Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-21-14, 07:15 PM   #1651
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
無睇過小說,覺得#24好好睇

我覺得一個好朋友離開,會令人唔開心,想喊,就係咁簡單,不用太多理由吧

舊 12-21-14, 10:36 PM   #1652
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
去有紀的葬禮的都是ALO的玩家嗎?
去她葬禮的人出奇地多

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-14, 11:02 PM   #1653
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: phil077 查看文章
去有紀的葬禮的都是ALO的玩家嗎?
去她葬禮的人出奇地多
係,小說有講

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-14, 12:47 AM   #1654
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
套野做到比我個FEEL呢
原來亞絲娜搞咁多野係為左套劍技
優紀死前D人來哂就好似開PARTY咁
原作小說係點我唔知,但故事結構上冇大分別我都覺得可以慳返
上幾頁有版友SEND左END比我,睇完我講左句痴線
同為一個人既作品我真係欣賞加速個故事結構多好多
我唔理佢小說文筆有幾好,刀劍故事結構我唔鐘意
亞絲娜好黑.
以單手劍來講佢已經勁過桐人.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-14, 03:48 AM   #1655
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
點講好呢..我睇到既野係asuna從由紀身上學習到必須要不懼怕與人在意見上相爭也要清楚表達自己的主張及意願(習得劍技只是omake),成功解決了母親問題
先不論咁多onlinegame player去參加一個player既告別式(現實)是否合理,我猜大概是因為觀眾未能從動畫表達中感受到劇中alo玩家對絕劍的認知度有多高,所以難以理解這行為的合理性(出藉告別式)
演出的確平淡如水無波起伏,大概監督君是跟原作者有怨的吧?w
桐人無敵萬歲!

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-14, 07:45 AM   #1656
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
亞絲娜好黑.
以單手劍來講佢已經勁過桐人.
無用,佢依招學完之後一次都無係劇情上用過出黎

係依套野用同系武器搶主角風頭係死罪黎架

至於今集除左無得睇救世主比絕劍打成豬頭我覺得無其他問題

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-14, 08:28 AM   #1657
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
http://kotaku.com/ffxiv-community-ho...ium=Socialflow

FFXIV Community Holds Massive Vigil For A Dying Player

今次sao2算最好睇係絕劍

那時ff11有online fd身體有事唔可以再玩,係jeuno睇住佢offline,那時個感覺好sad

舊 12-22-14, 09:10 AM   #1658
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Kewellma 查看文章
點講好呢..我睇到既野係asuna從由紀身上學習到必須要不懼怕與人在意見上相爭也要清楚表達自己的主張及意願(習得劍技只是omake),成功解決了母親問題
先不論咁多onlinegame player去參加一個player既告別式(現實)是否合理,我猜大概是因為觀眾未能從動畫表達中感受到劇中alo玩家對絕劍的認知度有多高,所以難以理解這行為的合理性(出藉告別式)
演出的確平淡如水無波起伏,大概監督君是跟原作者有怨的吧?w
桐人無敵萬歲!
告別式嗰段,我個人覺得係川原將自己嘅夢想過度理想化
係加速都可以睇出,川原會覺得腦波game係可以打破人類嘅隔膜,因為腦波game唔可以帶假面具,想喊就喊,想笑就笑,每一個人都係真心交流,然後一齊吹水,一齊煲劇,建立一個不存在利益關係嘅友誼,呢個亦係劇中矛場叔嘅把遊戲變成異世界嘅其中一個理由吧?
不過站在一般人嘅角度,大概只會想講一句「咪又係一班網廢」

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-14, 02:08 PM   #1659
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 0001 查看文章
對唔住大家....
我無睇過小說....
但係第24...
我係睇到...大笑......
係悲極而笑果隻....
眼己爆水.....
如果呢到你都覺得 ok 既,都係建議你去睇小說吧。就算單獨只睇第七本都好。

舊 12-23-14, 02:58 PM   #1660
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
SAO
239/40402 エイル
3556/36091 戸松
5430/34829 LiSA

舊 12-24-14, 02:36 AM   #1661
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002

毫無違和感~

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-14, 05:55 AM   #1662
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
咁就可以解釋到一個大小姐為咩委身比個電工宅
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-14, 09:48 AM   #1663
細路翔
The One

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
咁就可以解釋到一個大小姐為咩委身比個電工宅
一個差d比個頭盔燒腦,玩第二隻game照樣用返果舊殺人兇器既天才都算電工宅?!

雖然佢唔用果舊野可能當初玩ALO就無得繼承SAVE空降神兵一登入就打爆頂玩(笑)

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-14, 03:11 PM   #1664
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 12-25-14, 03:27 PM   #1665
money
◆.西野司命.◆

舊 12-25-14, 07:02 PM   #1666
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 04:53 PM   #1667
money
◆.西野司命.◆

舊 12-29-14, 05:56 PM   #1668
money
◆.西野司命.◆

舊 12-30-14, 06:47 PM   #1669
money
◆.西野司命.◆

ソードアート・オンライン2 【全 巻】
巻数    初動       2週計      累計     発売日
      BD(DVD)     BD(DVD)    BD(DVD)
01巻 15,157(*3,314) 16,823(*3,838) 17,677(**,***) 14.10.22 ※合計 21,515枚
02巻 14,398(*2,847) 15,667(**,***) 16,086(**,***) 14.11.26 ※合計 18,933枚
03巻 13,785(*2,825) **,***(**,***) **,***(**,***) 14.12.24 ※合計 16,610枚

舊 12-30-14, 07:16 PM   #1670
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 12-31-14, 04:30 PM   #1671
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 12-31-14, 11:01 PM   #1672
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
我同大家係睇緊同一套大結局嗎?點解反差咁大?

可能因為冇睇原著,我唔覺幾百個ALO玩家目送木棉季與世長辭嗰幕有乜問題。

個人其實都希望第三唔好再比A1做,但我又覺得聖母聖詠篇起碼比GGO篇好睇好多。
同感. 似乎彈得最勁嘅通常都有睇過原著, 咁似乎我地"有幸"可以未睇原著直接睇動畫版... LOL

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-15, 04:58 PM   #1673
money
◆.西野司命.◆

――SAOですが、また続編を頼まれたら

伊藤:いやー、どうでしょう。終わりが見えない話の続きをやり続けるのはしんどいかなあ。
イメージが完全にSAOの人になってしまいますし。ちなみに別の企画ももう走ってます。

舊 01-03-15, 09:54 PM   #1674
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: money 查看文章
――SAOですが、また続編を頼まれたら

伊藤:いやー、どうでしょう。終わりが見えない話の続きをやり続けるのはしんどいかなあ。
イメージが完全にSAOの人になってしまいますし。ちなみに別の企画ももう走ってます。
しんどい!?動畫整成咁, 哩個伊藤監督仲好意思話しんどい!?!?

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-15, 10:23 PM   #1675
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: YHW 查看文章
同感. 似乎彈得最勁嘅通常都有睇過原著, 咁似乎我地"有幸"可以未睇原著直接睇動畫版... LOL
+1

冇睇原作.直接睇動畫版我覺得結局冇問題.氣氛還好.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 06:17 PM

手機版 | APP版