Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 08-22-06, 09:07 PM   #251
Rosicky
God of Gamer
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
今日影相時有些不愉快經歷...
小弟本身影下d風景...點知有個人係壩下面x我,d說話好難聽
之後上埋黎...問我做乜影佢相...根本就無影佢...
理論一番後,雖然我贏,但都搞到無哂心情影...

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-06, 09:38 PM   #252
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: 松本秀人
小弟本身影下d風景...點知有個人係壩下面x我,d說話好難聽
呢D野我都試過....由其當你用緊一D大光圈遠攝鏡,
D人見你對住佢果邊,就以為你影緊佢......

舊 08-22-06, 09:39 PM   #253
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
位仁兄好大壓力乎?

唔....
心情呀....的確很重要呢~
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-06, 11:11 PM   #254
Rosicky
我愛攝影

好彩佢唔係d粗型大漢野蠻的人..
否則我番唔到屋企

另...小弟第一次玩水, 獻醜了

舊 08-22-06, 11:39 PM   #255
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
好彩佢唔係d粗型大漢野蠻的人..
否則我番唔到屋企

另...小弟第一次玩水, 獻醜了

影得唔錯....
我都出番張.....

舊 08-23-06, 12:41 AM   #256
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
呢d時候都係避下佢算喇
拎住部相機o係身俾佢推兩野跌左就喊都無謂...
anyway, 我都試過...
對方係一個女仔, 佢走黎問我做乜影佢
但係其實我冇影到佢.
我show左機入面d相俾佢睇...

之後佢叫我幫佢影幾張相, msn俾返佢

舊 08-23-06, 04:28 PM   #257
Rosicky
我愛攝影

同人唔同命, 妒忌

舊 08-23-06, 07:44 PM   #258
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
[無聊]今日用1740影的 /\ [/無聊]

舊 08-23-06, 09:10 PM   #259
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
我讚同S大的做法/\
先君子後小人~不是個人怕事~只不過係怕器材有事
我又未遇過...不過平日我都盡可能表現得無惡意..
就算擺明影..比人發現~多數笑笑口點點頭~一般人都會過到骨
當然有時會有特殊例子~但我遇過的例子多數都係良性的/\
若然我係無影..我都係會第一時間搵個LCD塞住條友個賤嘴

舊 08-23-06, 10:25 PM   #260
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
引用:
作者: KTN
我讚同S大的做法/\
先君子後小人~不是個人怕事~只不過係怕器材有事
我又未遇過...不過平日我都盡可能表現得無惡意..
就算擺明影..比人發現~多數笑笑口點點頭~一般人都會過到骨
當然有時會有特殊例子~但我遇過的例子多數都係良性的/\
若然我係無影..我都係會第一時間搵個LCD塞住條友個賤嘴
大哥你一向都係擺明影果隻啦!

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-06, 10:30 PM   #261
沙律菜絲

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagGAForum shop
引用:
作者: StOnE
[無聊]今日用1740影的 /\ [/無聊]

Nice flare

舊 08-24-06, 08:35 AM   #262
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
無呀~

引用:
作者: DCIP
大哥你一向都係擺明影果隻啦!

舊 08-25-06, 10:27 PM   #263
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: StOnE
對了
大家見到SANYO 的ENELOOP 有得賣未 ????
想買番套比閃閃用
P8250094

電腦展有了
2粒58
4粒99(AA/AAA同價)

amazon.co.jp 做緊1480 4粒aa
即係大約7算
都算係咁
(大大個MIJ logo話日本製告

另外金獅王, GP, 勁量都出左15min charger
$230左右

sd card(high speed)應該係toshiba/muse最抵
sdhc就得d細廠有
TOSHIBA booth賣xD 1G 310...不過唔記得左去睇咩type

//Blog
//Flickr

此篇文章於 08-26-06 01:01 AM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-06, 01:07 AM   #264
九等天使
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
我對 Sanyo 哩隻牌子都幾有好感~可能係第一部相機係 Sanyo o既關係啦,第二部就已經係D70s...

想問下新o個隻電池有咩好?
九等天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-06, 07:20 AM   #265
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: 九等天使
我對 Sanyo 哩隻牌子都幾有好感~可能係第一部相機係 Sanyo o既關係啦,第二部就已經係D70s...

想問下新o個隻電池有咩好?
自然流失率低
放半年有90% 一年都有85%電剩
對香港可能冇乜作用 但係佢比一般充電池可以係更低的氣溫運作
人地話用佢去北海道雪節影相都冇有怕

使用 -5-50℃
充電 0-40℃
保存 -20-30℃

//Blog
//Flickr

此篇文章於 08-26-06 08:44 AM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 03:57 AM   #266
Rosicky
我愛攝影

Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC

change to

Canon EF 17-40mm f/4.0L USM

ok ma?

舊 08-27-06, 07:39 AM   #267
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
你為咩買L鏡?
為左俾Canon呃你D錢囉~
你支鏡影D相唔靚咩? (指17-70)
兩千幾之嘛~
支L鏡貴成倍 (指17-40L)
係咪可以靚成倍先!?

以上純粹講笑....

支17-70有o野令你不爽了?
a
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 08:14 AM   #268
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: 奸詐餅
你為咩買L鏡?
兩千幾之嘛~
係咪可以靚成倍先!?

以上純粹講笑....

a
我諗問題係出在支鏡上面多左個紅圈同埋L字

舊 08-27-06, 04:04 PM   #269
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:

change to

ok ma?
17-40 當然 OK.

但又不如說說為什麼有換鏡的想法? 最初賣機時的想法是"平靚正"吧. 現在改觀了?
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 09:24 PM   #270
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
引用:
作者: 奸詐餅
你為咩買L鏡?
兩千幾之嘛~
係咪可以靚成倍先!?

以上純粹講笑....

a
小餅哥~版權費!

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 11:15 PM   #271
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
SANYO 的ENELOOP 唔錯 值得推介 但會唔會好快出 2700ma 版本呢?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 11:22 PM   #272
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:

change to

ok ma?
其實我好有興趣想知道 為何有轉的原因?

若我自已就唔會放棄支 AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC 我唔認為值得咁做
成象上 色馬支唔差 雞能支唔係話一定好 實用上 色馬更好吧
若有餘$ 買其它玩具更了實際啦

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-06, 12:12 AM   #273
Rosicky
我愛攝影

其實我都係忽發其想而已..無實質行動的

save $$ buy 70-200 f/2.8 ?

im using
Sigma 70-200mm f/4-5.6 APO DG Macro

舊 08-28-06, 01:24 AM   #274
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

這就是拍友們常有的「痕癢」感覺. 放心, 不會變 cancer 的.

不過, 「痕癢」一般都有某些誘因的吧, 是什麼呢?
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-06, 12:23 PM   #275
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: KKH
這就是拍友們常有的「痕癢」感覺. 放心, 不會變 cancer 的.

不過, 「痕癢」一般都有某些誘因的吧, 是什麼呢?
據醫生所說, 「痕癢」的成因有很多種...

例如天氣唔好, 潮濕, 冇乜光的時候, 底子唔好的零舍易發作

Rice

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[GEAR]泥坑新DSLR:【D80】< 頭post 25-9-06更新詳細review> z_plus 照相館 56 09-25-06 08:02 PM
[GEAR] Sony Alpha DSLR-A100 KKH 照相館 72 08-01-06 06:22 PM
直接玩DSLR機定買部Canon Power Shot Pro1玩? majicman 照相館 21 03-18-04 05:54 PM
KONICA MINOLTA DSLR Dynax 7D cancerman 照相館 9 02-13-04 06:03 PM

現在的時間是 04:53 AM

手機版 | APP版