Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-21-13, 11:24 AM   #3451
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: assy 查看文章
無上述情況,會不會是network問題
use wifi in power save mode 這個有tick嗎?
我只用sleep mode, 更新後一撕頁就自動彈晒online人名出來
有見過巴哈有人說dl 時會卡
通常PSV Hang機,都因為 Wifi 果邊 loop 死左
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-13, 10:19 AM   #3452
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
PSN+ 送果隻時間旅行者真的幾好睇

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-13, 08:05 PM   #3453
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
PlayStation®產品1年延長保用服務 5月1日起生效
http://asia.playstation.com/hk/cht/n...sDetail/308480

+$138 續多一年,咁首發買有無先
要落藍店搞好麻煩

舊 04-23-13, 08:13 PM   #3454
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
Youtube出左新版可以唔關game睇片
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-13, 10:21 PM   #3455
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
http://www.amazon.co.jp/ELECOM-Stati...83%83%E3%83%89
想問各位師兄,呢隻邊度見到有@@?
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-13, 05:32 PM   #3456
安安

註冊日期: Jan 2002
http://www.jp.playstation.com/info/r...ikuhockey.html
SmartAR技術を使用したPS Vita「Miku Miku Hockey」が「ニコニコ超会議2」に試遊出展

http://www.youtube.com/watch?v=z2-CHrsUUrQ
AR Hockey PS Vita GDC 2012 Demo
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-13, 02:18 AM   #3457
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: pet3 查看文章
PSN+ 送果隻時間旅行者真的幾好睇
澤城
オオカミ
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-13, 11:10 AM   #3458
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
曰後L5 ps系列作品快玩完掉比人

舊 04-25-13, 01:32 PM   #3459
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
曰後L5 ps系列作品快玩完掉比人
應該係直接等PS+ free play
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-13, 01:40 PM   #3460
pet3
The One

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
應該係直接等PS+ free play
彈波我有買

一口氣噴掉我幾隻有買的遊戲OTL

不過還好他第1集直接是比加強版

下個月的w是 psp 還是psv ?
時間旅行者真好看 ,
澤城比警察推倒了\0.0/

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 04-27-13, 12:04 AM   #3461
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
Episodic Adventure Jacob Jones and the Bigfoot Mystery Coming Soon to PS Vita

http://blog.us.playstation.com/2013/...on-to-ps-vita/

Ex-Bizarre staff working on UE3 powered Jacob Jones & the Bigfoot Mystery on Vita
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?p=55617604

此篇文章於 04-27-13 12:07 AM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-13, 04:57 PM   #3462
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
過左3月個堆GAME後
PSV又靜晒落嚟....跟住再玩下近排手機啲GAME,RR3,IRONMAN3等(只講畫面不講遊戲性)
V仔嘅機能真係情何以堪...有啲好彩部機問人借,而對方亦冇諗住問我還
照個勢咁,應該V仔出改良機前都唔駛買住

舊 04-27-13, 06:11 PM   #3463
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
64GB今年內
128GB明年之後
8GB Rom成本太貴未有人用
應該會出無線tv out unit插落謎端子, 另一邊唔知駁PS3/PS4定電視

64G・128Gはいつか→前者は年内、後者は来年以降
vitaカード8G版は出す予定があるのかどうか→作れるけど、値段上がるからまだ採用なし
vitaの外部出力→PSP2000みたいなのはなし、これは結構深い意味があるので そのつもりでぼくは外部出力しないから、えって思いました。する人はテレビの下をお片付けしておきましょう

此篇文章於 04-27-13 06:21 PM 被 Orphan 編輯。
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-13, 11:11 PM   #3464
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
求救
張aeon jcb入唔到錢
已經重新輸入資料好幾次
都係出np-8132-4
求救
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-13, 11:48 AM   #3465
pet3
The One

引用:
作者: 天恨情 查看文章
求救
張aeon jcb入唔到錢
已經重新輸入資料好幾次
都係出np-8132-4
求救
等一日工作天
還有一次最多1000
可以入好多次1000

一出現在左一次錯誤就要一天

FGO 目標預算
舊 04-28-13, 11:49 AM   #3466
pet3
The One

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
過左3月個堆GAME後
PSV又靜曬落嚟....跟住再玩下近排手機啲GAME,RR3,IRONMAN3等(只講畫面不講遊戲性)
V仔嘅機能真係情何以堪...有啲好彩部機問人借,而對方亦冇諗住問我還
本來你就不中意ps系嘛
你本身就不會購買
有什麼所謂

FGO 目標預算
舊 04-28-13, 11:53 AM   #3467
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: pet3 查看文章
等一日工作天
還有一次最多1000
可以入好多次1000

一出現在左一次錯誤就要一天
唔一定要等一日

可以靠修改E貓即時回復張咭
我試過好幾次了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-13, 12:04 PM   #3468
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
用手機game 同手提遊戲機比好不切實際
就算只講畫面表現手機可以做到超越ps360 都唔出奇
手機1年n 部, 手提遊戲機幾年一部

其實一句唔想買就ok 了

舊 04-28-13, 12:39 PM   #3469
gafrio
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
3DS Friend Code1762 2746 1337
PSN  IDball216hk
請問海賊無雙2 PSV版可唔可以同PS3版連線?thx
gafrio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-13, 01:16 PM   #3470
安安

註冊日期: Jan 2002
http://www.youtube.com/watch?v=H6PoazUvFKI
PSvitaでプリントシール撮影
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-13, 01:44 PM   #3471
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
過左3月個堆GAME後
PSV又靜晒落嚟....跟住再玩下近排手機啲GAME,RR3,IRONMAN3等(只講畫面不講遊戲性)
哈哈, 如果甘計老任系既主機更加吾使玩啦 計畫面幾年前既infinity blade已經靚過好多家用機既game, 更加吾使請手提機

同埋psv出改良機都吾會改變機能架wor~

舊 04-28-13, 05:13 PM   #3472
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
過左3月個堆GAME後
其實係兩邊都咁靜
PSV就不嬲都係少GAME出,都慣晒,咁睇的話老任果邊反差之下好似仲靜得多咁潻

引用:
作者: ~Tsz~ 查看文章
哈哈, 如果甘計老任系既主機更加吾使玩啦 計畫面幾年前既infinity blade已經靚過好多家用機既game, 更加吾使請手提機

同埋psv出改良機都吾會改變機能架wor~
出改良機都唔會改變到銷情就真
出乜鬼野新機呀,出多D新GAME好過啦
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-13, 05:47 PM   #3473
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
樓上某一兩位版友有啲恐怖,我只單講PSV
一隻字都冇提過隔離台,但又可以想挑個POST WAR出嚟
其實唔想討論可以唔答,唔駛咁辛苦喎!
啲無謂話題本來唔想回答,但又CLICK住CLICK住咁
我有PS,PS2,PS3,PSP1000同3000,咁我係咪唔鍾意SONY????
買部機返嚟梗係為打機啦,佢冇GAME玩你硬撐佢做咩
啲毒真係入晒骨....

舊 04-28-13, 06:10 PM   #3474
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
過左3月個堆GAME後
好奇一問, 你覺得而家好静無野好玩? 定重有野玩緊?
如果無野玩你個朋友又唔打算叫你還你就唔會還比個朋友?
但又講到部機静到甘又唔還比朋友先?
我純粹好奇問下

舊 04-28-13, 06:43 PM   #3475
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
係你自己諗到去post war遮, 完全無針對任記wor. 甘任記d機機能係咪的確比其他主機差先?
如果vita機能情何以堪, 甘任記情何以堪到去邊呢? 我係覺得你個point吾知想表達d咩呢

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 07:52 AM

手機版 | APP版