Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-04-18, 02:33 PM   #3676
KubrickS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: wai2408 查看文章
陸高 陸吉個D
只係渣古II果個模都有排玩..... 出埋D咩三連星呀白狼呀我肯定掃晒返屋企。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 04:29 PM   #3677
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: KubrickS 查看文章
只係渣古II果個模都有排玩..... 出埋D咩三連星呀白狼呀我肯定掃晒返屋企。
渣古頭出哂o的款就可以係到出多次...

btw, ensemble 1.5 o個 set 係唔係無咩現貨賣? 只係見網上有賣

舊 01-04-18, 04:32 PM   #3678
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章

NEO玩完啦咁耐無聲氣
睇過 neo part 3 實物, 原來都幾大隻下

舊 01-08-18, 04:22 PM   #3679
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
知唔知香港有冇邊度有散賣...?

https://twitter.com/mutaguti2/status/950025874925019138
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-18, 11:34 AM   #3680
J+1
望過黎呀!!!!!!

得d字嘅板先落轉載禁止w

http://bandaihobby.hatenablog.com/en...8/01/10/170000
由手機版發出
舊 01-11-18, 11:45 AM   #3681
J+1
望過黎呀!!!!!!

http://www.yatate.net/sd-g/sdlwstg2-2-matome.html
由手機版發出
舊 01-12-18, 01:31 PM   #3682
J+1
望過黎呀!!!!!!

白馬陣

https://twitter.com/HobbySite/status/951364395849805824
由手機版發出
舊 01-12-18, 08:16 PM   #3683
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011

FW GUNDAM CONVERGE: CORE GP03 DENDROBIUM W/O GUM
價格: HK$ 260.00
http://p-bandai.hk/bandaiasiawebshop/item-1100007347
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-18, 08:26 PM   #3684
D-boy

[Premium Bandai資訊更新]

不好意思,讓大家久等了!

之前向大家預告的另一商品FAZZ高達,我們終於得到回覆!我們將會在下星期一1月15日約下午04:00正式開始接受大家訂購。

如有任何更改,我們將會在這裡公布。

Bandai Candy Toy Hong Kong
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 08:24 PM   #3685
D-boy

FW GUNDAM CONVERGE: CORE FAZZ W/O GUM
價格: HK$ 160.00
http://p-bandai.hk/bandaiasiawebshop/item-1100007464

MS ENSEMBLE EX05 ZANNECK
價格: HK$ 260.00
http://p-bandai.hk/bandaiasiawebshop/item-1100007024
舊 01-15-18, 08:27 PM   #3686
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
260蚊買隻咁嘅二打六

舊 01-16-18, 01:57 PM   #3687
J+1
望過黎呀!!!!!!

出快左?

http://www.yatate.net/sd-g/sdlwstg2-3-matome.html
由手機版發出
舊 01-17-18, 10:25 AM   #3688
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
FORTE福音...終於肯搞個內構唔洗砌到手仔痛

Forte
strike

Ensemble
MK2

零格斯

要是STRIKE 係ENSEMBLE 就好了
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-18, 10:44 AM   #3689
J+1
望過黎呀!!!!!!

F怕背脊件parts變成之前唔記的咩系列單色硬膠公板化....不過咁樣可以增加重用度都還可...
由手機版發出
舊 01-17-18, 01:20 PM   #3690
卓洛
Junior Member

註冊日期: Sep 2003
隻Hi-nu用Ensemble內構,仲要肩關節用ball joint
卓洛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-18, 03:38 PM   #3691
wai2408
Crazy Gamer

引用:
作者: 卓洛 查看文章
隻Hi-nu用Ensemble內構,仲要肩關節用ball joint
好想佢搞埋ENSEMBLE 個BALL JOINT 都係球形 咁樣個可動範圍應該更加正
舊 01-17-18, 04:06 PM   #3692
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
好想佢搞埋ENSEMBLE 個BALL JOINT 都係球形 咁樣個可動範圍應該更加正
睇佢而家個思維有機會想將兩個系列統一化個骨架,之後兩邊互裝就更大空間
由手機版發出
舊 01-18-18, 10:26 AM   #3693
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
之前見SP版迪迪尼腳掌既構想都諗緊係唔係會同ENSEMBLE支架PARTS溶合﹐增加可動性同時降低成本﹐估唔到真係0甘做。

引用:
零格斯
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 10:38 PM   #3694
bbdaishogun

註冊日期: Oct 2013
原來更新左,有漫畫看,做乜都是由人變高達...
http://p-bandai.jp/item/item-1000119...rch&medium=pcp

此篇文章於 01-22-18 10:49 PM 被 bbdaishogun 編輯。
bbdaishogun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-18, 11:09 AM   #3695
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: J+1 查看文章
F怕背脊件parts變成之前唔記的咩系列單色硬膠公板化....不過咁樣可以增加重用度都還可...
由手機版發出
我反對用ENSEMBLE嘅公板化
咁樣好影響造形嘅還原度(後半胸永遠都灰色,除非佢至少都上返基本色,但睇ENSEMBLE就知唔會),
而且個個嘅體格都會變成一樣

相薄

此篇文章於 01-23-18 11:13 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-18, 11:56 AM   #3696
wai2408
Crazy Gamer

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我反對用ENSEMBLE嘅公板化
咁樣好影響造形嘅還原度(後半胸永遠都灰色,除非佢至少都上返基本色,但睇ENSEMBLE就知唔會),
而且個個嘅體格都會變成一樣
其實除左PB FORTE D SIZE 都係統一化 唔係跟返實際比例咁 反而NEO 有少少跟比例 好似NU 咁就特別肥大
舊 01-23-18, 12:28 PM   #3697
J+1
望過黎呀!!!!!!

如果因為公板而多左資源出多把武器比你呢?

至於公板如果肯出紅黄藍白黑5色配番前面心口主色其實都還可接受....可惜到呢刻都唔見...
由手機版發出
舊 01-23-18, 03:38 PM   #3698
wai2408
Crazy Gamer

引用:
作者: KubrickS 查看文章
之前見SP版迪迪尼腳掌既構想都諗緊係唔係會同ENSEMBLE支架PARTS溶合﹐增加可動性同時降低成本﹐估唔到真係0甘做。

邪惡笨大...G-DEFENDER 同 零格C個追加變形實擺PB 賣...
舊 01-24-18, 10:11 AM   #3699
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
其實除左PB FORTE D SIZE 都係統一化 唔係跟返實際比例咁 反而NEO 有少少跟比例 好似NU 咁就特別肥大
其實06設定圖,細看下卡壁尼,amx014,同高達系等等胸腰比例會有微妙分別的,如果公板化就吾會有依種還原度,雖然應該都冇咩人會留意....

引用:
作者: J+1 查看文章
如果因為公板而多左資源出多把武器比你呢?

至於公板如果肯出紅黄藍白黑5色配番前面心口主色其實都還可接受....可惜到呢刻都唔見...
由手機版發出
出到人人一把激光劍我唯有歡迎

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-18, 10:20 AM   #3700
J+1
望過黎呀!!!!!!

某戰犯就有機會
由手機版發出

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 05:58 AM

手機版 | APP版