Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-31-14, 09:57 AM   #3026
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
強國人比較關心佢地會唔會被"特殊照顧"而鎖區
微軟唔敢正面答,客服一時一樣(不過估計冇個可信),零售店實牙實齒話唔鎖
睇黎佢地都等部機出左後先知sosad

舊 07-31-14, 10:29 AM   #3027
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
內地是人治, 隋時變....
其實可以唔鎖區, 只鎖某D game, 咁可以過骨.....

可能最難講數係 live 同D 通訊軟件

此篇文章於 07-31-14 10:35 AM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-14, 12:28 PM   #3028
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
台灣Xbox One連Kinect加Titanfall及Kinect Sports Rivals下載版,
NT$15980=HK$4128.6115

[情報] 速報!Xbox One 台灣上市零售詳細內容公布,殘酷限量 Xbox One Kinect 上市典藏版同步公開!(贈獎活動開跑)

http://xboxlife.tw/show.php?fid=2&tid=5398

微軟宣布 Xbox One 9 月 23 日在台上市 多款中文版強打遊戲同步登場
http://gnn.gamer.com.tw/6/101006.html
台灣微軟宣布,旗下新世代電視遊樂器主機「Xbox One」將於 9 月 23 日正式在台推出,並自 7 月 31 日起開放「Xbox One Kinect 上市典藏版」的限量預購,價格 15980 元,將包含 Xbox One Kinect 同捆版標準內容,以及《Kinect 運動大會:對抗賽》與《神兵泰坦》兩款遊戲的下載卡。

灣微軟消費通路事業群總經理吳勝雄表示:「我們很高興宣布 Xbox One 在台灣正式開放預購,Xbox One 為全家人提供絕佳的娛樂價值,消費者在客廳電視前就能享受到 Xbox One 帶來的遊戲、視訊聯繫、即時電視、多種應用程式等豐富內容,並透過獨家的子母畫面(Snap)功能,在遊戲與多元娛樂活動間快速切换或同步進行。我們也將為所有玩家持續帶來更多精彩的遊戲,以及透過 Xbox LIVE 帶來更多線上娛樂服務與應用程式,讓 Xbox One 成為最有趣的娛樂天地。」

「Xbox One Kinect 上市典藏版」及專屬遊戲 7 月 31 日起開放預購

「Xbox One Kinect 上市典藏版」將包含 Xbox One 主機(內建 500GB 硬碟機、Blu-ray 播放機與內建 Wi-Fi 無線網路)、Kinect 2.0 感應器、Xbox One 無線控制器(上市典藏版)、Xbox One 通話耳機、Xbox LIVE 金會員 14 天免費試用資格(限新會員)及《Kinect 運動大會:對抗賽》與《神兵泰坦》遊戲下載卡,玩家只要付出 15980 元的原價即可同時獲得主機與兩款暢銷遊戲。

舊 07-31-14, 12:35 PM   #3029
now_loading
VanHelsing

DAY ONE 手掣 confirm....
舊 07-31-14, 03:08 PM   #3030
聖鬥士星矢
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:
作者: D-Joe 查看文章
強國人比較關心佢地會唔會被"特殊照顧"而鎖區
微軟唔敢正面答,客服一時一樣(不過估計冇個可信),零售店實牙實齒話唔鎖
睇黎佢地都等部機出左後先知sosad
照睇九成九機會唔會鎖, 呢D 問題當面問領導人人地好難答得FIRM, 強國D 野, 正一有得玩有得用, 但千其唔好講出口, 大家心照...

如果國行鎖區, 咪又叫D 同胞落黎買水貨機, 開唔開放咩自貿區係一樣...
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-14, 04:46 PM   #3031
D-Joe
Game Master

http://tv.duowan.com/1407/270748212366.html
多玩:在昨天的XBOX ONE发布会结束后,引起了玩家的热议,玩家都迫切希望知道,非国行的XBOX ONE游戏能否在国行XBOX ONE上运行?非国服的XBOX LIVE账号能否在国行主机上登陆?
  Yusuf:非国行的游戏不能在国行主机上运行。
  谢恩伟:补充一下,海外游戏账号是可以在国行主机上登陆的,同时,国服的账号也是可以在海外主机上登陆的。
  非国行的,也就是海外的游戏是否能在国行主机上运行的问题,这涉及到一个情况,既然我们花了很大的精力去引进大量的海外厂商的一线大作,并将这些游戏简体中文化,那国行的游戏在国行主机上运行这对国内玩家是最好的,最完美的体验。所以,从我们的角度来说,我们是希望尽量引进更多的海外大作,从正规化的渠道让国内玩家在国行XBOX ONE玩到最棒的本地化游戏,而不是未经中文化的作品。
  我们认为中国将会成为XBOX ONE用户最多的地区之一,我们的团队也正很努力地将尽可能多的大作内容带到中国,你们多玩的玩家应该对中国的XBOX团队有信心,他们会为国内玩家打来更多的大作。
-----------------
洗唔洗叫香港微軟入多D貨,強國玩家肯定唔接受鎖區呢味野

此篇文章於 07-31-14 05:20 PM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-14, 04:54 PM   #3032
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
大陸版鎖區,唔知賣唔賣到1000部呢

繼ps2國內版後又一佳作
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-14, 05:20 PM   #3033
D-Joe
Game Master

引用:
作者: RS 200 查看文章
大陸版鎖區,唔知賣唔賣到1000部呢

繼ps2國內版後又一佳作
冇咁差既,而家都已經成萬人訂左,不過部機有7日退貨,拎機後鎖區令D人唔高興而退貨既比率應該幾高

舊 07-31-14, 07:32 PM   #3034
D-Joe
Game Master

嚇鬼,大陸假野多到居然連翻譯都係假既,微軟個高官根本冇答過鎖唔鎖區

舊 08-01-14, 09:12 AM   #3035
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
one 8月free game已經可以 dl
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 09:36 AM   #3036
david
The One

註冊日期: Mar 2002
強蟈機鎖區係對全世界O既一件好事O黎。

OH,D/L得喇,今晚上網LOGIN CONFIRM佐佢先,反正我仲未入XBOX ONE,但GOLD LIVE仲有...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 10:02 AM   #3037
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: david 查看文章
樓上話單新聞係假既.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 10:19 AM   #3038
now_loading
VanHelsing

引用:
作者: david 查看文章

OH,D/L得喇,今晚上網LOGIN CONFIRM佐佢先,反正我仲未入XBOX ONE,但GOLD LIVE仲有...
咪黎香港搶機搶game, 有乜好?
舊 08-01-14, 10:27 AM   #3039
TheFool
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: now_loading 查看文章
game有得買DL版, 最多正價買, 情況還好.

機就難講D.....
TheFool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 11:41 PM   #3040
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: now_loading 查看文章
講真, 都已經搶左好耐鳥 XD
而且依家唔止內地人, 最近係黃金見多左類似印巴或非洲人(我唔識分), 問機同Game價添
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-14, 06:45 PM   #3041
IDGAF
The One

金會員宜家可以用網頁版轉去美國官網免費"買"埋Strike Suit Zero: Director's Cut及Crimson Dragon呢兩隻XBOX One game了~!

舊 08-02-14, 06:51 PM   #3042
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
金會員宜家可以用網頁版轉去美國官網免費"買"埋Strike Suit Zero: Director's Cut及Crimson Dragon呢兩隻XBOX One game了~!
直接上網去 xboxlive us 下載就得??

Live account 區都唔洗轉咁正??

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-14, 07:11 PM   #3043
IDGAF
The One

引用:
作者: rokuna 查看文章

都未有機,"買"住先…

官網左下角可以轉地區,
金會員登入後選US再去賣場搵返隻GAME,
就會發現個定價變返做$0.00,
買咗水機,但用緊香港金會員A/C的戰友就可以下載到呢D GAME,
唔知用呢個方法到時買香港行貨的,可唔可以拎返呢堆金會員XBOX ONE了,
有咪當BONUS囉,
不過宜家做咗呢一個步驟,好過到時知原來都OK先嚟後悔。

此篇文章於 08-03-14 08:40 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-14, 11:07 PM   #3044
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
都無有機,"買"住先…

官網左下角可以轉地區,
金會員登入後選US再去賣場搵返隻GAME,
就會發現個定價變返做$0.00,
買咗水機,但用緊香港金會員A/C的戰友就可以下載到呢D GAME,
唔知用呢個方法到時買香港行貨的,可唔可以拎返呢堆金會員XBOX ONE了,
有咪當BONUS囉,
不過宜家做咗呢一個步驟,好過到時知原來都OK先嚟後悔。
都係部機轉地區, Restart~~
除非...港行無US比你選擇...
其實有水機, 直接係部機拎就得, 右下個格係金會員專區, 唔係去STore慢慢搵
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 07:42 AM   #3045
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: rokuna 查看文章

我香港account, 用緊水機配美國賣場,之前啲金免game都拎到。

我諗X1唔多理你account係咩區。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 01:36 PM   #3046
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
我香港account, 用緊水機配美國賣場,之前啲金免game都拎到。

嘩正爆,未有機都down左先。

Thanks bother

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 10:21 PM   #3047
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: ahleung 查看文章

Thx!!!
不過9月的日版機有得唱K,(個唱K功能未開放,暫時未知係咪日版機獨占)
同埋9月中港版機出左後,將有大量中文化X1Game,
暫時PS4+WiiU+PC已經玩唔晒,我重可以忍到9月先出機!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 01:29 AM   #3048
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
嚇鬼,大陸假野多到居然連翻譯都係假既,微軟個高官根本冇答過鎖唔鎖區
http://detail.tmall.com/item.htm?spm...id=40301096348

證實左喇!
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 09:47 AM   #3049
D-Joe
Game Master

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
咁洗唔洗叫香港微軟入多D貨

舊 08-04-14, 11:15 AM   #3050
聖鬥士星矢
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:
咁洗唔洗叫香港微軟入多D貨
最終都係敵唔過"伸文出板局"D 政策, 其實鎖機唯一係驚內地行機玩到"男朋友4"呢類GAME吧, 但係同胞們有錢咩都玩到, 又快又UPDATE, 除非連水機都封殺, 當遊戲機係違禁品咁睇...

仲以為唔鎖區我會買隻光榮使命2玩吓....
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 03:06 PM

手機版 | APP版