Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-03-16, 11:41 AM   #151
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: fami~yan 查看文章
不過係架空既大梁,冇咩史實根據的

引用:
節奏慢係香港係死罪,咩都要速食,最好埋尾黎個BBQ,完
都唔係慢,因為TVB應該有cut, 問題係起伏不大,像條平線一樣,香港人鍾意大上大萿!

舊 06-05-16, 01:46 AM   #152
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
其實我覺得買呢套劇冇問題,真心高質過師奶劇9條街,講唔上硬食
只係大家都明白,要睇就一早睇左
最唔滿意係點解要擺個黃金時間搞到變砲灰

Sad But True
套劇係無問題,我都認同大陸拍古裝係好
我只係話買一套c奶睇唔明既劇,只會做炮灰,如果真係覺得會高收視,就堅離地
其實睇唔明係後話,根本劇種唔係c奶要睇
套野男主角變成女,不斷引誘唔同官員,同後宮鬥力,最後復仇成功,可能收視會好啲

舊 06-05-16, 01:51 AM   #153
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: kircheis 查看文章

都唔係慢,因為TVB應該有cut, 問題係起伏不大,像條平線一樣,香港人鍾意大上大萿!
大上大落係唔係講呢啲
上集仲係好人,今集已經係壞人
明明聰明賊仔,高官,突然腦殘,中左啲低b計
明明大結局應該好緊張,點知5分鐘收工,40分鐘BBQ

舊 06-06-16, 09:14 PM   #154
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

吳啟華係人造人,係殭定係外星人
咁撞車,既然係自己回家,自我回復?

舊 06-07-16, 08:52 PM   #155
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
明顯抄來自人類起源的你啦, 但無記咁設定好的, 屍貝識收佢把雞仔聲正常好多.....

舊 06-14-16, 10:43 PM   #156
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 小草 查看文章
吳啟華係人造人,係殭定係外星人
咁撞車,既然係自己回家,自我回復?
又係不死身

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 02:55 PM   #157
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
純熟意外,,,

元朝皇帝拎粒長生不老、受傷自癒的永生丹當作陪嫁禮物送去高麗...
簡直大方到爆
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 03:20 PM   #158
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: 大破人間 查看文章
純熟意外,,,

元朝皇帝拎粒長生不老、受傷自癒的永生丹當作陪嫁禮物送去高麗...
簡直大方到爆
仲有試驗用型人,點睇都唔只得一個不老
仲有想死有幾難,斬頭你唔好話我知仲死唔到
又都咁多年,竟然唔去研究不老藥,咁到時成家未永生

舊 06-25-16, 02:19 PM   #159
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

前JM係last boss...

舊 06-28-16, 02:15 PM   #160
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
仲有試驗用型人,點睇都唔只得一個不老
仲有想死有幾難,斬頭你唔好話我知仲死唔到
又都咁多年,竟然唔去研究不老藥,咁到時成家未永生
今集直頭話咩炮火槍林彈雨二次世界大戰?上陣都經歴過...

舊 06-29-16, 09:29 PM   #161
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
睇完老友記後,搞到我今日落大雨都唔敢隨便執遮用
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-16, 10:39 PM   #162
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
以為老友記會很無聊卻是延有趣,說的話題都是延親切的,txb 認真拍這種題材好過啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 12:16 AM   #163
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

搵得bobby 拍,故事通常都唔會差得去邊

不過我個人喜歡睇佢做正經專業人士角色多啲

舊 07-02-16, 12:44 AM   #164
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

純劇...
周六1個鐘
周日2小時大結局
總集數28...按收視而中間加加減減劇情?

舊 07-02-16, 01:59 PM   #165
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
純劇...
周六1個鐘
周日2小時大結局
總集數28...按收視而中間加加減減劇情?
係唔係cut jor
突然好急,前面佈局咁易就爆晒出黎

點睇都係籠裡雞造反

舊 07-02-16, 02:10 PM   #166
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
係唔係cut jor
突然好急,前面佈局咁易就爆晒出黎

點睇都係籠裡雞造反
d劇情無乜拖拉,收視亦叫好...
可能再剪d等劇情緊湊d?

JM無左隻腳...怕且係同當年佢跟佢老豆,
跳落海救扮汽車墮海單野有關...

舊 07-03-16, 12:24 AM   #167
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

學定解繩解鎖...明晚自救...

舊 07-03-16, 09:30 PM   #168
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

其實我幾同情佢地,俾人咁搞,性情大變都講得通

另外警察無用係呢套發揮極致
兩次係醫院都可以走犯
一早係門口就無事

舊 07-03-16, 10:03 PM   #169
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我係上帝

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-16, 10:26 PM   #170
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
咁老老實實雖然我覺得JM和嚴謹惡貫滿盈,我覺得個不死人都係欠左佢地一個公道
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-16, 10:55 PM   #171
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
最後一集奸角不斷回憶懶讓人覺得他們不是很壞,不知所謂

本來還可以,不過最尾還是懶有深度,典型txb 作風

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-16, 11:37 PM   #172
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
另外警察無用係呢套發揮極致
兩次係醫院都可以走犯
一早係門口就無事
純屬意外

舊 07-04-16, 01:57 AM   #173
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 信長 查看文章
我係上帝
果然係JM黎...由最接近神既男人進化成為上帝
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
最後一集奸角不斷回憶懶讓人覺得他們不是很壞,不知所謂

本來還可以,不過最尾還是懶有深度,典型txb 作風
爛尾

舊 07-04-16, 07:59 AM   #174
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 信長 查看文章
我係上帝
好有素材潛力

最後一集好多回憶殺

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 10:50 AM   #175
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
無睇開, 不死人為咩要幫自己個女個養父母做假意外?
同埋成套劇有無咩特別劇情要有個不死人?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 昏迷童子Sleepy Neo Entertainment TREND 1001 01-08-16 09:17 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 05:23 AM

手機版 | APP版