Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-19-09, 04:15 PM   #26
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
seppie, 你係米講緊「y雯」?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-09, 04:49 PM   #27
Darkmind
Senior Gamer
等待日出

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: Seppie 查看文章

佢咩野情海翻波wor 成日搵我男友呻, 好叻咩?
我男友唔駛休息, 我拍拖既時間又要俾你interrupt???

有次我真係明知佢o係男友隔離時, 打電話俾我男友同佢嘈!!!

終於嘈到佢收斂DD 冇咁煩
唔通係雯雯?
你好勁

回 topic:
個人反而唔鐘意同女友既感情生活, 係哂同一個生活圈子裡面,

各自有各自既朋友其實唔錯, 起碼可以減少很多不必要的麻煩, 如上面沙皮姐所舉的例子。

舊 08-19-09, 04:50 PM   #28
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Darkmind 查看文章
唔通係雯雯?
你好勁

回 topic:
個人反而唔鐘意同女友既感情生活, 係哂同一個生活圈子裡面,

各自有各自既朋友其實唔錯, 起碼可以減少很多不必要的麻煩, 如上面沙皮姐所舉的例子。
我同Y 文都好FRIEND
唔係Y文

我梗係勁啦, 勁惡果隻tim!! v

舊 08-19-09, 06:21 PM   #29
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

唔係丫文, 係樂kk?

舊 08-19-09, 08:18 PM   #30
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
唔係丫文, 係樂kk?
只有你們才解讀到的話題請使用PM....
------------------------
完全不同的話是很不容易一起生活的,沒共同討論話題可言
(應該說, 本來就不太可能一起)
如果是共同圈子廣/窄的問題還罷

當然,完全一樣的圈子也是很悶人的

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-09, 12:02 AM   #31
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

噢, 對不起......我離題了............

咁返正題
我嘗試改變自己的生活圈子,企圖連人格都改變

但其實係一定會失敗的

舊 08-20-09, 09:06 AM   #32
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
------------------------
完全不同的話是很不容易一起生活的,沒共同討論話題可言
(應該說, 本來就不太可能一起)
如果是共同圈子廣/窄的問題還罷

當然,完全一樣的圈子也是很悶人的
我冇離題
好過有d人專登存心抽水ar
慘得過我有呢d experience, 我都係發表我既感想je,
不喜勿看, 可以ignore 我

此篇文章於 08-20-09 09:08 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-09, 09:14 AM   #33
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
我冇離題
好過有d人專登存心抽水ar
慘得過我有呢d experience, 我都係發表我既感想je,
不喜勿看, 可以ignore 我

算吧啦..你叫得佢ignore你既同時 佢未又係可以同番你講你唔鐘意佢可以ignore番佢
留番啖氣暖下肚好過啦 雖然而家夏天
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-09, 09:32 AM   #34
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
算吧啦..你叫得佢ignore你既同時 佢未又係可以同番你講你唔鐘意佢可以ignore番佢
留番啖氣暖下肚好過啦 雖然而家夏天
我唔抵得有人屈我off topic
明明正經討論緊都要搵位入, 又要失敗果下好肉酸
咩野叫"只有你們才解讀到的話題請使用PM...."
車, 咁好多人講既都係唔開名既經驗啦, 個個email pm 算啦好唔好

呢個gag爛左

唔ot:
2個人生活圈子唔同, 真係雙方都要花多d 心機同時間適應同了解
long term relationship 絕對唔只係2個人既事!!
所以真係有必要認識下對方既圈子
睇下佢同開咩野人來往, 自然會了解多d 對方既性格同背景

不過
如果真係遇到d唔岩傾, 唔識趣既
就hi bye 敬而遠之算了
我都相信好少人會遇到我果d extreme case
到迫我開口鬧走佢既

引用:
唔係丫文, 係樂kk?
順咁唔入團既dm 神人一個
畫出腸

此篇文章於 08-20-09 09:42 AM 被 Seppie 編輯。
舊 08-20-09, 10:12 AM   #35
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
我唔抵得有人屈我off topic
明明正經討論緊都要搵位入, 又要失敗果下好肉酸
咩野叫"只有你們才解讀到的話題請使用PM...."
車, 咁好多人講既都係唔開名既經驗啦, 個個email pm 算啦好唔好
古惑的狼只係quote 藍莓個留言、建議下ja ,
請唔好太敏感。
而且佢又唔係指你離題,只係就藍莓問人名時善用PM ja 。

又,請注意用詞,謝謝。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-09, 10:20 AM   #36
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Middle 查看文章
古惑的狼只係quote 藍莓個留言、建議下ja ,
請唔好太敏感。
而且佢又唔係指你離題,只係就藍莓問人名時善用PM ja 。

又,請注意用詞,謝謝。
佢講既係:

係我講起果件事, 藍莓姐問我既
咁佢話得"你們" 就唔只係藍莓姐既事啦

我認為係包埋講我,
咁又係我敏感嗎?

古惑果個已入我自己既ignore list
我都講左我既意見
呢個話題~完!!

honestly 我以後都唔知應該用咩野操詞, 拎咩野出離share 先岩喇

此篇文章於 08-20-09 10:27 AM 被 Seppie 編輯。
舊 08-20-09, 10:33 AM   #37
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
佢講既係:

係我講起果件事, 藍莓姐問我既
咁佢話得"你們" 就唔只係藍莓姐既事啦

我認為係包埋講我,
咁又係我敏感嗎?

honestly
太高深喇!
我以後都唔知應該用咩野操詞, 拎咩野出離share 先岩喇
咁事實上係真係只有你地先解讀到o既話題嘛,
所以佢咪用「你地」囉...... ~____~
而藍莓話自己離題,古惑的狼又無講過你離題,
即使你地講人名講d 唔講d 、都唔等於你所有post 都離題,
唔駛咩都攬埋上身嘛。 ~_______~

此外,人地提出建議,可能你覺得係抽水,
但「明明正經討論緊都要搵位入, 又要失敗果下好肉酸」始終有挑釁成份,
有必要咁上心嗎? =)

舊 08-20-09, 07:04 PM   #38
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

唔係呀, 係話緊我同某男仔 有個男仔講"雯雯"呀

舊 08-20-09, 08:07 PM   #39
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
唔係呀, 係話緊我同某男仔 有個男仔講"雯雯"呀
算啦
唔明既就唔明架啦
我唔係同好些人好熟ji ma
唔知我既事好應該既

舊 09-08-09, 09:52 PM   #40
GimGim
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
actually i think its better to have different friends and hobbies
u can learn more and see more

舊 09-08-09, 11:16 PM   #41
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: GimGim 查看文章
actually i think its better to have different friends and hobbies
u can learn more and see more
agree, you can try to know her/his new friends, or work on his/her hobby together!
its kind of romantic

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-09, 02:12 AM   #42
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
其實剛開始不久我已經意識到這個問題了.
今天傾電話的時候她說不如一起參加興趣班, 發展一些共同朋友.(即是說她也意識到了)
並說每次好像都是吃飯,只是消費活動, 參加興趣班能夠學習, 比較有意義.

其實我覺得不同圈子的情侶應該不少...
可否告之每次約會有什麼選擇? 除了吃飯看戲以外...
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-09, 07:38 AM   #43
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: mmssm 查看文章
今天傾電話的時候她說不如一起參加興趣班, 發展一些共同朋友.(即是說她也意識到了)
並說每次好像都是吃飯,只是消費活動, 參加興趣班能夠學習, 比較有意義.

我覺得真係人夾人,
例如我同女友好多活動都真係只係行街食飯......

樓主你自己本身有咩興趣?
女朋友呢?

舊 09-26-09, 10:58 AM   #44
liverwan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: mmssm 查看文章

其實情侶大多都係一齊玩一齊食
唔通真係一齊讀書做野就開心咩...

或者你係玩同食方面做多d嘗試
我覺得女仔大部分都對食有興趣..如果經濟能力許可咪咩菜咩地方都試下咁

至於玩真係睇人,有d女仔會想跟男友周圍去周圍影(如:濕地公園,360,米埔,博物館,釣墨魚,騎馬,日出日落,離島etc)
但有d女仔始終鍾意刺激少少(如:兩大主題公園)

又真係幾有經濟能力咪考慮下短線旅行甚至中長線
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:46 PM

手機版 | APP版