Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
~清談館~>[閒錢多專區]千四億三跑+28億2號樓砍掉重練+...|二千億港珠澳大橋要70+年回本|買東江水至2040年|17億天橋
1q1q1q 12:22 AM 03-19-15
作者: yeah yeah:
中國足球的確係強左好多....
要追日本同澳洲就難左d....
追南韓不是夢...
因為習總好鍾意足球.
小嘉 12:35 AM 03-19-15
作者: Busconcamp:
果每次$180...收吓收吓...
過多幾年夠派每件香港人6k未...a
頭先新聞國泰先剷完話機管局有營餘點解仲要收人180蚊

高鐵都係先用果600億
地面工程貴得地底同開山工程諗都諗到有問題啦
david 05:58 AM 03-19-15
作者: 小嘉:
頭先新聞國泰先剷完話機管局有營餘點解仲要收人180蚊

高鐵都係先用果600億
地面工程貴得地底同開山工程諗都諗到有問題啦
無聽過國王的新衣咩?或者呢條大象跑道係用金銀起O架呢...
陸奧 貴志 06:16 AM 03-19-15
作者: knight-philip:
好似話還有大陸限制航空高度,以致香港未能完全用盡空域

聽說是會移平一大片大嶼山山頭

都是那句
為什麼大白象不可以用來起更有益民生的工程?
例如水上富豪城-坐落維港水上的超大型豪宅地段,可以興建多達十多座豪宅以供炒賣
這樣普通土地就可以留給市民自住了...而且水上豪宅一定可以有極高升值能力
就算唔搞跑道呢筆錢都唔會用黎搞民生啦(因為會用黎搞民生既一早用左啦)
亍 ◣ 08:22 AM 03-19-15
作者: david:
無聽過國王的新衣咩?或者呢條大象跑道係用金銀起O架呢...
傻啦....用金起跑道邊仲有水cap

根本呢單只係起一個偽名題盡情cap水.....
亍 ◣ 08:41 AM 03-19-15
除開10萬一碌

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50319/19082098
歌絲˙暮斯 09:04 AM 03-19-15
作者: 亍 ◣:
除開10萬一碌

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50319/19082098
我真係唔明反貪污去搞d判頭仔本身有咩用

唔係應該用各種手段去搞相關政府部門?

換個角度我都唔係唔理解無真正接受教育既大陸人士黎到香港做生意報大數、或者同批工程果個 inspector 飲茶交收
係一個咁既大國(笑)出世同有咁反智既思想都唔係佢地可以選擇既

我唔會否定法律對人類社會既意義,但當一個環境只服從單一價值觀時法律就只係其中一部份人既工具

無視道德對錯之類既問題,我堅唔明去搞一班老馮落黎偷呃搶騙既平民會有咩實際效果

作者: :
何俊仁議員
審計委員會及財務委員會
三跑道系統委員會

現年63歲。2010年1月獲委任為董事會成員,於2013年1月獲再度委任。執業律師和公證律師。立法會議員 ;屯門區議會議員;廉政公署事宜投訴委員會委員。

http://www.hongkongairport.com/chi/b.../aa-board.html

sugihara 12:07 PM 03-19-15
講左咁耐,落街傳單都無張,點先而家
鈴蘭 01:06 PM 03-19-15
作者: :
建制派的工聯會陳婉嫻批評,「基建工程要旅客埋單,肯定實唔順氣!」她指,從運輸發展角度,同意要發展第三跑道,但機管局利用舉債及收建設費等手段融資,刻意繞過立法會「有唔妥」,而且徵收機場建設費,難得到社會認同,當局應回應民意。
反了反了
J+1 01:13 PM 03-19-15
作者: 鈴蘭:
反了反了
呢條xx不嬲都係口裡說不架啦
有邊次唔講就xx ,做就yy...
由手機版發出
keijoey 01:16 PM 03-19-15
反了反了
嫻姐嘛, 其實佢講咩都冇所謂
反正師奶票投師奶
鈴蘭 01:38 PM 03-19-15
作者: J+1:
呢條xx不嬲都係口裡說不架啦
有邊次唔講就xx ,做就yy...
由手機版發出
咁呢個全部建制派都係架啦
J+1 02:02 PM 03-19-15
咁呢個全部建制派都係架啦
如果計落,其他建制有去到佢嗰種虛偽地步都冇乜幾多隻....
由手機版發出
knight-philip 05:36 PM 03-19-15
反了反了
就說了以前看過篇文

本身工聯會的立場就是會(在保持政府利益下)為民生著想的
但是因為中共要親中派歸邊示忠誠
所以搞到裡外不是人

口不對手已經是預左
歌絲˙暮斯 06:03 PM 03-19-15
作者: kev00269270:
我係支持起第三條跑道既
前題係航空路線冇問題
以及環保問題可以盡量解決...不過看來不能呀

成日聽人講幾時幾時飽和
我認為有D野,寧願多都好過唔夠
你機場一唔夠用,D人就會自動去其他地方
咁就真係永遠唔會飽和

佢洗錢起機場
好過比埋d乜野減鹽減糖委員會
起赤臘角機場咪又係英國夾硬通過起
果時一樣有堆人話啟德未飽和,可以繼續用

當然,用幾錢起同係邊搵錢起我都覺得好有問題...
再加180蚊返大陸我去坐高鐵,不,是動車好了

以下為廢話不用理會

鬼知2023年會唔會有SAO玩
然後全世界人都係虛擬世界活動根本唔洗坐飛機

又或者發明左Teleport,人可以自動傳送到其他地方?
果頭先大家一齊話香港頂唔住咁大量旅客, 呢頭又話再唔起三跑就會無乜旅客來.

你地其實係想接客定唔接客 ?

當然, 如果有得揀客, 有一種客全世界都唔想接
YHW 10:58 PM 03-19-15
白鴿黨係咪食X錯藥, 仲早過啲保皇黨第一個撲出黎支持!?
CSY 01:40 AM 03-20-15
作者: YHW:
白鴿黨係咪食X錯藥, 仲早過啲保皇黨第一個撲出黎支持!?
聽講AV仁係機管局倒屎,官商勾結。
鈴蘭 01:43 AM 03-20-15
其實起唔起第三條跑道我到而家都未睇得晒D分析有需要定無需要 所以白鴿支持我都仲未有大反感
但我淨係好質疑呢個咁既造價既工程點可能係可以跳過立法會就批
david 07:26 AM 03-20-15
三跑徵$180 有否違憲惹爭議
被指等同離境稅 須經立法會審批

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50320/19083275

應該之後又會有O的咩咩突拳發去繞過立法會O架啦...
搖搖 07:29 AM 03-20-15
立法會你驚過唔到咩
david 07:51 AM 03-20-15
作者: 搖搖:
立法會你驚過唔到咩
咁又係,好似連AV仁都舉腳支持...

[真心]AV仁呢個名O既由來係咩?[/真心]
亍 ◣ 08:02 AM 03-20-15
作者: david:

[真心]AV仁呢個名O既由來係咩?[/真心]
先唔講佢開會睇相.....
請拜谷神
Rance 11:49 AM 03-20-15
今次唱K大會都唔搞由得佢了?
ahleung 11:56 AM 03-20-15
作者: 搖搖:
立法會你驚過唔到咩
立法會泛民可以拉布. 唔知拖幾耐.

可能有人要趕deadline, 應承左人deadline前要輸送到筆利益呢.
某F 01:06 PM 03-20-15
作者: 大情大性武大帝:
其實,如果起,不如四跑喇…

即是而家機場擴張多個差唔多大既,去到屯門…

咁,貨還貨兩條起降,客還客兩條…

新果兩個就貨運,舊既貨運(超圾一號),就改建新上機大堂…
起左都無用,有空域限制
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面