Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-16-09, 10:31 AM   #26
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
好驚
希望佢無事

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 10:36 AM   #27
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
酒井失蹤我真係冇乜feel
呢個真係希望唔好有事呀

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 10:36 AM   #28
aoi-加賀
Game Master

註冊日期: Mar 2009
有中國小新頂上.......
aoi-加賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 11:05 AM   #29
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
行山出事?
唔係呀化
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 01:15 PM   #30
hkprague
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: mikemike 查看文章
死無全屍即是未確定死左
作者連松板老師點振作都畫左,好難吐番個便當出來po....
本搞笑漫突然有咁現實的橋段,唔知係咪作者今次出走的先兆。

(斷估) 作者想"出去"一下,看清現實,再畫一個小新的"沒有家的男孩"版?

點都好,希望作者唔好有事呀。都追左套野差不多50期啦。
hkprague 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 01:17 PM   #31
hkprague
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: Rance 查看文章
....
廣志返黎呀,你間屋重有卅十幾年供款未供完架
哎呀,笑左tim
hkprague 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 02:04 PM   #32
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
【商台互動娛樂組】長青漫畫《蠟筆小新》(日文:クレヨンしんちゃん)中的主角野原新之助(小新)在故事內常常做出令人感到難堪的搞笑行為,令父母無時無刻都感到非常擔心。不幸地,《蠟筆小新》之父臼井儀人(真名:臼井義人),最近都成為一個「令人擔心」的人,據日本警方在今日表示,臼井儀人在上星期五(9月11日)起已經失蹤,希望一眾國民可以幫手尋人!

現年51歲、與小新「同住」於埼玉縣春日部市的臼井儀人,於上星期五早上向家人表示,將會一人獨自到附近的群馬縣登山遠足,但在預定時間內都未有回家,臼井的妻子不禁焦急萬分,並立即在丈夫失蹤翌日發出尋人啟事。據了解,臼井儀人在出門前帶有手提電話,但是家人與警方一直未能聯絡上,電話一直是維持著無人接聽的狀態。由於事件已經發生接近一個星期,埼玉縣警署已經發出尋人啟事之餘,同時亦與群馬及長野縣的警方保持聯絡,在進行搜索活動外,亦會嘗試找尋當日在附近遠足的目擊者。據朝日新聞社透露,登山遠足是臼井儀人日常的活動習慣,而且通常都是一人前往。

漫畫《蠟筆小新》一直是風靡日本、香港、甚至是台灣的人氣漫畫,更被改編成動畫。然而一直屬喜劇性質的《蠟筆小新》,竟然在數期之前發生主要角色死亡、令人傷感的情節,令一眾習慣歡笑的Fans感到非常錯愕,令外界對臼井儀人目前的心情引起了懷疑,到底臼井儀人在近年的心境出現了甚麼的變化?而他為何在漫畫題材起變化後突然失蹤?一切都充滿未解的疑雲。
exiazero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 02:09 PM   #33
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
德郎都唔係咩主要角色o者....

舊 09-16-09, 02:37 PM   #34
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: Rance 查看文章
德郎都唔係咩主要角色o者....
但對松板老師緊要ma佢已經獨身30年了

希望快d搵到臼井老師
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 02:38 PM   #35
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
黠會咁…
唔通佢又炒KILL U LATER、吸毒等等…

舊 09-16-09, 02:40 PM   #36
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
你話佢寫到廣志美冴阿爺阿公呢d瓜左我就信佢心境有變化...應該都係純粹意外o者....

舊 09-16-09, 02:47 PM   #37
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
畫左十幾年終於頂唔順放大假咋話
我都覺得似...
不過唔覺唔覺,有無10年啦???
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 02:50 PM   #38
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
我都覺得似...
有啦

我3,4歲果時已經睇緊小新漫畫
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 02:52 PM   #39
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
希望佢乜事都冇

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 03:26 PM   #40
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
我都覺得似...
有啦....
我記得我6,7歲開始睇到而家
都14先囉......

我聽到我都覺得好驚....
真係希望佢唔好有事啦.....
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 03:29 PM   #41
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
連載期 1990年夏天至今

廿年都黎緊

舊 09-16-09, 04:59 PM   #42
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004

預言?

舊 09-16-09, 05:05 PM   #43
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
德郎死果陣... 好傷心啊

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 05:13 PM   #44
kwsyeung

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: irismong 查看文章
之前係atv版仲係度同松板老師大放閃光彈,
點知轉過頭竟然

講起來atv版真是lag得太勁了

引用:
現年51歲、與小新「同住」於埼玉縣春日部市的臼井儀人,於上星期五早上向家人表示,將會一人獨自到附近的群馬縣登山遠足,但在預定時間內都未有回家,臼井的妻子不禁焦急萬分,並立即在丈夫失蹤翌日發出尋人啟事。據了解,臼井儀人在出門前帶有手提電話,但是家人與警方一直未能聯絡上,電話一直是維持著無人接聽的狀態。由於事件已經發生接近一個星期,埼玉縣警署已經發出尋人啟事之餘,同時亦與群馬及長野縣的警方保持聯絡,在進行搜索活動外,亦會嘗試找尋當日在附近遠足的目擊者。據朝日新聞社透露,登山遠足是臼井儀人日常的活動習慣,而且通常都是一人前往。
我承認我幾悲觀的...
當我睇到呢段的時候

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 05:41 PM   #45
aoi-加賀
Game Master

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: irismong 查看文章
我有個女性朋友係巴士站睇到哭
aoi-加賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 05:42 PM   #46
Nelly

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
畫左十幾年終於頂唔順放大假咋話
同意,
家陣佢一年出一本

可能冇題材..出去散下心

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 05:42 PM   #47
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
我樂觀d睇 佢未諗到題材所以自己一個周圍走下
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 05:44 PM   #48
Nelly

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: curlyhair囧 查看文章
我樂觀d睇 佢未諗到題材所以自己一個周圍走下
好似法子咁
定時定侯就會葡頭

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 05:52 PM   #49
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Nelly 查看文章
好似法子咁
定時定侯就會葡頭
我個人悲觀了…
不過都希望佢無事…
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 06:25 PM   #50
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
德郎死左好耐la, 要心境變化晨早變左
一個人行山失蹤差不多成個星期, 都好難樂觀
希望冇事la

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 05:10 AM

手機版 | APP版