Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-16, 08:48 PM   #1876
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
第廿四話

1. 因為餅乾個便當,今集好有心理準備;今話反而作畫無乜崩壞
2. 居然打足三日,唔講點解,但澳加唔似夾硬要咁拼法,因為用唔到MS真係唔夠打
3. 澳加講最後一舖同反應都係重覆之前嘅,無乜新意,對劇情同人物關係無幫助,編劇幾偷懶吓
4. 澳加嫂基本上係做返以前大小姐個角式;而澳加要佢走先,在公在私都係一番心意嚟
4. 揸得MW嘅基本上全滅,包括萊德同埋廿一集嗰兩位
5. 點知仲嚮宇宙嘅尤真都返埋落嚟,包括前海盜條友;佢哋點落嚟㗎?點知去呢度㗎?
6. 艾因真係short 咗暴走,一口氣派三個大便當(阿芝就走唔甩,未試過等charater chart 更新會咁期待)
7. 大小姐你洗唔洗咁勇呀?!嗰部係MA嚟㗎!
8. 阿$你支旗咁大,真係又(暫時)無事;話時話,無人理阿伯嘅?佢先係老細噃
9. 面具男你點亂入?
10. 予告:
A. 面具男你玩乜?在下唔係好信你係為咗大小姐同嘰哩嘰哩攤牌咁簡單;你唔係要跣佢一鑊嘅咩?
B. 咁昭弘去咗邊?
C. 鐵華好似賭嬴咗,不過編劇咁多古惑嘢就~~~(佢背後同插住個阿賴耶識嘅?)
D. 個勢唔多似半話KO艾因,跟住半話埋尾最後BBQ

有冇消息講有第二季?

此篇文章於 03-20-16 09:40 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-16, 09:04 PM   #1877
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
打樁機

突攻應該班細o既都死得九九十十......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-16, 10:23 PM   #1878
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: GN00508771 查看文章
今集澳加哥的戰前演說 個人覺得有點可怕
鐵華團已經變成一個近乎我們現實中宗教思想的團體
Diamond Dogs...
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-16, 10:32 PM   #1879
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
所以
未來的報酬就是一盒一盒新鮮的便當嗎?

以還有第二季的角度來說
我不希望25話會成功...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-16, 10:48 PM   #1880
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: kev00269270 查看文章
所以
未來的報酬就是一盒一盒新鮮的便當嗎?

以還有第二季的角度來說
我不希望25話會成功...
唔成功會變魯魯修R2喎

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-16, 10:56 PM   #1881
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: LR猫 查看文章
唔成功會變魯魯修R2喎
老馬2季即係3明打公主

面具:其實我係你哥哥
公主:noooooooooooooooooooooo

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-16, 11:07 PM   #1882
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: LR猫 查看文章
唔成功會變魯魯修R2喎
成功了就變種命
有新主角出來對抗
然後變路人
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-16, 11:20 PM   #1883
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
終於輪到主角陣型被人打駕駛倉了
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 12:18 AM   #1884
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
好多茄汁

唔知三明會唔會話開盡 阿賴耶識 同機械GIN 打
然後 變左傻 (zeta結局
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 12:32 AM   #1885
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙

應該係咁

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 01:19 AM   #1886
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: mgsyfw 查看文章
Diamond Dogs...
戰鬥集團就是這樣的
重點都係其實佢地根本無得揀......只有用咁既方式同手段先可以行落去

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 01:20 AM   #1887
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: T.K. 查看文章
死亡人員包唔包??

日笠?睇上去應該死,出血但無畫面形容
白毛?睇上去噴血之外完整,無事?
流星號?爆一次駕倉以為已經死,但挖駕駛倉前未死卻當時無人能阻,bd補完??
仙奴似有機會無事 果段似係艾恩聽到クー様就放低部機飛左去

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 01:38 AM   #1888
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

金髮參戰,咁隻大艾因有無落手腳?

・マッキー
・黒い
・状況に応じて2通りを使い分け

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 03-21-16 01:46 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 09:29 AM   #1889
肉羊哩咖
griffin611

諗多咗:

1. 阿$呢個身型,就算畀佢踩到個油門,望唔望到路㗎?!
2. 點解部格羅茲艾因要咁大部?兩個爐?最後見佢同巴巴托斯/獵魔鬥力都平手,幾似
3. 但係佢浮空要靠對腳,點出金鋼鑽?
4. 成個城咁大,點解係要打嗰兩條橋,其中一條仲要唔行得車嘅?!
5. 民用嘅MW完全唔係號角用嘅對手,火力同裝甲唔夠打,除非好似三明呢啲咁有戰鬥觸角之外,真係只有「狗衝」(用外加裝甲都頂唔到);咁就引伸到,尤真班友嘅MW有咁大支炮,點嚟㗎?!(又有新MW模型賣)
6. 話用MS入城會引起政治上反效果,咁長距離攻擊,都得掛?就算啲大炮嚮廿一話丟晒,丟石呢?
7. 調轉面諗,如果號角唔理三七廿一炸鬼斷晒啲橋,跟住死拖其實嬴面好大(唔排除指揮hea做同無腦)
8. 開頭箂特個情況,就係第一話蛋治個翻版;佢「狗衝」時中彈跌咗落河,生死不明

此篇文章於 03-21-16 01:38 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-21-16, 09:52 AM   #1890
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
交戦3日都唔行第二條路又真係低能左D…
個目的都係運大小姐+老野入去
行地下水道之類唔得既?
一定要堂堂正正正門行入城?

OK、睇戲唔好搏戲

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 10:03 AM   #1891
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
其實叫老野同大小姐迫少少坐上巴巴托斯, 三明應該可以10秒內送佢地到會場

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 10:16 AM   #1892
Eclair
Game Master
俺はMだ

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
諗多咗:

1. 阿$呢個身型,就算畀佢踩到個油門,望唔望到路㗎?!

基本上要一個成日無休息過既人駕駛就超危険

、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
舊 03-21-16, 10:28 AM   #1893
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: nameH 查看文章
其實叫老野同大小姐迫少少坐上巴巴托斯, 三明應該可以10秒內送佢地到會場
講咗MS有阿哈爐就唔入得市區
點解?
你睇阿艾因喪到擅自飛入去就知咩事
black out
有做緊緊急事,好似做緊手術咁就多得你唔少

佢仲要慌死無人知咁
將啲黑幕廣播晒出嚟
一般平民或者話知你
但係議事堂入面班「尊貴嘅議員」就掩住半邊咀笑/食花生

引用:
作者: Eclair 查看文章
基本上要一個成日無休息過既人駕駛就超危険
係,但話唔定金元佢一坐上個駕駛席就變另一個人,鬼打都無咁精神(畀著在下一定唔得)~
諗到呢度,事緣係多年前有個阿太同事,佢好鍾意開蓬跑,有次去試部Z4,佢五呎四都無,張椅向前到盡,隻腳都踩唔到個油門~~~

此篇文章於 03-21-16 10:58 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-21-16, 11:25 AM   #1894
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
今話真係好壯烈⋯
由大哥再講西蒙果番說話⋯奧加嫂喊哂咁⋯

本來鐵華團只係大哥打返黎諗住搵食,今次傷亡慘重,已經有失本意
某程度黎講⋯佢地角色不嬲都只係送死⋯⋯

兩個呀嫂唔似真便當喎,搵佢地兩個帶出機械恩有幾恐怖,感覺上怪怪的⋯
艾恩似一台瘋了的人工智能⋯果然唔係人啦⋯

咖哩真係會比朱古力殺?唔太信,不過咁先帶到朱古力先係二期boss
三明最尾又同巴巴拓斯講野,下集人機合一可待

下集唔爛尾,有冇第二季我都接受⋯
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 12:00 PM   #1895
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
用左阿賴耶識,唔駛踩油門吧

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 12:10 PM   #1896
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: T.K. 查看文章
用左阿賴耶識,唔駛踩油門吧
如果你講嘅係金元/阿$,佢邊有裝阿賴耶識啫?佢又唔係元CGS員工,只係一個為咗追仔追到去邊又唔知,更連命都唔要嘅女嚟

引用:
作者: knight-philip 查看文章
仙奴:食屎啦!
這個久遣喇!謝!

呢次個便檔都似會吐返出嚟~

此篇文章於 03-21-16 01:32 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-21-16, 02:37 PM   #1897
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Eclair 查看文章
交戦3日都唔行第二條路又真係低能左D…
個目的都係運大小姐+老野入去
行地下水道之類唔得既?
一定要堂堂正正正門行入城?

OK、睇戲唔好搏戲
我就在意號角居然無空中單位...真有的話基本上無可能攻得入城
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 02:42 PM   #1898
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
世事就係咁,打不死既小強終有日就會變成大魔王
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 02:52 PM   #1899
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: hiyoko 查看文章
我就在意號角居然無空中單位...真有的話基本上無可能攻得入城
係好奇怪,可能係MS嗰陣時已經大晒, MW又好夠用,無必要飬住個空軍(連直昇機都無)
-----
無責任予想:

第一季因為便當太多太血腥暴,極之兒童不宜而被投訴(其實係萌系女角便當嘅反彈嚟)

嚮「高層介入」之下,最終回變成:
...
三明用盡阿賴耶識嘅真正威力,同埋背後靈守謢之下,打敗咗艾因,但係亦因此變成精神失常;終生要由阿$照顧,面具男將包發瘟/嘰哩嘰哩削成人棍,開住卡碧尼(誤)成為地球圈霸主;(蘿莉們從此有難)

第二季將變成一個有極度歡樂風的作品,由另一班死小孩做主角,名為「鐵血的Double孤兒」

敬請期待

舊 03-21-16, 03:33 PM   #1900
Eclair
Game Master
俺はMだ

一向小型部隊潜入都係佢地既打法
對名瀬又係對宇宙海賊又係
而家明明無得打
反而硬衝真係…餅餅唔係度真係成班人都只係識死衝

不過真愛係マリー

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 01:48 PM

手機版 | APP版