Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-02-15, 04:25 PM   #101
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
話實呢D所謂抹黑有鬼影響,BLOODBORNE發售咪又係有人講trailer靚D,結果有幾大影響…?

舊 06-02-15, 04:37 PM   #102
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
話實呢D所謂抹黑有鬼影響,BLOODBORNE發售咪又係有人講trailer靚D,結果有幾大影響…
係冇實際影響架
正如話Xenoblade係神作,XenobladeX銷量又咪係咁

但係有D人聽到Xenoblade係神作會唔高興囉

我自己就唔會去關心Bloodborne畫面有冇縮水
wsx360 目前離線  
舊 06-02-15, 05:15 PM   #103
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
係囉,連新堂エル老師都忍唔到要抹黑隻game除左Design之外無野可以讚

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線  
舊 06-02-15, 05:23 PM   #104
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
有時真係唔明某d 人思維
打機都係一種娛樂,玩係為自己或同身邊人開心
咁講一隻game 好玩,個人覺得是神/良/佳作有咩問題呢?

如果你鐘意一隻game但有人係無理狂踩,你會嬲就可以理解
但係人地話鐘意隻game要讚又踩到你?
而你自己不想玩,或不想買果部機而玩不到,咁關你咩事?

好似我唔鍾意玩歐美式遊戲就入都唔會入去睇
你地係唔鍾意又要睇又要留意埋晒d 周邊消息

fantasy俊仔 目前離線  
舊 06-02-15, 05:38 PM   #105
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
即係暗示咗老任新機NX性能會在XB1和PS4之下

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 06-02-15, 05:42 PM   #106
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
就算真係都冇咩問題啦,做課金GAME用得幾多…

舊 06-02-15, 05:48 PM   #107
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: wsx360 查看文章
咁Xenoblade係評價高,口碑好
但係銷量差
話好個班人都係真係玩過隻game
佢地對續作有大期望有乜問題

XenobladeX出之前中台日網站都已經係度不斷抹黑隻game
又話畫面大縮水,但係實際上有有好多地方做得比E3 trailer更好

唔明班任黑點解用咁多時間去"關心"一隻自己唔會玩既game
其實用銷量去評定一隻game好唔好玩已經係錯
Rez 目前離線  
舊 06-02-15, 05:55 PM   #108
wsx360
Game Master

引用:
但係話NX可以帶出街玩喎
wsx360 目前離線  
舊 06-02-15, 05:59 PM   #109
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
有時真係唔明某d 人思維
打機都係一種娛樂,玩係為自己或同身邊人開心
咁講一隻game 好玩,個人覺得是神/良/佳作有咩問題呢?

如果你鐘意一隻game但有人係無理狂踩,你會嬲就可以理解
但係人地話鐘意隻game要讚又踩到你?
而你自己不想玩,或不想買果部機而玩不到,咁關你咩事?

好似我唔鍾意玩歐美式遊戲就入都唔會入去睇
你地係唔鍾意又要睇又要留意埋晒d 周邊消息
因為佢地覺得踩隻GAME睇人嬲 呢件事好玩過打機
唔鍾意又留意周邊消息係為左下一次踩隻GAME做準備

宜家資訊發達,睇人打機(或者睇心得啦)又可以當自己打過隻GAME
咁又可以一戰

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線  
舊 06-02-15, 06:00 PM   #110
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: sugihara 查看文章
咁畫面比較呢d野360中左好多次招啦
佢同自己條片比差咁多又講唔過去0既
最衰都係人樣姐, 你 focus 去返機同景度係無乜大問題既.

日廠除左小島同 form software 應該無人做到.
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 06-02-15, 06:27 PM   #111
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
咁傳媒出稿一面倒狂讚果d叫廣告,見到有缺點彈下好平常0者
然後某game講上網呀,操作呀呢d問題都好似踩親人條尾時,仲同你講主觀好唔好玩咪搵自己笨
網上而家最多係乜,trailer丫嘛,拍埋幾條片比較下又好順理成章

如果極端到某書俾0分內文搵野講咁就算吧啦,但一般來講game書game網都係呢種方法做feature架啦,當然讀者點解讀就唔關我事喇

>>日廠除左小島同 form software 應該無人做到.
而家d技術力真係.......唔夠歐美玩其實唔應該追求咁free

sugihara 目前離線  
舊 06-02-15, 06:43 PM   #112
C.K.F.

引用:
但係話NX可以帶出街玩喎
可以打埋電話就肯定無得輸

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 06-02-15, 06:51 PM   #113
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
未玩過Xenoblade,真係唔知有幾神
但我玩過XenobladeX,覺得結尾好正,但故事唔完整

講真,銷量唔好唔代表隻game唔好玩
依家d日本人都唔打家用機
Witcher3首週都係六萬幾
人龍依家累計好似都係廿萬左右
XenobladeX有8萬算係咁啦
XenobladeX對我黎講已經係半神作(另一半要睇埋個結局)
天野 目前離線  
舊 06-02-15, 06:52 PM   #114
wsx360
Game Master

引用:
可以打埋電話就肯定無得輸
我始終覺得冇人會用 手提遊戲機 打電話
部機一有實體制
肯定係又厚,又重,屏佔比低
wsx360 目前離線  
舊 06-02-15, 07:00 PM   #115
C.K.F.

引用:
我始終覺得冇人會用 手提遊戲機 打電話
部機一有實體制
肯定係又厚,又重,屏佔比低
睇你部機點設計啫
我總覺得帶部機出街只可用來打機而不能當電話和通信,
在今時今日吸引力真係好有限囉, 要打機不如用番自己部電話來啦, 帶多舊嘢出街真係未嫌麻煩過咩

C.K.F. 目前離線  
舊 06-02-15, 07:09 PM   #116
wsx360
Game Master

引用:
睇你部機點設計啫
我總覺得帶部機出街只可用來打機而不能當電話和通信,
在今時今日吸引力真係好有限囉, 要打機不如用番自己部電話來啦, 帶多舊嘢出街真係未嫌麻煩過咩
我都想睇下部手提機點設計 先可以同市面上既手機競爭
如果玩電話game覺滿足既話,唔需要玩手提機啦
wsx360 目前離線  
舊 06-02-15, 07:12 PM   #117
C.K.F.

引用:
我都想睇下部手提機點設計 先可以同市面上既手機競爭
如果玩電話game覺滿足既話,唔需要玩手提機啦
咁事實上玩電話game 的人比玩DS的人多很多。

C.K.F. 目前離線  
舊 06-02-15, 07:22 PM   #118
wsx360
Game Master

引用:
咁事實上玩電話game 的人比玩DS的人多很多。
所以任記出手機game
但係唔想放棄手提機先出部NX
wsx360 目前離線  
舊 06-02-15, 08:12 PM   #119
C.K.F.

引用:
所以任記出手機game
但係唔想放棄手提機先出部NX
所以預計NX會係一部可以download Apps, 玩電話game, 又是玩專用game, 在家可接駁電視機當 console 的手提通訊裝置,
甚至有埋電話功能。

C.K.F. 目前離線  
舊 06-02-15, 10:34 PM   #120
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
又會唔會nx只係個apps來?
做任記的平台

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線  
舊 06-02-15, 10:41 PM   #121
wsx360
Game Master

引用:
作者: chunmanx 查看文章
又會唔會nx只係個apps來?
做任記的平台
講明"game專用機NX"
wsx360 目前離線  
舊 06-02-15, 10:51 PM   #122
C.K.F.

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
就算真係都冇咩問題啦,做課金GAME用得幾多…
假設 NX 真係部手提機(或是係handheld + console 混合機)
如在2016發售推算, 技術上是可以做到 XB360/PS3的約3倍性能.

C.K.F. 目前離線  
舊 06-02-15, 11:01 PM   #123
wsx360
Game Master

引用:
假設 NX 真係部手提機(或是係handheld + console 混合機)
如在2016發售推算, 技術上是可以做到 XB360/PS3的約3倍性能.
用Tegra X1/PowerVR GT7900 ?
我覺得NX性能有Tegra K1級數已經要還神
wsx360 目前離線  
舊 06-02-15, 11:04 PM   #124
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
要做一定有方法但間題又係定價幾多

有幾多人接受到$4K 或以上買一部手提機?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 06-02-15, 11:07 PM   #125
C.K.F.

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
要做一定有方法但間題又係定價幾多
一切要睇老任想點,
賣硬件要暴利定係微利.

C.K.F. 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 08:37 AM

手機版 | APP版