Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-10-13, 08:21 PM   #851
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: keijoey 查看文章
人地舉下手就升官發財,都唔知幾醒
盲,聾,腦殘既係咩都唔做等死果班港豬
所以有時覺得自已開左眼係好痛苦的,做一隻不聞不問嘅豬有時仲幸福的
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 08:22 PM   #852
神鋼重工
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: keijoey 查看文章
人地舉下手就升官發財,都唔知幾醒
盲,聾,腦殘既係咩都唔做等死果班港豬
政府要慨係一班白痴
神鋼重工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 08:24 PM   #853
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
10個香港市民

10個都話強積金收費有問題

我真係睇唔出邊到無問題
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 08:35 PM   #854
yorkyork

註冊日期: May 2010
又一次見證民建聯全心為港
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 08:38 PM   #855
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
多謝民建聯之前先多謝投票比佢地既人

舊 01-10-13, 08:43 PM   #856
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: Sar8 查看文章
多謝民建聯之前先多謝投票比佢地既人
當中有好多世叔伯

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 08:57 PM   #857
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
九西真係多高人,老鼠芬又黎懲罰選民喇。
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/...00176_094.html
引用:
政情:廢腑之言:鼠王芬叫建築工改名 「城市美容師」
向來創意無限、金句多多嘅西九新動力立法會議員梁美芬(鼠王芬),自從成功連任後,風頭一時被同屬建制派嘅新丁盟友蓋過,佢亦沉寂咗一排。不過,鼠王芬尋日終於推出新作,話說立法會大會上討論建造業人手短缺時,建議將建築工人改名為「城市美容師」,話可以洗脫建築行業辛苦兼冇前途嘅負面形象喎。發展局局長陳茂波聽完後真係一頭霧水,完全唔知畀咩反應鼠王芬,同鼠王芬高唱《快樂西九》立法會選舉戰歌一樣,娛樂性十足。
有邊行唔夠人改個夠 grand 既名就解決到,請唔到人洗碗喎,改個咩名堂好?

舊 01-10-13, 09:11 PM   #858
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
我頂你個肺民賤聯

真係成班都唔知盲既定聾既

定係腦殘
你都唔係今日至知佢地屁股控制腦袋架啦

引用:
作者: 小嘉 查看文章
10個香港市民

10個都話強積金收費有問題

我真係睇唔出邊到無問題
睇唔出有問題至坐到佢地個位架

舊 01-10-13, 09:37 PM   #859
cnw1126
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002

舊 01-10-13, 09:44 PM   #860
Penny仔

PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: 2dn 查看文章
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/...00176_094.html

有邊行唔夠人改個夠 grand 既名就解決到,請唔到人洗碗喎,改個咩名堂好?
餐具美容師.....咁上下掛
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 11:26 PM   #861
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: メソウサ 查看文章

睇完元秋再睇毓民
你唔會明點解毓民會少票過個八婆
好多人眼中佢地做嘅事唔實際
成日都係平反六四, 關我鬼事?
僭建好大件事咩, 又唔影響到人, 使唔使落台呀?
諸如此類
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 11:54 PM   #862
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
貪得意上Google查下「城市美容師」,原來概念係源自強國。仲以為鼠王芬咁「別出心裁」

舊 01-11-13, 12:01 AM   #863
Fean
Game Master

引用:
作者: 2dn 查看文章

專責食具衛生督導委員會常務理事

舊 01-11-13, 12:07 AM   #864
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
長老呢排講野好似正常左好多

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 12:32 AM   #865
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: Fean 查看文章
專責食具衛生督導委員會常務理事
捽碟DJ
由手機版發出
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 12:52 AM   #866
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
食器保安司

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 07:25 AM   #867
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
今屆政府唔會再捉新界僭建架啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 11:42 AM   #868
真十人€
Game Master

PSN  IDhokcjp
引用:
外媒紛報道收緊查冊 恐礙資訊透明

【明報專訊】繼彭博通訊社後,多家外國傳媒包括《紐約時報》、《華盛頓郵報》、《華爾街日報》、美聯社及法新社等,昨日分別報道指香港政府修訂《公司條例》後將妨礙傳媒及潛在投資者調查公司董事個人資料,影響資訊透明度。香港外國記者會昨亦致函特首梁振英,表明關注且反對新條例。

財經事務及庫務局回應本報查詢表示,在新條例下,公眾及傳媒可繼續取得通訊地址以及身分證明文件部分的號碼。就香港身分證,局方建議讓公眾及傳媒取得字母及其中3個數字,並指應已足夠分辨有關人士。局方稱會繼續聽取公眾意見,讓有合理需要者可繼續取得相關資料。

外國記者會函特首反對

《公司條例》附例正分批呈交立法會審議,當中牽涉董事資料的條文訂明,日後公司董事身分證號碼及地址等資料只能讓特定人士或機構索取。香港外國記者會昨亦致函特首梁振英指該會關注並反對新例,並要求梁振英履行上月向該會表示保障新聞自由的承諾,撤銷新例。

紐時:報道溫家寶家產曾用港資料

《紐約時報》報道稱,其早前揭發總理溫家寶家族秘密財產的報道及彭博通訊社就中國共產黨黨總書記習近平財產的報道,均用上港府提供的公司董事個人資料。
該報引述香港團體指新例將嚴重影響傳媒調查高官與議員利益衝突及私營機構不誠實行為時,常用到的其中一項主要資訊來源。

《華盛頓郵報》則指新例令人擔心香港作為亞洲一個相對透明及開放的商貿中心的地位正下降。

華爾街日報:令港媒失去翅膀

《華爾街日報》在報道中引述本地社運人士所指,新例將「讓經常揭發令北京當局感不安的黑幕的香港傳媒失去翅膀」,並引用去年一個調查的結果,指愈來愈多香港人擔心新聞自由收窄。
咁大漏洞,為保障內地高官權貴,真係唔做野唔得。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 11:58 AM   #869
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
別有用心ge外國勢力又粗暴干預中國內政
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 02:25 PM   #870
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
梁栢堅

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-13, 09:29 PM   #871
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 真十人€ 查看文章
咁大漏洞,為保障內地高官權貴,真係唔做野唔得。
再一次証明班狗官為搏阿爺歡心, 任何破壞香港價值o既野人都做得出
反正撈夠油水就去外國, 香港變成點都唔關佢地事

舊 01-12-13, 07:25 PM   #872
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
成龍係唔係可以開一個獨立topic,完全唔知貼邊個topic好
....又有野講了.......睇來佢連啊咩黎架o既票房都唔理了........

http://thehousenews.com/politics/%E6...1%A1%E5%9C%8B/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 02:03 PM   #873
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
成功爭取

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 03:36 PM   #874
真十人€
Game Master

PSN  IDhokcjp
唔係應該搵食環署同只係發告票?點會報警重要帶埋番警署。。。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 04:19 PM   #875
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
驅散時令電視畫面"好看一點"

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 10:20 PM

手機版 | APP版