萬既...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 12:50 AM   #513
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: tylau 查看文章
頂唔順太多無聊支任

第三章

棄game算 浪費我時間

下下做物流咁 無聊到爆 開車又慢
後面咁正點可以唔玩埋佢,都係廿小時到姐
http://webm.land/media/c6fP.webm

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 01:35 AM   #514
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: tylau 查看文章
頂唔順太多無聊支任

第三章

棄game算 浪費我時間

下下做物流咁 無聊到爆 開車又慢
玩埋個主線先棄啦

支線任務咁流水作業既open world遊戲真係幾趕客
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 03:25 AM   #515
aquarius
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
XIII中完伏後好多人醒咗
不過睇番XIII初週都151萬人中伏

依家求哥同田哥個名臭哂,SE你下次諗住搵邊個整FF?
求哥一向都唔睇好
只係一次龍界傳說令一班宅男喺game中見識到女主都可以咁臭貨嘅NTR event
之後有佢份參與嘅FF我都覺得唔好玩
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 04:10 AM   #516
ComeLOLoh

PSN  IDChun-li
睇下隻Nier幾有聲有色,SE放手外判FF比白金搞吧。

舊 12-08-16, 07:36 AM   #517
細路翔
The One

引用:
作者: aquarius 查看文章
求哥一向都唔睇好
只係一次龍界傳說令一班宅男喺game中見識到女主都可以咁臭貨嘅NTR event
之後有佢份參與嘅FF我都覺得唔好玩
龍界傳說係我覺得求哥唯一令人睇得明既作品

女人救世劍

咩話,你話ff13係另一種意義上主軸都係一樣?

英國說大家抱團死
舊 12-08-16, 08:21 AM   #518
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
龍界傳說幾好玩呀
我果時唔識日文玩都感受到ntr
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 08:50 AM   #519
gingq7

註冊日期: May 2008
唔好再幻想可以走回指令模式啦, 一定死得更慘
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 09:15 AM   #520
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
D LV 平衡係咪有 d 怪?

假設一隻長篇 d 既 RPG 平平常常一周見都要 80 個鐘。

12 chapter 平均 1 chapter 要 6-7 個 鐘

前面有人 LV30(定50?) clear,我 e+ 20 幾個鐘 chapter 5 岩岩無左架車要聽Getiana講野搵三棵樹, LV25。只係做左1/3 side quest 無好刻意升,有一兩個 chapter 無留意直衝就算。山洞 d 怪竟然係 lv13既 goblin,隻蛇 boss 只係 LV21,斬瓜切菜幾下就死左?
由手機版發出

此篇文章於 12-08-16 10:22 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 09:58 AM   #521
細路翔
The One

ff8果時咪仲誇張

裝堆魔法上身後1lv都可以碾爆對面

英國說大家抱團死
舊 12-08-16, 10:29 AM   #522
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
D LV 平衡係咪有 d 怪?

假設一隻長篇 d 既 RPG 平平常常一周見都要 80 個鐘。

12 chapter 平均 1 chapter 要 6-7 個 鐘

前面有人 LV30(定50?) clear,我 e+ 20 幾個鐘 chapter 5 岩岩無左架車要聽Getiana講野搵三棵樹, LV25。只係做左1/3 side quest 無好刻意升,有一兩個 chapter 無留意直衝就算。山洞 d 怪竟然係 lv13既 goblin,隻蛇 boss 只係 LV21,斬瓜切菜幾下就死左?
由手機版發出
主線D怪Level係比較低
副線同街邊D怪就好多時無理地高

我有個問題
除左要昇level外
其實有無人會用魔法

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 10:40 AM   #523
zero0417hk
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
最後更更下隻game都係變左online game
FF15清下支線有心機先去打主線,打打下我開始分唔到FF15同FF14....

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 10:53 AM   #524
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
人大左, 有仔囡, 打機時間好寶貴, 仲要浪費咁多時間响垃圾支任, 我頂佢個F.

最頂唔順四五分鐘車程真係就咁等, 大佬你LOADING畫面算啦.

呢排咁多GAME, 我駛打你?

tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 10:59 AM   #525
野良猫
肥倫

引用:
作者: ikari28 查看文章
主線D怪Level係比較低
副線同街邊D怪就好多時無理地高

我有個問題
除左要昇level外
其實有無人會用魔法
點解唔用?
有弱體,連續魔法咁方便

對住啲野生帝國兵成日等佢一跳落嚟就用
食正的話可以即時完場

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 09:53 PM

手機版 | APP版