Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-28-18, 09:28 PM   #526
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: 細路翔 查看文章
:(
我剩係想知東尼下一集係咪要用泰坦星既資源一個人整架宇宙戰艦出黎返鄉下
ha?

Thor個新斧頭已經可以做傳送門⋯

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 10:09 PM   #527
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ahleung 查看文章
劇透

無睇漫畫, 但一路聽thanos+6粒infinity stone既能力都覺得太屈機. 正如而家嚮電影咁, 你一拳打埋去, 佢將你變做幻影穿過去又得, 拆散成一粒粒(仲要未死)又得, 將你封入牆又得. 咁仲打條毛? Avengers可以反勝先至唔合理.
同感

其實一開片就好有呢個感覺,去到最尾係得科同佢有得揪;對魁隆戰鬥中無其他主要角式領當真係「好畀面」--唔係點賣玩具?

舊 04-28-18, 10:11 PM   #528
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
ha?

Thor個新斧頭已經可以做傳送門⋯

都要有人話到畀科知鐵皮佬嚮泰坦星先得㗎~

另外:唔好拉埋 DCEU 一齊嚟講好冇?

舊 04-28-18, 10:15 PM   #529
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
無睇過美漫

不過thanos同doctor strange D招數都好似jojo
某D敵人角色又好似龍珠..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 10:59 PM   #530
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
都唔係無得打ge

>> 無睇漫畫, 但一路聽thanos+6粒infinity stone既能力都覺得太屈機. 正如而家嚮電影咁, 你一拳打埋去, 佢將你變做幻影穿過去又得, 拆散成一粒粒(仲要未死)又得, 將你封入牆又得. 咁仲打條毛? Avengers可以反勝先至唔合理.

咁理論上有兩粒石都屈機了
不過要記得手套有一個握拳先用到能力的機制
又唔會自動保護主人
可以突擊偷襲 (e.g Titan一戰的情況)

而劇尾Thanos擺明居馬殺過來搶野
除左Scarlet Witch,其他人只係平常物理攻擊,能力又唔勁,仲要迎面單挑,又點會唔死
如果下集Thor + Scarlet Witch + Captain Marvel + Doctor Strange + Hulk (?),能力勁好多,攻擊方式又唔係限於物理層面,又唔同玩法了

但最重要劇尾全宇宙死一半人後
你見隻手套個樣係爛哂的
分分鐘壞左無得再用

>>其實一開片就好有呢個感覺,去到最尾係得科同佢有得揪;對魁隆戰鬥中無其他主要角式領當真係「好畀面」--唔係點賣玩具?

所以編劇都醒
真打只係得Titan一場,係群抽,角色也知道Thanos握拳先用石的能力就去搶手套,係咁突擊偷襲,睇落去「公平」好多

此篇文章於 04-28-18 11:29 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 12:02 AM   #531
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
不解之謎:IM件甲
點解咁岩有一招係用黎封手掌?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 12:33 AM   #532
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: Kain 查看文章
不解之謎:IM件甲
點解咁岩有一招係用黎封手掌?
估計
萬能的納米科技

此篇文章於 04-29-18 07:36 PM 被 12號四分衛 編輯。
舊 04-29-18, 12:35 AM   #533
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

同埋...
可以用Dr Strange 的 Spell 走人???
舊 04-29-18, 02:53 AM   #534
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 細路翔 查看文章
:(
我剩係想知東尼下一集係咪要用泰坦星既資源一個人整架宇宙戰艦出黎返鄉下

仲有Nebula喺度架。

Tony可以同Nebula做交易,幫Nebula改良佢嘅機械身體零件,而Nebula就做佢臨時助手。

話晒Nebula係半機械人,幫手整太空船可以話係事半功倍。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 07:06 AM   #535
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
:)
點睇都覺得電影版隻猩猩完全係放緊水,你睇佢開場認真少少幾野就打爆綠皮

有心的話東尼一下就比佢開罐頭啦

地球個一場隊長可以擋到戴住套套既佢一陣應該係因為兩個人性質好相似

基本上都係有好強烈既個人正義感,覺得一件應該做而自己又有能力做到,就會無視身邊所有因素死衝...

睇住猩猩最後一副終於可以退休既表情唔知點解想比罐啤酒佢

有無人覺得電影版無論動機定開片放水既程度都同天元突破既反螺旋好Q似
一樣都係想令對方絕望知難而退,同時又好想有人有足夠實力/意志力阻止自己去搵另一個方法解決問題

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-29-18 07:16 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 09:00 AM   #536
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:

DCEU 無咗Zack已經變質,更加無睇頭

同一道理Thor點知要立即去Wakanda做救兵呢? 聽到Stan lee定係導演發出迷之聲?

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 10:51 AM   #537
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:

Thor
Thor 咪知lo, GOTG咪話去泰坦捕Thanos, 點都會返去睇睇仲有冇生還者丫,一係已經睇左&球埋Tony先再返地球

舊 04-29-18, 01:12 PM   #538
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
DCEU 無咗Zack已經變質,更加無睇頭

同一道理Thor點知要立即去Wakanda做救兵呢? 聽到Stan lee定係導演發出迷之聲?
戦友の絆

舊 04-29-18, 03:34 PM   #539
肉羊哩咖
griffin611

今日睇第二次

睇多少少細節

經各位老細一提:科去咗地球而唔係去泰坦星,又係另一個bug 咯,正路係同班「茂利」會合㗎嘛

鐵皮佬同 Nebula 可以揸返 Star Lord 艘太空船走(周圍咁打法都唔爛),去邊要待後續點講 ;仲有,當鐵皮佬開頭上咗太空船無耐,佢同 Friday 斷咗線,全程都係靠佢自己,今次真係至 A1 以來最威嘅一次(雖然對手放水)

個人直覺係 Dr Strange 講嘅唯一勝算係伏 Thanos,但化灰之前講嗰句:而家咁至係終局,就好耐人尋味,正路仲係醫生見到嘅 good ending,不過覺得無咁簡單嘅

有無人 call 678-136-7092?

"(Alright) I do it myself" 係咪新嘅 "I have a bad feeling about this"

此篇文章於 04-29-18 03:42 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 07:15 PM   #540
12號四分衛
Game Master

引用:

睇多少少細節

經各位老細一提:科去咗地球而唔係去泰坦星,又係另一個bug 咯,正路係同班「茂利」會合㗎嘛

兩睇

Thor同Starlord小隊分開之前有無提過要去Titan會合? 無記錯係Nebula比資料Starlord小隊去Titan星?

以Thor的視點,佢最少知道Mind Stone係地球,加上舊情人係地球,去地球都合理

舊 04-29-18, 07:33 PM   #541
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Thor
Thor搞咗好耐先得到Stormbreaker,跟住應該係去Knowhere搵GotG,咁當然睇到變晒廢墟。咁佢同Rocket, Groot又唔知GotG去咗Titans,唯一知道其餘Infinity stones喺地球,就翻地球,然後喺太空一見Wakanda被襲就知Thanos喺邊。

(如果將以上拍晒出嚟,你地唔覺得好無聊咩?打斷晒ending節奏)

此篇文章於 04-29-18 07:36 PM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 08:53 PM   #542
ゆり

2刷完

apm個戲院d聲真係好難聽

都係元朗imax好
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 09:22 PM   #543
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Thor
Thor搞咗好耐先得到Stormbreaker,跟住應該係去Knowhere搵GotG,咁當然睇到變晒廢墟。咁佢同Rocket, Groot又唔知GotG去咗Titans,唯一知道其餘Infinity stones喺地球,就翻地球,然後喺太空一見Wakanda被襲就知Thanos喺邊。

(如果將以上拍晒出嚟,你地唔覺得好無聊咩?打斷晒ending節奏)
恕本人愚昧

科未必去過泰坦,去過就順手接埋鐵皮佬一眾,可能去過 Knowhere,跟住先去地球,本人個問題係,地球咁大,科一行人點知嚮正一正 Wakanda 呢?要注意科之前未去過故噃!所以本人當呢個係個 bug 算~

舊 04-29-18, 09:44 PM   #544
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
引用:
恕本人愚昧

科未必去過泰坦,去過就順手接埋鐵皮佬一眾,可能去過 Knowhere,跟住先去地球,本人個問題係,地球咁大,科一行人點知嚮正一正 Wakanda 呢?要注意科之前未去過故噃!所以本人當呢個係個 bug 算~
我覺得
番地球係搵隊長/HULK啫
地球佢識幾多人丫

舊 04-29-18, 10:20 PM   #545
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
恕本人愚昧

ER...
成揸太空船撞落WAKANDA
唔去果度仲去邊度
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 10:59 PM   #546
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
恕本人愚昧

好簡單...
因為科係神...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 11:35 PM   #547
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

引用:
恕本人愚昧

甘講啦
佢舊果個鎚都識自動追人,甘新果個Storm Breaker識自動帶佢locate去Wakanda追隊長同Hulk有咩甘出奇?

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-18, 12:12 AM   #548
Game Master

引用:
恕本人愚昧

因為

擁有彩虹橋力量嘅人通常會附有千里眼,所以以前Heimdal對世界樹九界內嘅動向瞭如指掌。以前雷神都係經常走去問Heimdal關於佢女朋友Jane Foster喺地球嘅動態。

而家新嘅戰斧Stormbreaker附有彩虹橋嘅瞬間轉移力量,雷神順理成章亦自然有千里眼能力,就知道最後粒聖石喺Wakanda。

至於點解去地球?電影開頭Thanos當住佢面話知道地球有兩粒聖石。既然GotG去咗Knowhere,佢當然去地球部署先啦。

舊 04-30-18, 12:52 AM   #549
Game Master

http://deadline.com/2018/04/avengers...202378032/?v=3

已經打破咗星球大戰7嘅票房紀錄。

Deadpool Ryan Reynolds發電祝賀

舊 04-30-18, 07:10 AM   #550
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
感想
星期日終於睇左, 就算第一日中左雷知哂劇情
去到果D位個感覺都係好衝擊
不過同場後面有兩三個大陸/台灣腐女睇到喊左半場, 搞到我好出戲

劇情都無咩好討論了, 前面巨巨s都講得7788
而家只係諗復4會唔會死哂元祖果班然後復活新一代繼續落去
phase4又要等復4上埋先有消息
尼一年都仲有排捱

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 08:29 AM

手機版 | APP版