Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-23-17, 12:42 PM   #151
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
Bound doc正 恰人唔遺意
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 07:26 PM   #152
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
我都係去練習場雷下隊友算
d片我唔識睇

舊 07-23-17, 10:32 PM   #153
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
我都係去練習場雷下隊友算
d片我唔識睇
我都覺得初心者時期普通捉下硬直好玩d
睇d高手對戰片感覺似係鬥郁得快開彈幕同鬥運咁...

話說幾時開返個GAF民間人限定房和平下?

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 07-23-17 10:35 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 10:39 PM   #154
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
我都覺得初心者時期普通捉下硬直好玩d
睇d高手對戰片感覺似係鬥郁得快開彈幕同鬥運咁...

話說幾時開返個GAF民間人限定房和平下?
都好丫, 我係地雷黎架 去到練習場都係一半一半勝率

舊 07-23-17, 11:15 PM   #155
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
你地唔好NEW TYPE扮地雷好喎

舊 07-24-17, 01:00 AM   #156
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
真地雷路過a

舊 07-24-17, 01:26 AM   #157
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

連線過就知
唔好嫌我太廢出po 我就ok

舊 07-24-17, 01:39 AM   #158
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
真心嬲,等你地見識下咩先係擁有Super廢人力量O既Super廢人GOD

舊 07-24-17, 11:38 AM   #159
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
其實,反而覺得dlc會有bug...

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-25-17, 05:44 PM   #160
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
中手好難做

打新手可以完勝又話屠夫,打高手又毛都掂唔到條

我只不過係想好似傳統既gvg咁玩捉落地姐,我已經盡左力去做基本功,唔開轉身槍,時刻留氣落地,體力立回,點解會俾班高手用特殊移動舞來舞去,好似玩花式特技咁,我又完全打唔中佢地,但佢地可以控到部機無氣都可以靠特殊移動去想去想地方,落地0硬直,隨時隨刻出現打你一set

對於班new type,我完全反應唔切

我都係返去自由模式打返very hard既電腦啦...

此篇文章於 07-25-17 05:48 PM 被 leo1988 編輯。
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-17, 05:54 PM   #161
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
但佢地可以控到部機無氣都可以靠特殊移動去想去想地方,落地0硬直,隨時隨刻出現打你一set

邊可能

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-17, 05:55 PM   #162
leo1988

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
但佢地可以控到部機無氣都可以靠特殊移動去想去想地方,落地0硬直,隨時隨刻出現打你一set

邊可能
當然唔可能..但都接近呢個程度
舊 07-25-17, 07:30 PM   #163
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
真地雷揮手/

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-17, 08:01 PM   #164
sck01
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
軍階戰出黎之前,望一下自己的勝率...49%
係FB 3部過千戰的愛機自由,SF,2500黑獨

SF味出無得講,黑獨勝率跌到扒係到,32場勝10...WTF
我明黑獨NTD後弱左好多,+上佢生MODE強化左好多,所以我都5係有NTD就爆,覺醒無腦衝...
但總係係槍戰打打下無啦啦食左幾槍,跟住成條命就無左...

自由都叫保持到,56場勝29,同我係FB都差5多,CS個性能我真係覺得叫做有好過無,性能一般得黎同特格相性差,後格STEP急落很好很強大

真心希望削一下FAZZ,明人,再改左個鐵O援護,這3者真的很煩(當然鐵O我都有用就是了)
sck01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 12:00 AM   #165
LonelyBlue

3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: leo1988 查看文章
中手好難做

打新手可以完勝又話屠夫,打高手又毛都掂唔到條

我只不過係想好似傳統既gvg咁玩捉落地姐,我已經盡左力去做基本功,唔開轉身槍,時刻留氣落地,體力立回,點解會俾班高手用特殊移動舞來舞去,好似玩花式特技咁,我又完全打唔中佢地,但佢地可以控到部機無氣都可以靠特殊移動去想去想地方,落地0硬直,隨時隨刻出現打你一set

對於班new type,我完全反應唔切

我都係返去自由模式打返very hard既電腦啦...
呢d都算 對面HS 自已友盲衝

真心灰
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 03:48 AM   #166
阿魚

PSN  IDL_MajoR
地雷揮手

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-26-17, 09:43 AM   #167
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
當然唔可能..但都接近呢個程度
硬直一定會有嘅,差在捉唔捉到啫
捉得到嘅硬直就叫破綻,捉唔到嘅咪空中轉體翻騰三周半落地冇水花囉
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 10:03 AM   #168
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
由fb已經開始有呢個傾向啦
Mbon更加誇張
Gvs萬惡dive令觀感更剋人憎姐
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 06:27 PM   #169
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
我睇d所謂官方大賽d片只係覺得班人紅lock尾鬥快鬥彈幕, 根本無得捉硬直...
係都内某所大會個班有d真係打技術, 真心配服

舊 07-26-17, 10:16 PM   #170
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
我睇d所謂官方大賽d片只係覺得班人紅lock尾鬥快鬥彈幕, 根本無得捉硬直...
岩岩完左果場決賽咪reborn vs reborn, 無聊到呢
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 01:58 AM   #171
leo1988

引用:
大家覺得高達對戰今日發展成呢種打法,係唔係真係好好玩?

定係只係為左打得贏,上級班人先被迫用呢種勝率高既打法?

說到底,由fb,mb開始,個遊戲系統大家覺得有無問題?
舊 07-27-17, 03:28 AM   #172
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: HakiK 查看文章
岩岩完左果場決賽咪reborn vs reborn, 無聊到呢
最無奈以前見到都内某所大會d高手打比賽連埋身鬥技術既機會都無, 比隻SF 綠lock由開場拉到尾...

引用:
大家覺得高達對戰今日發展成呢種打法,係唔係真係好好玩?

定係只係為左打得贏,上級班人先被迫用呢種勝率高既打法?

說到底,由fb,mb開始,個遊戲系統大家覺得有無問題?
我由bandai接手攪exvs就不滿到依家, 但無得揀

此篇文章於 07-27-17 03:40 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 07-27-17, 07:40 AM   #173
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我鐘意以前冇咁多彈冇得亂射冇咁多cancel技巧
打唔中咪cancel走你有cancel我有cancel行動冇咁深思熟慮
由手機版發出

此篇文章於 07-27-17 07:43 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 07:58 AM   #174
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
唔知我有冇理解錯
只要大家行得夠埋你點dive點cancel始終都係有機會捉到你
大家距離遠,就算你知佢幾時落地都係唔會捉到

而家我睇住人哋開槍打唔中就即dive落地
對面好平常咁cancel開多槍結果我食到應一應
可能佢仲要冇意思要捉我落地只係喺度狗射
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 08:45 AM   #175
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

個step dive近距離係有得捉, 甚至用豆可以追到中為止
但500機或玩得熟d個識睇情況或拉遠距離用

夾過一隻神G-Arcane識遠距離捉step dive, 真係見佢下下都捉到

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:28 AM

手機版 | APP版