Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-13-16, 01:52 PM   #2051
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
自護號一票
另投F90同百式

舊 03-13-16, 02:51 PM   #2052
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
幻影騎士ガンダムRXF91
騎士アレックス (龍装覚醒)
超機甲神ガンジェネシス(ファイナルVer)

最後果個貪佢有合體野緊係出黎玩下

個問卷仲問人會唔會買sdx
即係笨大睇下多唔多人支持
少人就斬左個系列佢啦

此篇文章於 03-13-16 02:54 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 03:33 PM   #2053
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 唔知叫咩名 查看文章
有冇人見過DASH既P02???
睇日本 website 有人 post o左圖

舊 03-13-16, 05:45 PM   #2054
カンザキ
Senior Gamer
自宅警備員

註冊日期: Apr 2013
真駆參大将軍
超鎧闘神ウイング
スペリオルカイザーZ

隻sdx真驅參大將軍失蹤左, 唯有寄望元祖啦…

Fate/GO
村人A
ID: 650137825

此篇文章於 03-13-16 05:47 PM 被 カンザキ 編輯。
カンザキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 10:28 PM   #2055
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: 小嘉 查看文章
幻影騎士ガンダムRXF91
騎士アレックス (龍装覚醒)
超機甲神ガンジェネシス(ファイナルVer)

最後果個貪佢有合體野緊係出黎玩下

個問卷仲問人會唔會買sdx
即係笨大睇下多唔多人支持
少人就斬左個系列佢啦
問有無買過咋

舊 03-18-16, 10:32 AM   #2056
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Its never end :cwm2

http://p-bandai.jp/item/item-1000103344/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 11:41 AM   #2057
小嘉
The One

終於到種死:)
舊 03-23-16, 07:10 PM   #2058
Hunter

http://p-bandai.hk/bandaiasiawebshop/item-1100004167

港魂有SET賣 , HK$300

之前去弧仔訂左, 貴左幾十蚊
不過我無免運費, 所以同孤仔比都係差不多價錢

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-16, 07:33 PM   #2059
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
又唔早D放...

舊 03-23-16, 08:37 PM   #2060
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Rance 查看文章
又唔早D放...
根本就玩我地,次次等到驚街鋪截訂, 出去訂完先嚟上架

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-16, 10:22 PM   #2061
bbdaishogun

註冊日期: Oct 2013

不概是SF,未變王都勁過5世

完全看不到有IJ原素

下次玩達爾大冒險
(雙手龍紋章+頭紋章)

此篇文章於 03-23-16 10:26 PM 被 bbdaishogun 編輯。
bbdaishogun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-16, 11:01 PM   #2062
小嘉
The One

佢變左王啦
4世咪係佢
佢唔做比左正義做變SF咋
而家5世其實只係正義黎
舊 03-23-16, 11:24 PM   #2063
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

完全睇唔到掛左邊兩隻龍a

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-16, 10:30 PM   #2064
bbdaishogun

註冊日期: Oct 2013
引用:
佢變左王啦
4世咪係佢
佢唔做比左正義做變SF咋
而家5世其實只係正義黎
我知他是4世,但這是非王形態+超龍裝,但5世是王形態+超龍裝

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
完全睇唔到掛左邊兩隻龍a

是守護神的奇蹟之力給的超龍裝,非5EX龍,SF對翼似守護神對翼,5世除左有"新"武器外完全看不出有什麼不同

其實GUNDAM ACE是否有連載,那裡可看?

此篇文章於 03-24-16 10:46 PM 被 bbdaishogun 編輯。
bbdaishogun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-16, 12:24 AM   #2065
小嘉
The One

公爵係突擊自由
V世仲係正義黎,未係無限正義
估計正義會進化
舊 03-25-16, 11:45 AM   #2066
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
http://p-bandai.jp/item/item-1000103...sns_id501179=2
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-16, 07:56 PM   #2067
唔知叫咩名
Junior Member

註冊日期: Jan 2015
3隻3600羊...
上次6隻先4700
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-16, 09:24 PM   #2068
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
[ロボットフィギュアブログ] 【中間発表!】「元祖SDガンダムワールド」復活記念アンケート【締切迫る!】
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-16, 10:58 PM   #2069
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

龍裝都冇一套入到5大....

第4位o個隻有咩吸引力有咁多人投?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-16, 11:01 PM   #2070
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
龍裝都冇一套入到5大....

第4位o個隻有咩吸引力有咁多人投?
我估商品化少GARMS一向都少野出

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 06:36 PM   #2071
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

前5一隻normal world都無sosad

舊 03-27-16, 06:52 PM   #2072
小嘉
The One

NORMAL WORLD 出左咁多野仲唔夠咩
出D少出既野好過啦

超機甲神ガンジェネシス\/
舊 03-27-16, 07:01 PM   #2073
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
NORMAL WORLD 出左咁多野仲唔夠咩
出D少出既野好過啦

超機甲神ガンジェネシス\/
停左廿年邊會夠
至少都俾返隻UC黎丫

舊 03-27-16, 07:33 PM   #2074
小嘉
The One

UC買BB 模型啦
一係買NXEDGE STYLE
NORMAL WORLD 仲有NXEDGE STYLE買死你
仲出元祖搶飯碗
舊 03-27-16, 08:00 PM   #2075
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
UC買BB 模型啦
一係買NXEDGE STYLE
NORMAL WORLD 仲有NXEDGE STYLE買死你
仲出元祖搶飯碗
唔鍾意就係唔鍾意
元祖無=/=買其他

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 12:41 AM

手機版 | APP版