Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 07-30-08, 01:15 PM   #26
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
3740年....
人類有歷史以來都唔至黎個數字
咁即係已經玩完左?

舊 07-30-08, 01:29 PM   #27
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
其實雖然覺得係假... 但又好似寫到似層層~

古碼雅文化雖然無左~ 但人都生存到先有今日...
即係... 就算真係會發生都好~ 都未必一定係末日~~~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 02:03 PM   #28
rider
Ultimate Gamer
MR.X

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDgafrider
引用:
作者: mario0606 查看文章
咁多個版本既,之前FD比個我睇話聖經講過2060先到末世
唔好屈聖經
聖經從沒有講過何時是世界末日
只有講神會像賊一樣靜雞雞地來到,無人會知道,到時就係審判之時
rider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 02:05 PM   #29
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
只要在2012年之前引發世界末日就可以了破解這預言了吧~ 對人類來說這不是太簡單的事了嗎

舊 07-30-08, 02:06 PM   #30
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
快d起動TOKYO JUPITER拖延世界末日

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 02:37 PM   #31
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
2012年為星空第1擊.地球人發射火箭到太空.
剛好有外星人發現地球人有升空技術
於是傳授左大量技術比人類
但部份人類將其技術發展成武器
自稱zeon並統治地球
其餘地球人反擊而且研發宇宙戰士
u.c 年代正常開始
咁我地有生之年咪可以見到李阿羅新機動戰士大戰梟博士火炎戰士
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 02:52 PM   #32
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: siuj 查看文章
係發生就唔同講法啦...
例如係 2012 年前洗哂 d 錢做自己鍾意做既野 etc....

你話全球新聞都係咁講我就信啦...
我只求平淡死
不需要轟裂亡

舊 07-30-08, 03:07 PM   #33
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: siuj 查看文章
係發生就唔同講法啦...
例如係 2012 年前洗哂 d 錢做自己鍾意做既野 etc....
(說服自己mode) 甘我依3年要努力儲$,2012年頭quit左份工去旅行玩1年

如果無末日,到時再搵工努力過law (說服自己mode)

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 03:39 PM   #34
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
上網用搜尋器打2012已經有排你睇,已經唔係新鮮事啦
引用:
作者: mario0606 查看文章
咁多個版本既,之前FD比個我睇話聖經講過2060先到末世
聖經講的事無可能會有明確的年份

舊 07-30-08, 03:44 PM   #35
ゆり

註冊日期: Nov 2004
係我眼中所謂預言家都係吹水唔沬咀
你預言咁勁既話 你早就發左啦

舊 07-30-08, 03:45 PM   #36
Eking

註冊日期: Feb 2006
世界冇一樣野係可以預測或者計算, 可以預測的就不是未來, 未來的變數本來就是無限大....

舊 07-30-08, 03:53 PM   #37
真!DC
Banned User
奉行我道

我認為只有資料夠, 未來係可以預測, 反正世界上所有野都係根據既定法則運作, 不過絕唔係人類能力可以做倒ge事

舊 07-30-08, 04:03 PM   #38
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
喔是喔(彈鼻屎)
篇文自己都自相矛盾既
幾行前先話人類自殺
幾行後又話隕石撞地球
然後最後兩行仲要寫咁多錯字既廣東話,想呃人都寫好少少啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 05:24 PM   #39
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: kin~kin 查看文章
唔怪得2012冇普選
所以世界末日過左先普得選

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 05:42 PM   #40
kevinltb
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
長毛象是熱帶生物!?
我睇到呢句時都覺得好搞笑, 好難聯想到長毛象會係熱帶生物.

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
2012年為星空第1擊.地球人發射火箭到太空.
剛好有外星人發現地球人有升空技術
於是傳授左大量技術比人類
但部份人類將其技術發展成武器
自稱zeon並統治地球
其餘地球人反擊而且研發宇宙戰士
u.c 年代正常開始
請先發展殖民星

p.s. 睇到篇野話已經係第五定第六次滅亡時, 第一時間就係諗起 matrix 個 reboot

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 06:16 PM   #41
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: 真!DC 查看文章
快d起動TOKYO JUPITER拖延世界末日
可能我地已經o係 JUPITER入面生活緊pp

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 06:25 PM   #42
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
作者: House 查看文章
可能我地已經o係 JUPITER入面生活緊pp
2012世界會被調律?!
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 07:49 PM   #43
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: rider 查看文章
唔好屈聖經
聖經從沒有講過何時是世界末日
只有講神會像賊一樣靜雞雞地來到,無人會知道,到時就係審判之時
都係我FD講姐,我聽下就算
我覺得聖經無乜可能講明幾時

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 11:38 PM   #44
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Qe1 查看文章
成日末日末日 , 你唔煩我都厭
咩有人真係想末日先安樂
未發生既事你證實條毛咩
我相信真係會世界末日,只係唔知幾時

舊 07-31-08, 01:10 AM   #45
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
細個o個陣成日睇電視話1997定1999世界就會滅亡...(我記得係TVB堆節目)
但到過左2000年個世界咪一樣係度...

聽得多都厭,就算世界真係滅亡又點?

舊 07-31-08, 01:54 AM   #46
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
反正人一定會死咖喇,早與遲都無所謂
反而想經歷下何謂未世…

舊 07-31-08, 03:23 AM   #47
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
其實我幾期望0係有生之年會有世界末日. 事關真真正正0既全人類平等.

當全世界0既人陪你一齊死0既時候, 都冇咩值得驚慌.

你諗下, 李x誠都要陪我一齊死, 幾好呀, 哈~
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-08, 04:13 AM   #48
Oruma
Beware...

註冊日期: Aug 2004
世界(world)滅亡 =/= 地球 (earth)滅亡

引用:
唔怪得2012冇普選
(晃然大悟)原來死海文書係祖國手上

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
喔是喔(彈鼻屎)
篇文自己都自相矛盾既
幾行前先話人類自殺
幾行後又話隕石撞地球
然後最後兩行仲要寫咁多錯字既廣東話,想呃人都寫好少少啦
人類自己推舊隕石落地球﹐一次過滿足晒2個願望

此篇文章於 07-31-08 04:22 AM 被 Oruma 編輯。
Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-08, 09:51 AM   #49
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
其實我幾期望0係有生之年會有世界末日. 事關真真正正0既全人類平等.

當全世界0既人陪你一齊死0既時候, 都冇咩值得驚慌.

你諗下, 李x誠都要陪我一齊死, 幾好呀, 哈~
所謂o既攬炒!?

舊 07-31-08, 10:20 AM   #50
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
反正人一定會死咖喇,早與遲都無所謂
反而想經歷下何謂未世…
我就話如果身體健康, 越遲死越好(永生不老仲好 )
非自然死可能好辛苦ga
唔想見人類末日

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:08 AM

手機版 | APP版