Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-16-12, 08:01 PM   #51
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: stephen1980 查看文章
因為我同女朋友之前都去過英國讀書,所以真係影一日便去其它地方了
咁岩呀, 我之前都英國讀書WOR~
我指既唔會即走, 係唔會離開歐洲住...
去得UK, 緊係去多幾個國家先閃人啦...
真係前世未搭過長途機, 貪高興咩

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-12, 12:04 PM   #52
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
樓主冇左影,反而俾我地係度自己吹水
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 07:35 PM   #53
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 碧克 查看文章
咁我應該算好彩...
上星期婚展比人免費拉入場,結果就算我地兩個本身幾唔想影pre-wedding,最後都落左嗒年尾走一轉台北.
連埋5月去日本睇彩虹+自己影pre-wedding,下年擺日航240人西式,唔駛租車,婚紗,影相有朋友搞掂,化妝就朋友價.
希望未計禮金大禮等等可以20萬內KO.應該唔差得遠.
路過講句...
婚展好多台灣幫人影pre-wedding
但係其實水準真係...
如果係諗住玩, 不如一心去玩,
影wedding 而家好多差唔多價的香港行家影得好好多,
當然....最緊要當時人鐘意

此篇文章於 06-05-12 07:37 PM 被 siuterry 編輯。
siuterry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 08:15 PM   #54
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 卡柏 查看文章
樓主冇左影,反而俾我地係度自己吹水
佢講緊2年後....吹多10版差不多架啦

舊 06-05-12, 09:41 PM   #55
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
咁我應該算好彩...
上星期婚展比人免費拉入場,結果就算我地兩個本身幾唔想影pre-wedding,最後都落左嗒年尾走一轉台北.
連埋5月去日本睇彩虹+自己影pre-wedding,下年擺日航240人西式,唔駛租車,婚紗,影相有朋友搞掂,化妝就朋友價.
希望未計禮金大禮等等可以20萬內KO.應該唔差得遠.

台北台中高雄都好多選擇

我有朋友影完都唔錯

舊 06-05-12, 10:04 PM   #56
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: siuterry 查看文章
路過講句...
婚展好多台灣幫人影pre-wedding
但係其實水準真係...
如果係諗住玩, 不如一心去玩,
影wedding 而家好多差唔多價的香港行家影得好好多,
當然....最緊要當時人鐘意
咁玩就當然,已經約緊台灣班網友到時網聚
原本我地兩個直頭唔諗住影PRE-WEDDING,不過而家落嗒果間亦的確有吸引我地落嗒的理由.
另外,都諗住搵某位版主幫手影下相.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-12, 09:57 PM   #57
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
以版豬身份公起先, 又有勇者出場了!!! 公起公起!!!

引用:
作者: クラウド 查看文章
呢到某版友結婚洗左5萬都唔知有冇
呢個PLANNING如果攪得好, 係可以有得"汁"架!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 03:03 PM   #58
CCemi

註冊日期: Dec 2003
都唔算係勇者丫
結婚都係一件幸福既事黎(當然都好辛苦)
我都係打十號風球前果一日擺埋酒了

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 07:04 PM   #59
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
咁玩就當然,已經約緊台灣班網友到時網聚
原本我地兩個直頭唔諗住影PRE-WEDDING,不過而家落嗒果間亦的確有吸引我地落嗒的理由.
另外,都諗住搵某位版主幫手影下相.
諗住搵邊景影?
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 10:58 PM   #60
BOYBOYBOY

引用:
作者: KeaneYip 查看文章
都唔算係勇者丫
結婚都係一件幸福既事黎(當然都好辛苦)
我都係打十號風球前果一日擺埋酒了
恭喜晒打唔甩

舊 08-10-12, 12:19 AM   #61
CCemi

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
恭喜晒打唔甩
好多人同我講既都係呢句

舊 08-12-12, 03:45 PM   #62
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
只要和雙方家人談得好, 直接送個禮金 再旅行結婚 請個大飯吃就了事這樣最便宜.
但中國人要面子, 你家人ok 對家都未必ok.
這才是重點...

男家多數也想得體, 女家想個女嫁得華麗. 一生人最靚的一次

最重要還是雙方怎樣決定.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 01:29 PM   #63
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: marco仔 查看文章
只要和雙方家人談得好, 直接送個禮金 再旅行結婚 請個大飯吃就了事這樣最便宜.
但中國人要面子, 你家人ok 對家都未必ok.
這才是重點...

男家多數也想得體, 女家想個女嫁得華麗. 一生人最靚的一次

最重要還是雙方怎樣決定.
最近見到兩pair 朋友都去左歐洲旅行結婚...真係好羨慕
不過「這些機會不是我的」

反而屋企開始催生仔
未有預算唯有左耳入住先
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 03:52 PM   #64
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: minekaoru 查看文章

反而屋企開始催生仔
未有預算唯有左耳入住先
歐洲旅行結婚幾好丫~ 唔駛擺酒 =w=
擺酒d錢都差唔多姐~~
我反而想係歐洲影pre-wedding多d HAHA

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 08-16-12, 11:56 PM   #65
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: irismong 查看文章
歐洲旅行結婚幾好丫~ 唔駛擺酒 =w=
擺酒d錢都差唔多姐~~
我反而想係歐洲影pre-wedding多d HAHA
以性價比黎講,拎d錢去玩好過食左
當然亦有d人覺得做主角會好開心
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 02:12 PM   #66
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
旅行的確性價比最高, 能看多些見些, 日數還可以很長.
結婚是一下過洗掉 心都痛!!!

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-12, 03:12 AM   #67
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 二伍 查看文章
以性價比黎講,拎d錢去玩好過食左
當然亦有d人覺得做主角會好開心
不過亦都要知道~ 做場show係有錢賺既
esp睇下你做邊行~~

舊 08-18-12, 11:22 AM   #68
CCemi

有時做場SHOW都唔係一對新人想...要早成一年去準備...重有幾百樣野要攪..
有D情況係家長要攪就冇辦法..
而且有時最麻煩都唔係雙方家長, 而係家長果D長輩, 係度多加意見
本來唔麻煩既事都變到非常之麻煩

舊 08-18-12, 04:32 PM   #69
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: minekaoru 查看文章

反而屋企開始催生仔
未有預算唯有左耳入住先
既擺酒又去歐洲旅行兩樣一齊做大有人在

其實我唔識分渡蜜月去歐洲同歐洲旅行結婚有咩分別
只不過係一個有擺一個無擺?

引用:
作者: marco仔 查看文章
旅行的確性價比最高, 能看多些見些, 日數還可以很長.
結婚是一下過洗掉 心都痛!!!
結婚有得賺番嘛~
我結婚果時可以cover晒全個婚禮支出(婚紗相租衫化妝擺酒等等~總之同婚禮有關支出)
計埋金器連新屋裝修同渡蜜月旅行都COVER(我媽娘家親戚有米)

可以滿足雙方家人~又可以滿足自己~一舉N得~
我擺酒果晚搞得不知幾好~D三姑六婆背後大讚特讚~
連同輩朋友當晚都拍爛手掌(當然隔左幾年我個玩法已經俾人大抄特抄唔再特別)
隔左成年都仲有朋友親戚提番果晚GE場面
我屋企人不知幾自豪~~人係要面架嘛~~一係就唔好擺一擺就要搞好佢

人地擺酒擺到好似好苦惱~我擺完不知幾HAPPY~睇番轉頭如果唔擺酒對我黎講真係遺憾
--->曾經驚唔夠錢而考慮旅行結婚

此篇文章於 08-18-12 04:34 PM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-12, 10:06 PM   #70
BOYBOYBOY

唔係人人都可以賺得返條數
我有fd都係樣樣做齊再去歐洲+日本
結一結婚條數真係夠買樓首期
hea show都起碼20-30萬

舊 08-21-12, 04:29 PM   #71
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Hitomi 查看文章
keep
想問下咩橋咁特別? 舊POST有?

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
唔係人人都可以賺得返條數
我有fd都係樣樣做齊再去歐洲+日本
結一結婚條數真係夠買樓首期
hea show都起碼20-30萬
樓上講左, "有錢o既親戚朋友" 先最緊要.

此篇文章於 08-21-12 04:31 PM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 01:27 AM   #72
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: sgouki 查看文章
想問下咩橋咁特別? 舊POST有?

樓上講左, "有錢o既親戚朋友" 先最緊要.
http://blog.yahoo.com/hitomi-kong/ar...B2%BE%E8%8F%AF

我結婚都幾年前啦~可能其他酒樓之後都有呢d設施就唔新了~
果時我個場係第一間有升降舞台~

事後個反應好好~好多準新人向酒樓查詢我當晚情況(之後班準新人一窩蜂買發光冰)~
生活易(講結婚的網站)~酒樓乾脆推我出黎做專訪~
而因為我0係新人入面叫做有d影響力~所以酒樓現在同我都keep住個關係~
3年幾以黎年年中秋送月餅~端午節有糉~新年又送年糕又送蘿蔔糕~~

連帶幫我個化妝師宜家係百利搵錢最多果個~佢宜家難book到爆燈
個化妝師話好好好好多人撻我個名出黎然後叫佢收平D XD

連我租果d衫d款~有準新人同我講佢print我張相去俾間婚紗鋪
試衫姐姐大叫「呢個月你係第4個拎呢張相嚟話要呢件衫!!!」

所以搞結婚係我一生人中最happy ge事之一

唔好以為我洗左好多$$$~~擺酒(24圍)租衫化妝餅CARD介指影婚紗相等等只係洗左20萬
我就算當你通脹~我當貴AROUND 3成啦~都係洗多5-6萬~~

洗得多定少睇你自己點搞~~

我份人好現實~人地睇唔到GE野我就唔搞~例如接新娘!!
反正得少少相熟朋友同戚睇到~接mud鬼丫~我乾脆cut走接新娘~訓晏d好過
擺酒呢d全世界睇到架嘛~緊係搞好呢part佢~~
當然呢d係個人喜好~我二妹結婚時堅持搞晒所有傳統

又例如結婚介指~我講明一定唔要鑽石介指~
幾卡又買唔起得一卡人地又見唔到平日又唔會戴咁不如慳番

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 10:12 AM   #73
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
依家攪結論真係洗好多錢..
我舊年12月, 擺21圍洗左25萬(但係我個價係2010年落訂果時定)依家好似去到30萬
加埋當日影相, 立立雜雜, 好似又洗左10萬
最後扣晒人情, 我俾左十幾萬出去

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-12, 05:28 PM   #74
CCemi

我就平d...17圍都係擺左11萬, 計埋租衫, 攝影, 幾百樣雜項計埋約莫17~18萬到
當然我算係好細攪

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:28 PM

手機版 | APP版