Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-24-10, 12:48 AM   #901
GN80667
Banned

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: HakiK 查看文章
只係過左兩年, 一堆用紅爐既都可以trans-am同beam-3系射擊 噴不用錢
又要講到一敵一萬,結果連部卒機既戰鬥力都等同月光炮級咁濟
為左令觀眾「體現」到果種壯大既戰鬥畫面,結果係將個cam wide到天文望遠鏡咁睇住d激光噴黎噴去再發生爆炸

其實應該係有bug
上左木星果堆寶寶型變革者被ELS吸又好同化又好
ELS之後至少應該知道人類乜黎
明明堆碎片落到地球都已經識變寶寶樣
而且堆變革者仲同VEDA有連接,
木星探撿隊遇害(?)果下ELS應該知哂地球同人類係咩一回事先岩

但係ELS 仲好似好無知咁又想抱下人,又話到本意係想(用拳頭)理解人類真係無解
不如設定返ELS本身真係想侵略地球好過啦
Trans-am跟番原作中既表現,似乎係驅動應用程式
裝左既太陽爐MS就用得,那樣量產機全部都用得並唔出奇,原本三紅個DATA係偷偷收埋係爐入面
連開發MS部份既地球成員都唔知,就應該會預左要泛用性高一點

木星太空船既變革體都死左幾十年,乜鬼野link都斷哂,仲有ELS係金屬生命體
理解機械構造就可能,不過血肉之驅點運作應該唔會理解
所以開頭果個擬態阿寶都只係有形無實
引用:
作者: knight-philip 查看文章
沒可能成為seed
因為變革者不只是由出生而來,有很多都是突然覺醒的
當你連自己也不知道有沒有可能變成變革者的時候,你還會去反嗎?
分分鐘一舉行反對行動的時候就發覺反對派裡有部份人都覺醒了
那還有可能反嗎?
小說版入面就話五十年後醞釀緊大戰
可能進化成變革者既人會同未進化既人有摩擦
不過就如你所講,普通人都會隨時打打下會進化,所以唔會有藍宇宙式既激進份子
大概係已進化同未進化既族群既利益衝突引發大戰

木星太空船既變革體都死左幾十年,乜鬼野link都斷哂,仲有ELS係金屬生命體

此篇文章於 11-24-10 12:51 AM 被 GN80667 編輯。
GN80667 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 12:58 AM   #902
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: money 查看文章
隻新MS係用GN drive+Els的嗎?
D字好細睇唔到

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 12:58 AM   #903
機神咆哮
Junior Member

註冊日期: Aug 2006
其實小說結局係點? 早幾頁果幅圖死左
有冇講到其他人最後點?
機神咆哮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 02:18 AM   #904
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
隻新MS係用GN drive+Els的嗎?
D字好細睇唔到
我記得看過水島的訪問

說那台MS頭部銀色的地方內部就是載著ELS的...
用途就沒有說(像halo般使用...?還是直接液態骨架?!囧)

舊 11-24-10, 02:23 AM   #905
連合一等兵
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: GN80667 查看文章
Trans-am跟番原作中既表現,似乎係驅動應用程式
裝左既太陽爐MS就用得,那樣量產機全部都用得並唔出奇,原本三紅個DATA係偷偷收埋係爐入面
連開發MS部份既地球成員都唔知,就應該會預左要泛用性高一點

小說版入面就話五十年後醞釀緊大戰
可能進化成變革者既人會同未進化既人有摩擦
不過就如你所講,普通人都會隨時打打下會進化,所以唔會有藍宇宙式既激進份子
大概係已進化同未進化既族群既利益衝突引發大戰

其實我到 e 家都唔明係乜野引致人類進化成變革者??

仲有...個個都用紅爐...乜唔係對人體有害咩??
連合一等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 03:45 AM   #906
狙擊手sohan
Game Master

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsohan66
XBox Live Gamertagsohan66
引用:
作者: 連合一等兵 查看文章
其實我到 e 家都唔明係乜野引致人類進化成變革者??

仲有...個個都用紅爐...乜唔係對人體有害咩??
原爐twin drive系統..gn粒子..

舊 11-24-10, 09:56 AM   #907
連合一等兵
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 狙擊手sohan 查看文章
原爐twin drive系統..gn粒子..
除剎那外...普通平民有接觸過 twin drive??
連合一等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 11:25 AM   #908
GN80667
Banned

引用:
作者: 連合一等兵 查看文章
除剎那外...普通平民有接觸過 twin drive??
開左一次大型TAB之後,周方區域有素質既人覺醒或預備覺醒
然後進一步感染其他人,設定既意思大概係這樣
變革者既進化模式有少少似傳染病既方式

擬似爐係第一期作為武裝用途有毒,第二期以後更改壓縮率後冇毒
正版爐壓縮率不對都會出現毒性,外傳00P入面試過出現死係正版粒子
既人,仲有一個有終身缺陷,同被擬似粒子打中冇分別
舊 11-24-10, 10:24 PM   #909
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
又想到個問題喎
00q果兩個新爐整得咁快ge?
兩年就搞掂?
唔係話要整好耐架咩?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 10:26 PM   #910
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: chunmanx 查看文章
又想到個問題喎
兩年就搞掂?
唔係話要整好耐架咩?
可能因為係專為OOQ整 所以同調...等技術要素簡化左唔少

冇乜詳細說明 總之兩年就整好

引用:
作者: GN80667 查看文章
開左一次大型TAB之後,周方區域有素質既人覺醒或預備覺醒
然後進一步感染其他人,設定既意思大概係這樣
變革者既進化模式有少少似傳染病既方式
沙慈淚目

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 10:31 PM   #911
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
又想到個問題喎
兩年就搞掂?
唔係話要整好耐架咩?
時代進步 技術進步

舊 11-25-10, 05:53 PM   #912
GN80667
Banned

引用:
作者: 秋山澪 查看文章
時代進步 技術進步
大使既祖先八十年前去木星已經剩番殘骸
其實五顆爐可能已經都有一百歲

今期日文HJ同埋DKH有好多未公開既新機設
舊 11-25-10, 08:33 PM   #913
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
看完的感想:
一套好認真的去爛的高達電影

不過石川姐姐的新歌很不錯就是

舊 11-25-10, 09:09 PM   #914
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
真係拜託了-.-究竟點先叫爛呀? 唔係人打人 冇無雙就是爛?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 10:18 PM   #915
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
引用:
作者: GN00508771 查看文章
可能因為係專為OOQ整 所以同調...等技術要素簡化左唔少

冇乜詳細說明 總之兩年就整好

沙慈淚目
引用:
作者: 秋山澪 查看文章
時代進步 技術進步
如果係咁ge話
其實剎那返到去果時
應該已經有能力整左好多個原裝太陽爐出黎
會唔會臨尾果艘遠航太空船係用太陽爐架呢?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 11:21 PM   #916
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
真係拜託了-.-究竟點先叫爛呀? 唔係人打人 冇無雙就是爛?
根據時下的情況:唔岩自己心水﹑「為何結果不是我想的那樣」,就係爛

舊 11-26-10, 12:05 AM   #917
luminezxa
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDlumine913
睇過唔少人評價,套電影版 「爛」
都幾多人理由都係因為 「高達唔應該去打外星人」
又或者係「打得少」&結局的關係

我自己就覺得成套野中心主題都講得好ok
最後有感受就係人同外星人都可以互相理解,但係點解人唔可以呢?

真心覺得感動位笑位 聲畫都真係唔錯
要講既真係得打會覺得少左d
luminezxa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 12:15 AM   #918
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
岩岩收到email
台灣打後會出中文版BD
可以cancel日版 complete edition lu

舊 11-26-10, 03:05 AM   #919
GN80667
Banned

引用:
如果係咁ge話
其實剎那返到去果時
應該已經有能力整左好多個原裝太陽爐出黎
會唔會臨尾果艘遠航太空船係用太陽爐架呢?
貌似作業用MS都已經用緊原裝太陽爐
不過始終時間再短都要係木星生產,唔會部部MS都有
舊 11-26-10, 09:56 AM   #920
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: luminezxa 查看文章
睇過唔少人評價,套電影版 「爛」
都幾多人理由都係因為 「高達唔應該去打外星人」
又或者係「打得少」&結局的關係

我自己就覺得成套野中心主題都講得好ok
最後有感受就係人同外星人都可以互相理解,但係點解人唔可以呢?

真心覺得感動位笑位 聲畫都真係唔錯
要講既真係得打會覺得少左d
+1
因為係想要理解自然唔會打得多

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 10:05 AM   #921
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: westpat 查看文章
岩岩收到email
台灣打後會出中文版BD
可以cancel日版 complete edition lu
知唔知台灣d官方譯名如何/

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 10:40 AM   #922
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
呢個世界每個人都會對套作品唔同評價
人地唔LIKE就係唔LIKE
-
其實如果套野比人數用爛同好比較..
一定是爛的比較多
情況就係咁樣
-
對GUNDAM來講新野就一定係好??
新野一定要接受???
起碼呢套野完全比唔到我睇GUNDAM睇00 TV版既感覺囉

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win

此篇文章於 11-26-10 10:43 AM 被 knife-edge 編輯。
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 10:51 AM   #923
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
知唔知台灣d官方譯名如何/
你指d機體名/人名個類?

我有台版full season DVD
講真,睇唔慣
全部(幾乎)機體都係叫咩咩天使
咩咩戰隊咁,超土
雖則好似好合理,但係個人反而鍾意無記用直譯,感覺"型"好多

基本上,連00F漫都係咁樣譯
老實講,有得揀台或港版,我會揀返港版

舊 11-26-10, 02:51 PM   #924
GN80667
Banned

劇場版之前我寧願用X天使
用音譯一來港譯省略太多音調,二來讀起來唔順口同埋有廚味
劇場版就調番轉頭用音譯好過X天使,今次天使既字眼都幾廚
量產機方面,我傾向叫戰旗或者勇者式,多過布勒同布里夫
舊 11-26-10, 03:21 PM   #925
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
台版d量產機名隻隻都XX式xx式先無厘頭....鐵人好地地叫鐵人都要叫鐵人式....
GN-X叫咩話?好似叫厄運式?...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[動畫] 「魔法少女リリカルなのはThe Movie 2nd A's」好評公開中!丨名古屋上映一週間の全席完売の記録樹立 Vol.4 money 日本動漫畫討論版 1000 07-25-12 10:56 AM
[動畫] hack//G.U. TRILOGY BD/DVD版発売中 money 日本動漫畫討論版 77 08-04-08 03:18 PM
[PS2]GUNSLINGER GIRL Vol.3圖片,8/19發售(動畫DVD同梱 ) 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 06-10-04 10:18 AM

現在的時間是 04:37 AM

手機版 | APP版