Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-02-18, 10:18 PM   #1676
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
我都相信sega要搬過去唔係太難,
不過代價係咩? 要CUT走幾多嘢?
呢樣先係我最擔心嘅問題...

ps. ZELDA,XENOBLADE 2呢2隻本身就係為SWITCH而造,
就住SWITCH性能而寫嘅GAME, 咁樣比係有D唔公平...
要將佢100%由PS4版移植一定冇可能,
不過出Switch(雖然我都覺得機會微d)可以anywhere play呢個point已經夠,
出到Handheld 720p收貨啦。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:54 PM   #1677
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
純粹覺得SWITCH處理呢類半OPEN WORLD GAME會比較吃力...

極無出過, 嗰隻係1+2 HD版~

sorry ,係喎,無留意唔係極版

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 08:54 AM   #1678
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
引用:
作者: 八仙果 查看文章
・ノーモアヒーローズ新作pv 今年中発売
・ピクミン4 3月
天気を操る要素が目玉
・バテンカイトス1&2HD(リメイク?外注)
・パンドラの塔HD4月

如果係真就最好
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 09:05 AM   #1679
蒼之星雲
Insane Gamer
黑暗領域

註冊日期: Aug 2005
問一下NS網上對戰幾時開始收費? 唔係年尾咩? 好似唔多覺眼有咩消息

舊 01-03-18, 09:48 AM   #1680
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 火機 查看文章
https://www.sandisk.hk/home/memory-c...-microsd-400gb

多謝大家回覆, 但係試過FORMAT 都唔得, SWITCH 顯示都係no insert, 我買左上面只SANDISK 64G, 會唔會係買左咭?
搵多張卡試
理論上就算張卡本身Foramt左去Switch讀唔到的格式
佢都會認到有張卡係到
兩張都唔得係有可能死sd card slot 的

利申:部switch玩左幾個月死sd card slot要拿去換機
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 10:18 AM   #1681
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 火機 查看文章
我有更新到4.1呀, 我都驚個咭槽唔得, 因為我插張咭落相機係用到的
我第一次插張卡落去果陣好似都試過認唔到張卡
解決方法係....Power off 部機, 再開機.... 得左

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 10:25 AM   #1682
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:

ps. ZELDA,XENOBLADE 2呢2隻本身就係為SWITCH而造,
就住SWITCH性能而寫嘅GAME, 咁樣比係有D唔公平...

Skyrim, LA noire, 傳聞GTA都準備中, rockstar喺twitter叫GTA fans "be patient!"
機能上降低畫質應該勉強應付到,係怕CUT成人內容?
不過。。一切堅公布先講。。
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 10:32 AM   #1683
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
問一下NS網上對戰幾時開始收費? 唔係年尾咩? 好似唔多覺眼有咩消息
睇網上消息話2018年秋季先開始收費
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 10:33 AM   #1684
charcsc2000
J神哥

Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:

呢個絕對同意....
移植和獨作係兩樣野...
事實證明係好多ps4 game移植去ns都係大downgrade...
叫好不叫座...
唔係求其移過去就得, 差唔多等於重做...要間廠好有心先得~
好似rime就係一大例子....做得勁差....

當然都有成功既, 如doom, Skyrim, rocket league....
呢個好睇廠商功力....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 11:43 AM   #1685
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 八仙果 查看文章
未確定消息:

新作
・スプラトゥーンのスピンオフ(DL専売、本編にギア追加要素有)
・HD振動を使ったメイドインワリオ2月
・ファミリースキー 2月
・ドラクエ11 フルボイス、追加シナリオ有
・龍が如く極2
・ライフイズストレンジ
・世界樹の迷宮 新作
・ゼノブレイド2 のスマホゲーム発表

http://nintendo-switch.org/archives/28549585.html
之前有流傳過配音版,希望有日版配音。
舊 01-03-18, 11:49 AM   #1686
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
之前有流傳過配音版,希望有日版配音。
有既話一定有日版份啦,唔通乜版都有唯獨冇日版咩

唔怪得ns版遲咁多先出,希望係真

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 12:03 PM   #1687
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
呢個絕對同意....
移植和獨作係兩樣野...
事實證明係好多ps4 game移植去ns都係大downgrade...
叫好不叫座...
唔係求其移過去就得, 差唔多等於重做...要間廠好有心先得~
好似rime就係一大例子....做得勁差....

當然都有成功既, 如doom, Skyrim, rocket league....
呢個好睇廠商功力....
移植始終睇間廠能力
(本身用Unreal Engine 4寫可能會易攪d?)
有Doom呢個珠玉在前 (Skyrim你都可以話因為隻Game舊)
Framerate唔得真係唔關Switch機能事了
舊 01-03-18, 12:46 PM   #1688
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
移植始終睇間廠能力
(本身用Unreal Engine 4寫可能會易攪d?)
有Doom呢個珠玉在前 (Skyrim你都可以話因為隻Game舊)
Framerate唔得真係唔關Switch機能事了
所以我不太想d game出得太快...你睇xb2出到咁就知...
有d game真係出係ns都可能downgrade得好勁...
仲要上網睇左review先好入手....

仲傳出人龍極....隨時兩頭唔到岸....
舊 01-03-18, 12:51 PM   #1689
iu fu pig
塵埃...

引用:
所以我不太想d game出得太快...你睇xb2出到咁就知...
有d game真係出係ns都可能downgrade得好勁...
仲要上網睇左review先好入手....

仲傳出人龍極....隨時兩頭唔到岸....
呢家遊戲業嘅生態就係咁。。。
Debug都未做齊就出黎賣左先

因為呢家乜都可以Update解決問題
早十零年的遊戲邊可以咁過份
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 02:03 PM   #1690
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
呢家遊戲業嘅生態就係咁。。。
Debug都未做齊就出黎賣左先

因為呢家乜都可以Update解決問題
早十零年的遊戲邊可以咁過份
其實咁樣都好危險, 有D廠商係出左GAME都不出PATCH改BUG...
好似 Nine Parchments和DOOM咁, 好明顯有BUG....唔知佢地幾時肯出PATCH....

但暫時NS仲係以自家GAME為主....移植GAME一定要睇左REVIEW先好入手...隨時中伏....
反而有D小品GAME其實好合適係NS玩...
如rocket league, SteamWorld Dig 2 , Shovel Knight, Axiom Verge, Nine Parchments, Cave Story+, overcooked, lovers等等...
舊 01-03-18, 02:17 PM   #1691
12號四分衛
Game Master

引用:
其實咁樣都好危險, 有D廠商係出左GAME都不出PATCH改BUG...
好似 Nine Parchments和DOOM咁, 好明顯有BUG....唔知佢地幾時肯出PATCH....

但暫時NS仲係以自家GAME為主....移植GAME一定要睇左REVIEW先好入手...隨時中伏....
反而有D小品GAME其實好合適係NS玩...
如rocket league, SteamWorld Dig 2 , Shovel Knight, Axiom Verge, Nine Parchments, Cave Story+, overcooked, lovers等等...

感覺係細公司,除非細到好似當年Fez個種出Patch條友無錢比上架錢 (),否則都會執靚先出
舊 01-03-18, 03:16 PM   #1692
charcsc2000
J神哥

引用:
感覺係細公司,除非細到好似當年Fez個種出Patch條友無錢比上架錢 (),否則都會執靚先出
其實小BUG如移形換影或物件錯誤都可接受...

但DOOM玩到中途會爆高音頻(嚇鬼死)及沒聲....
Nine Parchments會玩到沒左SAVE....係咪玩野....

我覺得真係大BUG黎....
希望早D出啦.....唔想成日玩一場DOOM被驚嚇....
舊 01-03-18, 05:04 PM   #1693
iu fu pig
塵埃...

當我見到Tiny metal可以咁樣出半隻成品
我都覺得喺時候要接受呢個生態

好過集資之後出垃圾嘅
小本經營出咗一半「賺」咗錢先,先搞埋下半,我覺得可能喺新商機,比新IP借機會推出
不過出嘅時候要寫明囉,唔好等我買完入game先見到「see you later」
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 05:27 PM   #1694
ゆり

註冊日期: Nov 2004
正如我一開始入左NO MAN SKY
我都好似跳左入個黑洞咁

完成度(笑

依家d開發費咁高,比我都賺左頭水先

bug仲同你debug,錢又蝕時間又蝕,緊係比玩家de(by ubugi)
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 06:05 PM   #1695
MultiPASS
Crazy Gamer

有冇人會DL呢隻Tactical RPG呢?1月18日配信

https://ninten-switch.com/mercenarie...lease-20180118
舊 01-03-18, 06:17 PM   #1696
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
有冇人會DL呢隻Tactical RPG呢?1月18日配信

https://ninten-switch.com/mercenarie...lease-20180118
正喎,好有皇騎feel,到時試下

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 06:33 PM   #1697
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: Kello820 查看文章
正喎,好有皇騎feel,到時試下
呢隻之前响DS出過而Switch版係1-3合集,
希望UI同文字有高清化處理响大電視玩睇得舒服啲。
舊 01-03-18, 09:36 PM   #1698
火機
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
搵多張卡試
理論上就算張卡本身Foramt左去Switch讀唔到的格式
佢都會認到有張卡係到
兩張都唔得係有可能死sd card slot 的

利申:部switch玩左幾個月死sd card slot要拿去換機
多謝各位師兄回覆, 試過電腦format, format 部主機再試, 但都搵唔到張咭, 聽日打去cs 問下....
黑仔...ha..
火機 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 10:31 PM   #1699
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
冇錯,本身話2018年1月開始收費,
結果又延期到秋季先收費,
1.可能switch版VC重未搞好,
2.或者想再吸多D輕玩家入左機先,做大個餅啩!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 01:03 AM   #1700
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: mrk 查看文章
冇錯,本身話2018年1月開始收費,
結果又延期到秋季先收費,
1.可能switch版VC重未搞好,
2.或者想再吸多D輕玩家入左機先,做大個餅啩!
十分認同想法。
支持 任天堂 , NS 。

HK NS : http://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/
HK NS G : http://www.nintendo.com.hk/software/switch/
HK 任天堂 : http://www.nintendo.com.hk/

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 01-04-18 01:15 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:55 PM

手機版 | APP版