Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-06-17, 11:09 PM   #1
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
angry 有無人有JOIN D戲院會員

本身JOIN左UA幾年,上個月開始D大片全部開始停D折扣,
我想問百老匯同MCL有無咁O既情況?

舊 05-06-17, 11:19 PM   #2
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
本身我是MCL,UA,星影匯,Cinema City四間的會員。
呢幾間上映既國際大片頭兩個星期基本上都唔可以用積分/買一送一/生日禮卷等得去換飛

最多剩返會員九折(或信用卡)
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-17, 11:21 PM   #3
Rance
The One
ガハハ

UA只得信用卡折扣,連會員折扣都無埋喎

舊 05-06-17, 11:26 PM   #4
大破人間

引用:
作者: Rance 查看文章
UA只得信用卡折扣,連會員折扣都無埋喎
渣成咁

自從前年會員制大改後UA真係每況越下。

積分換票大加價
成為星級會員困難左
生日戲票有效期由三個月變成一個月
積分有效期由永久變成最多兩年

我而家除左IMAX外真係幾乎唔去UA。

每年續會當俾100蚊睇兩套戲就算(續會積分一套,生日一套)
舊 05-06-17, 11:33 PM   #5
Rance
The One
ガハハ

咁轉第二間算...
上兩個月先升左星級用過一次就無左折,陰功....
可唔可以幫手確認MCL同百老匯異型有無九折?Thank you

舊 05-06-17, 11:34 PM   #6
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
本身JOIN左UA幾年,上個月開始D大片全部開始停D折扣,
我想問百老匯同MCL有無咁O既情況?
講起UA會籍就火了!
初頭還以為只是改了新戲上頭一、兩個星期冇折,後來才發覺原來某些電影是可以一直沒有折扣優惠的。
最揾笨係會員冇折,反而用東亞信用咭有折。真係揾鬼做你會員?
續會又取消了用積分續,要俾錢續。所以我都决定唔再續會,嗱嗱淋用哂尐積分換戲飛算!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-17, 11:37 PM   #7
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
講起UA會籍就火了!
初頭還以為只是改了新戲上頭一、兩個星期冇折,後來才發覺原來某些電影是可以一直沒有折扣優惠的。
最揾笨係會員冇折,反而用東亞信用咭有折。真係揾鬼做你會員?
續會又取消了用積分續,要俾錢續。所以我都决定唔再續會,嗱嗱淋用哂尐積分換戲飛算!
弊在想睇D戲都無得用積分換呢,D爛鬼戲睇都嫌哂時間更加唔會換

舊 05-06-17, 11:37 PM   #8
大破人間

引用:
咁轉第二間算...
可唔可以幫手確認MCL同百老匯異型有無九折?Thank you
我好肯定MCL會員睇大作都有九折(指定日子八折)
俾多幾十蚊做既VIP會員仲有八折,每年多兩張買一送一卷

要做MCL會員我推薦做VIP

補充:我剛確認左MCL睇異形會員有折扣

此篇文章於 05-07-17 12:13 AM 被 大破人間 編輯。
舊 05-06-17, 11:44 PM   #9
D-boy

引用:
弊在想睇D戲都無得用積分換呢,D爛鬼戲睇都嫌哂時間更加唔會換
諗住用積分換拆彈和春嬌這兩套

http://www.uacinemas.com.hk/chi/news...ail?newsId=445
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-17, 02:15 AM   #10
kotetsu
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2010
嘉禾,
近年都CUT晒D入會優惠(以前入會起碼送4張),
不過積分由本身1200分換一張飛改左600分
kotetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 12:34 PM   #11
Eking

註冊日期: Feb 2006
UA 唯一有用就係訂IMAX

舊 05-08-17, 01:34 PM   #12
Rance
The One
ガハハ

唔入會都買到IMAX架

舊 05-08-17, 01:40 PM   #13
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
UA星級會員個discount高過信用卡,不過大作都係無折,同埋頭2星期無得換飛都係問題
嚟緊我都唔知夠唔夠分續星級

P.S. UA D爆谷愈嚟愈唔好食,試過幾次都係唔熱

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 01:43 PM   #14
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
UA每年續會都會自動extend 之前既分
so far我一直續會都重有咁多分
不能除左星級有條隊排之外都feel唔到有咩優惠

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 02:48 PM   #15
大破人間

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
UA每年續會都會自動extend 之前既分
so far我一直續會都重有咁多分
不能除左星級有條隊排之外都feel唔到有咩優惠
前年改左制啦

就算年年續會,改制前儲落既積分最後有效期俾多5年。
新制後儲既積分最多續會延長一年

以我戶口為例, 積分已經分開左三種計

這是我上年用剩既積分, 續會延長左一年
引用:

積分結餘: 1,420(2016-01-15 至 2017-02-12)
積分到期日: 2018-02-12

這是我今年既積分

引用:
積分結餘: 1,204(2017-01-28 至 2018-02-12)
積分到期日: 2018-02-12
這是前年改制前用剩既積分(剩返咁少係因為改制前既MegaBox戲票450分一張,改制後750分一張,即刻狗衝用哂佢)

引用:
積分結餘: 31(2014-02-13 至 2016-02-12)
積分到期日: 2021-02-12
舊 05-15-17, 10:16 PM   #16
武泰利
Senior Gamer
Macross 魂

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDHK_Terry_73
XBox Live GamertagHK Terry
提起 UA 就把鬼火!
武泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 08:06 PM   #17
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
唔入會都買到IMAX架
認同!大改制後,做會員都冇著數!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 09:58 AM   #18
大破人間

收回前言

MCL
引用:
請注意所有信用卡、PPS、EPS及會員折扣優惠不適用於《加勒比海盜:惡靈啟航》及MX4D電影

請注意會員折扣優惠不適用於《加勒比海盜:惡靈啟航》5月25日至6月7日之場次。

星影匯

引用:
- 會員贈劵、買一送一優惠券、會員折扣優惠、信用卡優惠不適用於下列電影及時間︰
-《加勒比海盜: 惡靈啟航》2017年5月25日至2017年6月7日
-《神奇女俠》2017年5月30日至2017年6月5日

百老匯

引用:
所有信用卡折扣優惠、bc VIP會員折扣、bc VIP會員買一送一優惠、贈券、貴賓券及Insight Pass-30分優惠不適用於與片主有特別協議之電影:"神奇女俠"(30/05/2017 - 05/06/2017)、"加勒比海盜:惡靈啟航"(25/05/2017 - 31/05/2017)、"異形:聖約"(11/05/2017 - 17/05/2017)

是我記錯了嗎?

我記得無幾耐前, 這些大作通常最多唔俾用積分或贈券之類的優惠.
而信用卡折扣同會員折扣一般都會仲有.

但而家全世界都停大作既所有優惠

究竟係所有院線有樣學樣/合謀定真係片商出左新rules?

此篇文章於 05-19-17 10:21 AM 被 大破人間 編輯。
舊 05-19-17, 11:49 AM   #19
Eking

引用:
唔入會都買到IMAX架
以前入會買IMAX分多D, 不過依家好似改左

舊 05-20-17, 09:57 PM   #20
Rance
The One
ガハハ

今次神奇女俠 UA IMAX都全程有折喎

舊 05-22-17, 05:56 PM   #21
D-boy

引用:
今次神奇女俠 UA IMAX都全程有折喎
都一早買了飛,今天才說可用700分換IMAX首映飛一張
舊 05-22-17, 06:24 PM   #22
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 大破人間 查看文章
前年改左制啦

就算年年續會,改制前儲落既積分最後有效期俾多5年。
新制後儲既積分最多續會延長一年
以我戶口為例, 積分已經分開左三種計
這是我上年用剩既積分, 續會延長左一年

這是我今年既積分

這是前年改制前用剩既積分(剩返咁少係因為改制前既MegaBox戲票450分一張,改制後750分一張,即刻狗衝用哂佢)
同你一樣都係分左3項計
但個積分到期日嚮我續會果時幫我延長左一年
平時我都好少用積分換票
睇黎要快手用晒D舊分佢先得

引用:
積分結餘: 5,485(2015-11-19 至 2017-01-30)
積分到期日: 2018-01-30
積分結餘: 2,910(2016-12-13 至 2018-01-30)
積分到期日: 2018-01-30
積分結餘: 5,167(2012-01-30 至 2016-01-30)
積分到期日: 2021-01-30

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:08 AM

手機版 | APP版