Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-17, 11:41 AM   #3001
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
終於升埋雷神同暗CECIL上120了,暫時得3個7星人,而家得2千幾石,睇下執埋活動D石夠唔夠5千射下先
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-17, 08:54 PM   #3002
ShinDou

冇料虹左雪糕 XD 上到7星了 XD
舊 11-13-17, 09:23 PM   #3003
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ShinDou 查看文章
冇料虹左雪糕 XD 上到7星了 XD
我都打完活動夠一次射一下出虹
終於出多一隻雪糕夠上神7
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-17, 10:00 PM   #3004
ShinDou

而家FD LIST個BUG勁到連街客都俾我用得晒 @@ 冇西選都冇同行者揀

其實FD LIST個BUG係咪營運自己整出黎﹖佢覺得個FD LIST會令到佢SERVER爆﹖

升爆左雪糕而家都係得1566攻,要等聽朝拎埋45攻戒多15攻先可以再加,唔知上唔上到千6攻

而家雙RINOA龍卷,雙雪糕連續風劍REPEAT都刷到,頭先WAVE7拎左 5657+48085張卡 XD

此篇文章於 11-13-17 10:54 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-15-17, 07:32 AM   #3005
ShinDou

ex得隻爽涼,好似好難中到有用既5星咁
舊 11-15-17, 04:22 PM   #3006
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
張5星飛抽唔抽先好?定係又等下遲D有勁新野出先抽?

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-17, 04:38 PM   #3007
ShinDou

我冇等呀因為想中cloud or冰女先,再等個pool愈來愈多5星仲難中
舊 11-15-17, 04:43 PM   #3008
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ShinDou 查看文章
我冇等呀因為想中cloud or冰女先,再等個pool愈來愈多5星仲難中
其實出7星後,又要中幾隻,但個池愈滾愈大
唔係出保底pickup, 都好難命中你想要既野
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-17, 04:53 PM   #3009
ShinDou

所以可能儲5萬咁射兩次full step仲好,不過好似d step pool全部有2隻5星?
舊 11-16-17, 12:40 AM   #3010
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
闇召同風召3星都過左...但3星泰坦真係唔知點打好.....a

舊 11-16-17, 04:05 PM   #3011
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: Orage 查看文章
闇召同風召3星都過左...但3星泰坦真係唔知點打好.....a
看有沒有破千魔老人櫻

用EC方式一氣打過下半的50%

我自己是配9S信賴,打到約50%前等附土屬完了接EC一下老人櫻(疊滿)

就算唔死佢下一回應該是自己上BUFF,消完再一發雷應該掛

此篇文章於 11-17-17 11:16 AM 被 wang2009hk 編輯。
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-17, 06:44 PM   #3012
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

最後都係3隻リーラ過左

舊 11-18-17, 03:15 PM   #3013
ShinDou

今次RAID召會出7星獅子咁SO﹖TRUST都唔渣喎120攻爪

本身已經有隻龍王,睇下7星勁唔勁先決定射唔射,不過得1220石想射都冇乜點射到

此篇文章於 11-18-17 03:17 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-19-17, 10:59 AM   #3014
ShinDou

試左2次3星泰坦終於過到,要夠HP食到晒D招先得

7星RINOA 魔1184 HP7121,羅LYDIA 魔735 HP5764,6星RINOA 魔616 HP6009,技師 HP7888,覺醒主角 HP8722 防524 精763,街客軍師 3千幾HP

第1TURN:
7星RINOA開儲氣,羅LYDIA防精凍結,6星RINOA POT153 P盾,技師降攻魔50%,覺醒主角開擋魔法,軍師開輕減陣同全UP陣

第2TURN:
技師降精60%,7星RINOA TRIPLE 兩下龍卷1下大回,羅LYDIA同6星RINOA都係W龍卷,岩岩打剩51%,街客軍師冇耐麻唔理佢

第3TURN RINOA 3下龍卷,另外2個W龍卷秒埋 XD

不過唔得閒儲水龍召,唔理了 XD

此篇文章於 11-19-17 11:03 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-20-17, 01:18 PM   #3015
tony1983
Junior Member

註冊日期: Feb 2015
七星龍王 大技加到2600% 連trust 被動加130% MAG
tony1983 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 05:44 PM   #3016
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
首抽五星, 可以開波?

セフィロス
ラムザ
ルーネス
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 07:35 PM   #3017
ShinDou

而家首抽係咪仲係送3張5星保底飛﹖有既話其實刷到2隻相同5星上左7星先會好D,個POOL太大你之後好難抽番2隻1樣,同埋最好中到CLOUD/冰女,而家兩手持係最高輸出,如果冇佢地基本上玩唔到兩手持要玩番2刀流,2刀唔係唔勁不過冇推到咁高攻
舊 11-22-17, 03:17 PM   #3018
GP03D

其實鍚哥加拉茶已經好唔錯,只不過樓上都講左,可能既話有隻7星開局都係好D既....

乜今次RAID易到咁既,好易刷...我一隻土槍加隻送既獅子降防都夠秒...

故事係咪好耐冇UPDATE? 我見我入去都冇NEW既,定係又要做D乜先?想R夠25000石下次跳...已家先18XXX

舊 11-22-17, 05:27 PM   #3019
ShinDou

好似淨係得莫古王同闇王raid難,之後都好易,今次覺醒好似試過差唔多打到4千萬,我仲要是但出晒堆7星甩晒chain扣少好多
舊 11-23-17, 01:06 AM   #3020
GP03D

抽左二十萬raid pt都未出第二隻獅子,係咪好難出?

舊 11-23-17, 06:59 AM   #3021
ShinDou

諗住完左先1次過射晒佢,費事清咁多次,抽同清都好晒時間

fd list好似改左野,而家成日都可以用同1個fd唔駛等, 第1次fd lv8有成60個同行者

此篇文章於 11-23-17 07:17 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-23-17, 12:54 PM   #3022
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: GP03D 查看文章
抽左二十萬raid pt都未出第二隻獅子,係咪好難出?
獅子話晒5星,係難出正常……

但我都抽到2隻

舊 11-23-17, 10:22 PM   #3023
ShinDou

終於過埋石巨人3星,好似仲煩過泰坦咁,因為成日開無敵MODE俾佢拖長左時間,搭左個7星REM FD,臨尾先知原來佢有龍卷,可以4個1齊出,早知唔駛打咁耐,應該1TURN就打佢過半
舊 11-27-17, 12:51 AM   #3024
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

1日內將劍聖伯120之後再TM戰術書,然後再搞掂埋佐助同棺材......

舊 11-27-17, 03:02 PM   #3025
tony1983
Junior Member

註冊日期: Feb 2015
今日送果張抽到拳女莉拉
tony1983 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 10:19 PM

手機版 | APP版