Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-12-18, 03:54 PM   #76
lwmanroy
Senior Gamer
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
對不起,打錯,買左先係
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-18, 03:55 PM   #77
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
有故事mode , 不過哩d game 唔會期望個故事有乜精彩..
但似乎故事mode 有d 特別戰鬥玩咁 (我未玩到)
----------------
抽獎好似同用錢買既一樣?
不過應該都係d skin / bgm/ 對話之類 , 對對戰冇影響.
就算抽唔中, 儲錢買自己喜歡既都得.
哩part 接受到呀
-----------------
戰鬥呢, 我覺得易學難精.
基本就係 "O" 攻擊吸brv, "口" 就用自己既brv值作攻擊力打HP.
3對3 , 邊隊3貓就輸咁.

而佢每個人除左個type d 特性之外,
攻擊技個個角色都唔同,
各自都有佢特別既野,
想要認真學用某個角色要搵搵資料

例如ff5 bartz個d 技點計master之類, game 入面又未搵到詳細解說.

此篇文章於 01-12-18 04:14 PM 被 Gustavi 編輯。
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-18, 05:46 PM   #78
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Nichiki 查看文章
Gundam入面幾十部機你又真係認真用嘅又有幾多部?
唔係多唔多角色就等於隻game好唔好嘅

我真係全部佢放得出黎俾人用既機都有練下招,起碼熟下有咩射武要點用黎攻,d格要點連,你唔自己用下好易無啦啦俾人屈死唔知咩事,同埋要開晒d支援機都差唔多要用過晒黎打先夠gp買啦

其實我唔係話隻dffnt本身唔好,我都有話佢改完好過psp版,問題係擺明知佢1早整好晒d角但收埋晒屈你俾幾倍錢買係好賤姐
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-18, 05:56 PM   #79
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ShinDou 查看文章
我真係全部佢放得出黎俾人用既機都有練下招,起碼熟下有咩射武要點用黎攻,d格要點連,你唔自己用下好易無啦啦俾人屈死唔知咩事,同埋要開晒d支援機都差唔多要用過晒黎打先夠gp買啦

其實我唔係話隻dffnt本身唔好,我都有話佢改完好過psp版,問題係擺明知佢1早整好晒d角但收埋晒屈你俾幾倍錢買係好賤姐
PSP版應該係SE自己搞,DFF NT係光榮脫褲魔做…

舊 01-12-18, 06:19 PM   #80
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
引用:

嗰六隻人連街機都未出,你唔可以話佢收起唔出㗎喎
而且佢就係避免你地話明明之前有Tifa,判官嗰啲人
而家要收錢先俾返你,今次六隻入面就有五隻完全新角,算係咁啦
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-18, 07:32 PM   #81
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
DLC 哩個風氣已經唔係哩隻game 獨有問題
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-18, 09:05 PM   #82
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
冇晒日版
反正唔出Celes都唔會買DLC,最後買左行版

舊 01-13-18, 10:42 AM   #83
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
故事mode有得打召喚獸同成個故事既始作俑者

我用左2日就清左故事

舊 01-13-18, 11:31 AM   #84
ShinDou

乜原來已經出左﹖之前唔知邊度睇到好似話30號先出 @@

上網睇番DFFNT初期角,好似有D DFF012既新角冇左﹖街機版果陣已經冇﹖GILGAMESH,TIFA,雪糕老豆,YUNA,PRISHE,判官呢D

仲諗緊買唔買好 @@ 暫時PS4冇乜野打要等MON HUNT,買黎攝兩星期時間

此篇文章於 01-13-18 11:38 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-13-18, 12:12 PM   #85
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
乜原來已經出左﹖之前唔知邊度睇到好似話30號先出 @@

上網睇番DFFNT初期角,好似有D DFF012既新角冇左﹖街機版果陣已經冇﹖GILGAMESH,TIFA,雪糕老豆,YUNA,PRISHE,判官呢D

仲諗緊買唔買好 @@ 暫時PS4冇乜野打要等MON HUNT,買黎攝兩星期時間
日版11號出

012得奶挺,Vaan同該隱係度,因為係主角關係。其餘本身街機都冇出。

舊 01-13-18, 12:37 PM   #86
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

30號係咪美版???我見好似尋日美版先open beta

舊 01-13-18, 02:42 PM   #87
ShinDou

結果都係買左,冇日版得中韓版 @@
舊 01-13-18, 04:09 PM   #88
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Tina俾人追到埋身跳上人頭頂放流星效果好似好唔錯

舊 01-13-18, 04:10 PM   #89
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

日版出面好似好少貨,我都係入左DL版

舊 01-13-18, 06:19 PM   #90
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
30號係咪美版???我見好似尋日美版先open beta
HK PSN 顯示 30/01 係推出 日英文版本 , 不過不知道有沒有實體版 。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-18, 11:51 PM   #91
Nichiki

引用:
Tina俾人追到埋身跳上人頭頂放流星效果好似好唔錯
上amazon訂左隻日版過兩日到,到時求高手Tina carry
舊 01-14-18, 12:43 AM   #92
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
雖然我用皇帝感覺上都有少少Troll
但都唔好場場好似得我一個扣緊對面血咁丫sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-18, 02:11 AM   #93
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Nichiki 查看文章
上amazon訂左隻日版過兩日到,到時求高手Tina carry
我連打電腦都好辛苦
新手學習階段中
我都想有高手教下我用Tina

XDXD

某老外睇完生放既感想

此篇文章於 01-14-18 02:16 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-18, 05:44 AM   #94
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

我打電腦都係可以打到白金,但之後既難度真係贏唔到……

應該要升到其他人有白金以上先至會輕鬆啲......

舊 01-14-18, 05:57 AM   #95
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

其實升隊友LV, 隊友係咪會冇咁呆???

舊 01-14-18, 12:14 PM   #96
Nichiki

引用:
其實升隊友LV, 隊友係咪會冇咁呆???

聲稱用桜華狂咲打到上Chaos級
舊 01-14-18, 02:10 PM   #97
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

打電腦打到幾高都無用啦....sosad

銀牌D隊友開始似樣 起碼唔會成場由我一隻皇帝比兩個近戰追斬先sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-14-18, 04:12 PM   #98
Nichiki

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章

銀牌D隊友開始似樣 起碼唔會成場由我一隻皇帝比兩個近戰追斬先sosad
人地用嚟升EXP
舊 01-14-18, 09:13 PM   #99
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章

同人打完全明白到自保好重要

而家要焗用有高速近戰型打下先

舊 01-14-18, 09:29 PM   #100
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

用リューサン就有爽 不過未係好捉到壁combo反應
好多時無預佢咁都撞到牆:o)
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[IOS][AN]DISSIDIA FINAL FANTASY OPERAOMNIA(ディシディア ファイナルファンタジー オペラオムニア) okabe 手機平板遊戲討論版 1628 11-29-23 12:19 PM
賣Account - DISSIDIA FINAL FANTASY OPERAOMNIA(ディシディア ファイナルファンタジー オペラオムニア)最後減價 recca 買賣專區 3 11-03-17 12:44 PM
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[PSP] Dissidia Final Fantasy Universal Tuning [日版已售] keninbkk 手提遊戲機討論版 805 08-17-10 11:16 PM

現在的時間是 06:21 PM

手機版 | APP版